Lue, miten voit etsiä ystäviä, pelata eri alustoilla ja hallita sosiaalista pelaamiskokemustasi EA connectin avulla.

Aloittaminen Etsi ystäviä Hallitse ystäviä Tee ilmoitus pelaajasta tai mykistä tai estä hänet Hallitse pelikutsuja Luo ryhmä Clubs Lisäasetukset Lisää apua

EA connect (aiemmin EA Social) on pelin sisäinen valikko, joka mahdollistaa alustojen välisen ja ryhmäpelaamisen EA:n peleissä eri alustoilla. Voit etsiä ystäviä, liittyä heidän aulaansa, hypätä käynnissä olevaan peliin ja mukauttaa yhteisöasetuksia pitääksesi verkkopelikokemuksesi hauskoina ja reiluina.

Missä peleissä EA connect on käytettävissä?

EA connect on tällä hetkellä käytössä peleissä FIFA 23, Madden NFL 24, NHL 24 ja EA SPORTS FC™ 24.

Miten EA connect käynnistetään pelissä?

Kun olet ladannut pelisi päävalikon, näet EA connectin käynnistysvaihtoehdon näytön oikeassa alareunassa.

EA connectin käyttö edellyttää verkkoyhteyttä. Voit tarkistaa pelisi palvelimen tilan EA-tuesta.

Kaikki alla luetellut ominaisuudet eivät välttämättä ole käytössä saikissa peleissä. Kehitämme ja parantelemme EA connectia jatkuvasti, ja peleihin voidaan lisätä uusia ominaisuuksia myöhemmin.

Etsi ja lisää ystäviä EA connectissa

Kun olet avannut EA connectin, valitse Pelaajan haku -välilehti käyttämällä ohjaintasi, näppäimistöäsi tai hiirtäsi. Siellä voit kirjoittaa ystäväsi EA-tunnuksen tai alustan käyttäjänimen hakukenttään. Tulokset näyttävät sekä ystäväsi EA-tunnuksen että siihen yhdistetyn alustan tunnuksen.

Lisää pelaaja ystäväksi valitsemalla hänen nimensä ja hyväksymällä kehote.

Sininen ruutu, jossa näkyy pelaajatunnus EA connectin Pelaajan haku -painikkeen alla.

Ystäväpyynnöt-välilehdestä näet lähettämiesi ja vastaanottamiesi ystäväpyyntöjen tilan. Voit hyväksyä, hylätä tai perua pyynnön valitsemalla pyynnön ja vahvistamalla kehotteen.

Äskettäin tavattu -välilehdestä löydät muita pelaajia, joiden kanssa olet pelannut viimeksi. Voit esimerkiksi lisätä tässä luettelossa olevia pelaajia ystäviksi tai estää heidät.

Hallitse ystäviä EA connectissa

Kun avaat EA connectin, aloitat Ystävät-välilehdestä. Tästä välilehdestä näet sekä online-ystäväsi että offline-ystäväsi.

Näet, mitä alustaa ystäväsi käyttävät, mitä peliä ja tilaa he pelaavat, ja milloin he olivat viimeksi online-tilassa.

Sininen ruutu, jossa näkyy online-ystävä EA connectissa.

Jos olet ystävä jonkun EA connect -käyttäjän kanssa, mutta ette ole ystäviä alustasi verkossa, hänen nimensä vieressä näkyy EA-logo. Jos tilanne on päinvastainen ja olet ystävä jonkun kanssa vain alustasi verkossa, mutta et EA connectissa, et näe tietoja hänen toiminnastaan etkä esimerkiksi sitä, milloin hän oli viimeksi online-tilassa.

Poista ystävä

1. Valitse pelaajan nimi.
  2. Valitse Poista EA-ystävistä.
  3. Valitse Vahvista.

Jos olet edelleen jonkun ystävä alustasi verkossa, hän näkyy edelleen Ystävät-välilehdessä.

Tee ilmoitus pelaajasta tai mykistä tai estä pelaajia EA connectin avulla

Valitse pelaaja, jonka kanssa haluat suorittaa toimia. Avaa valikko valitsemalla Näe pelaajan toiminnot ja valitse, mitä haluat tehdä.

Jos teet pelaajasta ilmoituksen, näet vielä muutaman kehotteen, ja voit kertoa lisätietoja havaitsemastasi käytöksestä tai sisällöstä.

Sininen ruutu, jossa näkyy mykistyspainike EA connectin Pelaajan toiminnot -kohdan alla.

Hallitse pelikutsuja EA connectin avulla

Hyppää samaan pelitilaan ystävän kanssa tapaamalla hänet aulassa.

Sininen ruutu, jossa näkyvät EA-pelikutsut EA connectissa.

