Wil je je EA-account sluiten? Er is een verschil tussen het uitschakelen en het verwijderen van je account.

Je kunt je EA-account niet zelf uitschakelen of verwijderen. Daarom moet je contact opnemen met een van onze adviseurs.

Als je je account uitschakelt, blijft je account in ons systeem en wordt je voortgang bewaard, maar kun je het niet gebruiken of je erop aanmelden tot je besluit om het opnieuw te activeren. Als je je account verwijdert, heb je geen toegang meer tot je games en kun je geen gekoppelde platform-accounts meer gebruiken op een andere EA-account.

We verwijderen geen accounts die verbannen zijn. Om je EA-account te verwijderen, moet je eerst bezwaar maken tegen je verbanning.

• Je kunt je account uitschakelen als je tijdelijk wilt stoppen met gamen of als je een account voor Pogo of Star Wars™: The Old Republic (SW:TOR) hebt.
  • Als je geheel wilt stoppen met het gebruik van de producten en diensten van EA, wil je misschien liever je account verwijderen.

Account uitschakelen

• Zolang je EA-account uitgeschakeld is, kun je je er niet op aanmelden of games ermee spelen.
  • Eventuele platform-accounts die aan je EA-account gekoppeld zijn, zoals je Xbox-gamertag of PlayStation Network Online ID, blijven aan het account gekoppeld.
  • Je berichten op Answers HQ en gebruikersnamen blijven zichtbaar, je kunt ze alleen niet bewerken of verwijderen.
  • Je ontvangt nog steeds de e-mails waarvoor je je hebt ingeschreven, bijvoorbeeld over transacties of games die binnenkort uitgebracht worden.
  • Je kunt ons altijd vragen je account weer in te schakelen. Als je ons laat weten dat je je account weer wil activeren, zullen we controleren of jij de eigenaar bent van het account en kun je meteen weer gaan gamen.

Account verwijderen

• Je kunt geen platform-accounts gebruiken (bijv. PlayStation, Xbox, Nintendo, enz.) die zijn gekoppeld aan je account, op een ander account. Als dit is waarom je een verwijdering aanvraagt, laat het ons dan weten, zodat we je wellicht op een andere manier kunnen helpen.
  • Je hebt geen toegang meer tot bezittingen, games, lidmaatschappen en in-game aankopen op je account.
  • Je zal geen toegang meer hebben tot EA-games die je gedownload of gekocht hebt op Steam en Epic, omdat ze verbonden zijn met je EA-account.
  • Je wordt verwijderd als gebruiker van alle forums van EA. Als je berichten had geplaatst op een EA-forum, wordt je forumnaam of het hele bericht verwijderd. Als je een EA-forumaccount hebt dat geen gebruik maakt van de gegevens van je EA-account om in te loggen, zoals een SWTOR-forumaccount, dan moet je een apart verzoek indienen om dat te verwijderen.
  • Als je een EA-game op Facebook speelt, moet je naar Apps en websites in je Facebook-instellingen gaan om EA-apps te verwijderen.
  • Als je een EA Play-lidmaatschap hebt voor je console, moet je contact opnemen met Microsoft of Sony om dit te annuleren.
  • Schendingen van de dienstvoorwaarden die gerelateerd zijn aan je games of account, blijven bewaard.

Het verwijderen van je mobiele account is permanent op alle apparaten. We kunnen je in-game items of je voortgang niet herstellen in games die gekoppeld zijn aan het account. Dit betekent ook dat je je account niet kunt herstellen op een ander iOS- of Android-apparaat.

Lees deze hele sectie voordat je je account verwijdert.

Als je onze mobiele games op een Apple- of Google-apparaat speelt, kun je je game-account mogelijk verwijderen door op de knop Mijn account verwijderen in het instellingenmenu van de game te tikken.

Als je op deze knop tikt, wordt er een automatisch verwijderingsproces gestart dat we niet ongedaan kunnen maken.

Als je je account verwijdert, betekent dat het volgende:

• Je verliest toegang tot alle games in je account.
  • Je verliest je voortgang in je games.
  • Je verliest de voorwerpen die je in de game hebt gekocht.
  • Je verliest toegang tot alle abonnementsdiensten op je account.
  • Je kunt je voortgang niet herstellen op een nieuw apparaat.

Het verwijderen van je mobiele account annuleert geen doorlopende abonnementsbetalingen die je hebt ingesteld. Als je actieve abonnementen op je account hebt, neem dan contact op met Apple of Google om ze op te zeggen.

Wij kunnen sommige gegevens van je account bewaren om te voldoen aan wettelijke of reglementaire vereisten (zoals het betalen van belastingen of het uitvoeren van onze voorwaarden), om de beveiliging en integriteit van onze systemen te handhaven en om de rechten en vrijheden van anderen (waaronder EA) te waarborgen.

