Få mere at vide om phishing, og hvordan du kan undgå almindelige forsøg på svindel.

Hvis du tror, at du muligvis har givet dine loginoplysninger til et phishing-website, kan du læse her, hvordan du hjælper med at sikre din konto igen.

Hvis du har problemer eller bemærker, at der mangler noget, kan du kontakte os.

Phishing er en teknik, der bruges af svindlere, som vil have adgang til dine kontooplysninger og adgangskoder.

Hvordan fungerer phishing?

Phishing-svindel fungerer typisk ved, at nogen forsøger at narre dig til at tro, at du indtaster oplysninger på et legitimt website, når du virkelig giver oplysningerne til en svindler.

Disse svindlere vil forsøge at bruge login- eller andre kontooplysninger til at få adgang til din konto og dine betalingsoplysninger, hvis du har gemt oplysningerne der. Undgå at give dine oplysninger til phishere og svindlere ved kun at logge ind på officielle EA-websites.

De vil foregive at være EA

Phishers og svindlere vil forsøge at få dig til at opgive dine kontooplysninger, især dit kodeord. Vi beder dig aldrig om dit kodeord.

• Hvis du får en email, som tilsyneladende kommer fra os, er det et svindelnummer, hvis du bliver bedt om dine kontooplysninger. Vi beder dig aldrig om dit kodeord.
  • Hvis du får en privatbesked i vores forummer, der beder om dine kontooplysninger, er den ikke fra os. Svindlere kan bruge navne, der lyder legitime, som f.eks. "EA-administrator" eller "FIFA-udvikler". Hvis du får sådan en besked, skal du rapportere den til en forummoderator.
  • Hvis du modtager en privat besked via konsollens onlinemeddelelsessystem, der hævder, at det er os, er det falsk. Vi vil aldrig kontakte dig via din konsols meddelelsessystem uanset årsagen, så lad være med at videregive dine oplysninger. Rapportér meddelelsen via Xbox Live og PlayStation™Network.
  • Hvis du bruger Facebook, Twitter og andre sociale medier, skal du sikre dig, at du kun taler med vores bekræftede konti. Facebook, Twitter og Instagram bruger alle blå flueben ud for navnet på siden for at vise, at de er de rigtige, bekræftede konti. Når du holder markøren over fluebenene, kan du se, at kontoen er legitim. Hvis du ikke ser et blåt bekræftet flueben ud for en side, så er det ikke os.

De vil sende falske e-mails om, at din konto er blevet hacket

Svindlerne vil forsøge at skræmme dig til at tro, at din konto er blevet kompromitteret, selvom det ikke er tilfældet.

Du får måske en meddelelse, hvor der står noget i retning af "Din konto er blevet midlertidigt suspenderet på grund af mistænkelig aktivitet. Log venligst ind her for at se flere oplysninger". Dette er endnu et forsøg på at få dig til at oplyse dit brugernavn og kodeord, og du føres til et website, der ikke er http://www.ea.com, hvis du logger ind dér.

Husk, at vi aldrig vil sende dig en meddelelse, hvor vi beder om dine loginoplysninger.

De tilbyder gratis indhold, billige ting, snyd og hacks

Du kan støde på svindel og phishere, når du klikker på, besøger eller forsøger at foretage køb på andre websites. Disse websites vil forsøge at få dig til at besøge dem ved at reklamere med gode tilbud på spil, spilvaluta, spilkonti, metoder til deaktivering af digitale rettigheder (DRM) eller hacks til at ændre spilindhold.