Tarkastele kutsujasi

Näet vastaanottamasi kutsut siirtymällä Pelikutsut-välilehteen. Jos sinulla on aktiivinen kutsu odottamassa, valitsemalla sen näet lisätietoja, kuten mihin peliin sinut on kutsuttu, kuka kutsun on lähettänyt, sekä pelaajan toiminnot. Nämä tiedot näkyvät näytön oikeassa reunassa.

Hyväksy tai hylkää kutsu

Valitse kutsu ja valitse joko Liity aulaan, niin voit hyväksyä sen, tai hylkää se kieltäytyäksesi kutsusta.

Kutsu joku aulaan

Kun olet pelitilassa, jota haluat pelata, siirry Ystävät-välilehteen, valitse online-ystävä, jonka haluat kutsua mukaan, ja valitse Kutsu aulaan.

Alustojen välisen pelaamisen rajoitukset

Et voi liittyä ystäväsi seuraan aulassa, jos

• olet poistanut alustojen välisen pelaamisen käytöstä
  • ystäväsi on poistanut alustojen välisen pelaamisen käytöstä
  • pelitila ei tue alustojen välistä pelaamista.

Luo ryhmä EA connectissa

NHL 24 -pelissä voit luoda muiden pelaajien kanssa ryhmän ja jutella ryhmän chatissa. Ryhmässä voi olla enintään kuusi pelaajaa mukaan lukien sinä itse. Aloita avaamalla EA connect ja siirrymällä Ryhmä-välilehteen. Olet aluksi ryhmän ainoa jäsen. EA-tunnuksesi vieressä oleva kruunukuvake ilmaisee, että olet ryhmän omistaja.

Lisää pelaajia ryhmään

1. Valitse Ryhmä-välilehdestä Lisää pelaajia ryhmään, niin siirryt Ystävät-välilehteen, jossa näet online-tilassa ja offline-tilassa olevat ystäväsi.
  2. Siirry haluamasi pelaajan kohdalle ja valitse Kutsu ryhmään.

Voit kutsua ryhmääsi joko online-tilassa tai offline-tilassa olevia pelaajia. Offline-tilassa olevat pelaajat saavat kutsusi, kun he kirjautuvat sisään.

Ylennä pelaaja ryhmän johtajaksi

1. Siirry Ryhmä-välilehdestä sen pelaajan kohdalle, jonka haluat ylentää ryhmän johtajaksi.
  2. Valitse Näe pelaajan toiminnot.
  3. Valitse Ylennä ryhmän johtajaksi.

Hallitse äänichatin asetuksia

1. Valitse Ryhmä-välilehden alareunasta Chat: Ryhmä. (Asetuksistasi riippuen vaihtoehto voi olla myös jokin muu, esimerkiksi Chat: Team.)
  2. Valitse, haluatko keskustella ryhmän kanavalla vai joukkueen kanavalla vai ottaa äänichatin kokonaan pois käytöstä.

Hallitse seuroja EA connectissa

NHL 24 -pelissä voit olla EA connectin avulla yhteydessä seuroihin, joihin kuulut tai joita johdat, ja niiden jäseniin.

Lisää seuran jäsen ystäväksi

Siirry EASHL Club -välilehteen, valitse sen pelaajan nimi, jonka haluat kutsua, ja valitse Lisää ystävä.

Kutsu seuran jäsen ryhmään

Siirry EASHL Club -välilehteen, valitse sen pelaajan nimi, jonka haluat kutsua, ja valitse Kutsu ryhmään.

Ylennä seuran jäsen

Jos olet seurasi toimitusjohtaja (GM), voit ylentää muita seuran jäseniä GM:ksi, Club Captainiksi tai Club UGC -omistajaksi. Ohjeet:

1. Siirry EASHL Club -välilehteen
  2. Valitse sen pelaajan nimi, jonka haluat ylentää, ja valitse Näe pelaajan toiminnot.
  3. Valitse annettavan ylennyksen tyyppi ja valitse kyseinen vaihtoehto.

EA connectin sosiaaliset asetukset ja saavutettavuusasetukset

Valitse näytön vasemmassa alareunassa oleva Sosiaaliset asetukset -vaihtoehto.

Siellä voit muuttaa ilmoitusasetuksiasi, yksityisyysasetuksiasi, ottaa äänichatin käyttöön tai poistaa sen käytöstä ja tehdä säätöjä saavutettavuusasetuksiisi.

Sininen ruutu, jossa näkyvät EA connectin sosiaaliset asetukset.

• Tutustu EA:n keskustelupalstoihin, niin saat apua muilta pelaajilta ja voit keskustella yhteisön kanssa.
  • Pidä silmällä tunnusta @EAHelp, niin saat kaikki tiedot, kuten käyttökatkotiedot ja peliä koskevat uutiset.