EA-aanmeldingsverificatie helpt om je account veilig te houden. Wij sturen jou een code om zeker te weten dat jij het bent wanneer vanaf een nieuw apparaat wordt aangemeld met jouw EA-account bij bepaalde diensten van EA.

Inschakelen Back-upcodes Waarom je het nodig hebt Meer hulp
  1. Ga naar de Beveiligingsinstellingen van je EA-account.
  2. Klik onder Aanmeldingsverificatie op Aanzetten.
  3. Wij sturen jou direct een code via de gekozen methode. Gebruik die code om aanmeldingsverificatie aan te zetten.

Tip:  houd je e-mailadres up-to-date, zodat je altijd je codes kunt ontvangen om je aan te melden.

Kies hoe je je codes wil ontvangen

We kunnen je codes sturen per e-mail, sms, telefoon of de app authenticator. Stel meer dan één methode in, zodat je elke keer dat je je aanmeldt meerdere opties hebt.

Gebruik aanmeldingsverificatie voor extra beveiliging van je account.

Worden de codes niet naar je e-mailadres gestuurd? Probeer je beveiligingscode opnieuw te verzenden of een tweede e-mailadres in te stellen en het daar naartoe te sturen.

Schakel meerdere methodes voor aanmeldingsverificatie in.

1. Ga naar de Beveiligingsinstellingen van je EA-account.
  2. Zoek onder Aanmeldingsverificatie naar Voorkeuren.
  3. Klik op Aanpassen.
  4. We kunnen je vragen om je account te verifiëren. We sturen dan een code voor aanmeldingsverificatie naar je e-mailadres of telefoonnummer.
  5. Kies de nieuwe methode die je wilt toevoegen aan je account.
  6. Klik op Code verzenden.
  7. Gebruik die code om aanmeldingsverificatie te activeren voor een nieuwe methode.

De app authenticator gebruiken

Wanneer je de app authenticator gebruikt, krijg je een code uit de Google Authenticator-app wanneer je hem nodig hebt.

1. Kies de App Authenticator wanneer je aanmeldingsverificatie instelt. Klik vervolgens op Doorgaan.
  2. Kies in het uitklapmenu je apparaat.
  3. Installeer de Google Authenticator-app voor Google Play of iPhone.
  4. Open de Authenticator-app.
  5. Klik op Start setup.
  6. Kies hoe je de Authenticator wilt instellen:
    • Kies Scannen om de QR-code te scannen vanuit je instellingen.
    • Kies handmatige invoer om het e-mailadres van je EA-account en de geheime code vanuit je instellingen in te typen.
  7. Voer de code in die de Authenticator je geeft.
  8. Klik op Opslaan.

Nu kun je, wanneer wij je vragen om een code voor aanmeldingsverificatie, de authenticator app openen en de betreffende 6-cijferige code invullen.

Tip:  elke code is een beperkte tijd geldig. Als de timer van je code bijna afloopt, wacht dan op de volgende code. Op die manier heb je voldoende tijd om hem in te voeren.

Als je je telefoon kwijt bent, de Authenticator-app niet werkt en je geen toegang hebt tot je e-mail, dan is een back-upcode de enige manier om je aan te melden bij je EA-account op een nieuw apparaat. Je kunt deze codes bekijken en vernieuwen in de beveiligingsinstellingen van je EA-account.

Ga naar Back-upcodes en klik op Bekijken om ze te vinden.

Noteer je back-upcodes en bewaar ze op een veilige plek, dan kun je je altijd aanmelden als het nodig is.

Als je je telefoon kwijt bent en je hebt geen toegang tot je e-mail of back-upcodes, neem dan Contact met ons op en kies de onderwerpenAccountbeheer en Kan niet aanmelden voor hulp.

We vragen je om een verificatiecode wanneer je je probeert aan te melden bij bepaalde games en diensten van EA. We zullen ook om zo'n code vragen wanneer je je accountgegevens probeert te veranderen.

We gebruiken deze code naast je wachtwoord om zeker te weten dat jij het bent wanneer je toegang probeert te krijgen tot je account vanaf een nieuw of onbekend apparaat. Als je niet zowel je wachtwoord als je code hebt, kun je je niet aanmelden.

Speel je FIFA? Zo ja, dan moet je aanmeldingsverificatie activeren om toegang te krijgen tot FIFA Ultimate Team (FUT). Je hebt dit nodig om gebruik te maken van de Web- of Companion-app en je moet deze functie activeren voor toegang tot FUT op het platform en de PC.

Heb je back-upcodes niet genoteerd of heb je problemen bij het instellen van aanmeldingsverificatie?