• Vi sælger ikke spilvaluta, som du kan optjene ved at spille vores spil (f.eks. FIFA Coins), så salg og køb af spilvaluta samt EA-konti er i strid med vores brugeraftale. Det er ikke risikoen værd for din personlige sikkerhed og din kontosikkerhed, og spillere, som bruger disse websites, kan også ende med helt at blive bortvist.
  • Køb kun spil fra godkendte forhandlere, ellers kan vi ikke hjælpe dig, når noget går galt.
  • Vi har ikke brug for dine loginoplysninger for at give dig spilindhold som f. eks. pakker, spillere eller mønter. Hvis vi giver spilindhold væk, bliver det automatisk føjet til din konto. Vi beder ikke om dine kontooplysninger for at give dig præmier eller gaver.

Nogle gange ser -mails og websites ud, som om de officielt kommer fra EA, mens de rent faktisk kommer fra et andet, usikkert firma.

EA sender e-mails fra adresser, der indeholder "ea.com". Vær forsigtig med alle email-adresser, der ikke bruger "ea.com" som domænenavn.

Selv om de inkluderer "EA" et sted i email-adressen, skal du sikre dig, at de kommer fra et officielt underdomæne.

Alle ea.com-underdomæner fører først til underkategorien og derefter til ea.com.

• Korrekt: www.help.ea.com
  • Falskt: www.ea.help.com

Hvis du ser et domæne eller underdomæne, der er skrevet på en anden måde, er det ikke et officielt EA-website.

Er e.ea.com en officiel e-mailadresse?

Ja, e.ea.com er en officiel e-mailadresse for EA. Vi kan se, at det er en legitim adresse, fordi den starter med underkategorien og slutter med ea.com.

Phishing-e-mail

Gå ikke i panik, hvis du modtager en phishing-e-mail eller -besked. Din konto er muligvis ikke blevet kompromitteret. Det eneste, phisheren har, er din e-mailadresse, som kan være relativt nem at finde.

Svindlere kan kopiere billeder og tekst fra en officiel e-mail fra EA. Hvis du modtager en e-mail, der ser mistænkelig ud, skal du kontrollere, hvem afsenderen er, og hvor linkene i e-mailen fører dig hen.

• Navne er lige som email-adresser nemme at få fat i – phishere bruger næsten altid navne i emails for at virke troværdige.
  • Andre links eller elementer i e-mailen kan måske føre til det rigtige EA-website, men et loginlink fører til en falsk side.
  • Inden du klikker på et link i en e-mail, skal du sikre dig, at linket fører dig til det samme sted, der blev annonceret. Hvis du vil undgå at klikke på linket, kan du altid kopiere hyperlinket og indsætte det i en URL for at se det.

Vildledende hyperlinks og phishing-sider

Det officielle EA-website bruger webadressen http://www.ea.com. Vær opmærksom på links, der ikke bruger "ea.com" som domænenavn. Selv om de inkluderer "EA" et sted i URL'en, skal du sikre dig, at det er fra et officielt underdomæne, ligesom med email-adresser.

Teksten i et hyperlink kan indeholde en webadresse, der ikke er den samme som den, som den rent faktisk linker til.

Se billedet nedenfor, og læg mærke til, at når du holder musen over dette link, er URL-adressen i tekstfeltet i nederste venstre hjørne ikke den oprindelige.

Screenshot, der viser, at linksene ikke er ens.

Alt afhængigt af din browser kan du tjekke links som denne nederst i din browser eller i det lille tekstfelt, der svæver over linket.

Sørg for, at de links, du klikker på, fører dig til det sted, de påstår at føre dig til.

Omdirigering til falske sider

Omdirigering er en teknik, hvor en svindler indlejrer noget i et link, der til at begynde med fører dig til det rigtige website, men derefter flytter dig til en falsk side, der ligner på en prik.

Der er mange eksempler på dette, men én vigtig ting, du kan holde øje med i adressefeltet, er ordet "redirect" (omdirigering). F.eks.: http://www.ea.com/redirect?url=http://fakesite.com

Du kan se, at der står "redirect" midt i webadressen. Dette betyder, at linket vil føre dig væk fra det officielle EA-website. Vi vil aldrig omdirigere dig fra http://www.ea.com/ til et andet website.