De gegevens die wij bewaren, kunnen niet worden gebruikt om je account, je games of je voortgang te herstellen.

Als je je Codemasters-account wilt sluiten of wilt verzoeken om de gegevens van je Codemasters-account te verwijderen:

1. Klik op Help en ondersteuning.
  2. Selecteer Gegevensprivacy als game en kies het type verzoek dat je wilt indienen.
  3. Volg de instructies op het scherm.

⚠️ Als je een Codemasters-account en een EA-account hebt, moet je nog steeds contact met ons opnemen voor hulp met je EA-account.

Als je je Playdemic-account wil sluiten of wilt verzoeken om de gegevens van je Playdemic-account te verwijderen:

1. Ga naar HelpShift en maak een ticket aan.
  2. Selecteer Account als ticketcategorie en selecteer vervolgens Privacyverzoek.

⚠️  Als je een Playdemic-account en een EA-account hebt, moet je nog steeds contact met ons opnemen voor hulp met je EA-account.

Volg de stappen hier om je Glu-gegevens aan te vragen of om je Glu-account te verwijderen.

⚠️ Als je een Glu-account en een EA-account hebt, moet je nog steeds contact met ons opnemen voor hulp met je EA-account.

Als je je EA-account verwijdert, zijn je Pogo- en/of SW:TOR-accounts permanent niet meer te gebruiken. In dergelijke gevallen kunnen wij jouw Pogo- of SW:TOR-account niet herstellen. We raden je dan ook aan je account actief te houden of tijdelijk uit te schakelen.

Als je deze accounts nog steeds wilt gebruiken, raden we je aan je EA-account actief te houden of uit te schakelen, in plaats van het te verwijderen.

Waarom heb ik een EA-account als ik alleen Pogo of SW:TOR speel?

Met een EA-account heb je alles op één plek. Kom meer te weten over hoe dit van invloed is op je Pogo-account of SW:TOR-account.

Als je weer toegang wilt krijgen tot je account nadat we het hebben verwijderd, kun je het wachtwoord mogelijk opnieuw instellen om weer toegang te krijgen. Je kunt dit alleen doen als je nog geen ander EA-account hebt gemaakt met hetzelfde e-mailadres als het adres dat gekoppeld was aan het account toen het werd verwijderd.

Als je al een nieuw account hebt gemaakt, kun je het e-mailadres van dat account wijzigen om het wachtwoord van het verwijderde account te kunnen resetten.

Belangrijk om te weten:

• Het kan twee tot drie uur duren voordat je weer toegang hebt tot je account.
  • Hoewel je je account kunt herstellen, kunnen we niet garanderen dat je alles terug krijgt wat je had.

Dit is wat je terug kunt krijgen:

• Games
  • Rechten
  • DLC
  • Gamevoortgang en statistieken (alleen pc-spelers)
  • Ultimate Teams (alleen pc-spelers)
  • Aankoopgeschiedenis
  • Platform-accounts die gekoppeld zijn aan het EA-account
  • Alle in-game valuta die op het account stond (alleen pc-spelers)

Dit is wat je niet terug kunt krijgen:

• Alle betalingsmethodes die voorheen gekoppeld waren aan het account
  • Aanmeldingsverificatie, als je dit ingeschakeld had
  • EA Play-lidmaatschappen en andere lidmaatschappen (als je er een had)
  • Informatie over mobiele games

Waarom kunnen verwijderde accounts hersteld worden?

Toen we de aanvraag voor het verwijderen van je account verwerkten, hebben we je accountgegevens permanent verwijderd uit onze klantenservicedatabases. We hebben de gegevens van onze accountdatabases geanonimiseerd voor het geval dat je van gedachten verandert en je account wilt herstellen.

Om de privacy en veiligheid van je accountgegevens te beschermen, kan alleen jij je account herstellen door je wachtwoord opnieuw in te stellen. Dit is niet iets wat we voor je kunnen doen. Als je je accountgegevens permanent wilt verwijderen uit onze accountdatabases, dan kunnen we je verzoek volgens 'het recht om vergeten te worden' voltooien.

Het kan zijn dat je het recht hebt om je EA-account en alle bijbehorende gegevens permanent te laten verwijderen. Inwoners van de EU kennen dit als het recht om vergeten te worden.

Om gebruik te maken van dit recht neem je via de onderstaande knop contact met ons op. Selecteer Privacy van gegevens als categorie en Verwijder mijn gegevens als Probleem, en vermeld 'het recht om vergeten te worden' wanneer je contact hebt met een adviseur. Dit is permanent: je kunt je account of gegevens niet herstellen nadat het voltooid is.