Wij nemen accountveiligheid bijzonder serieus. Volg deze tips om je wachtwoord en andere accountgegevens veiliger te houden.

Wij nemen jouw veiligheid bijzonder serieus

Willen zorgen dat jouw account altijd veilig blijft. Als je contact met ons wil opnemen over je account, moeten we verifiëren wie je bent en wie de eigenaar is van je account. Zorg dat je je accountgegevens bij de hand hebt, zodat we je meteen kunnen helpen. Deze procedure kan even duren, maar het is belangrijk om je account veilig te houden.

Maak een sterk en uniek wachtwoord

Een zwak wachtwoord is een wachtwoord dat makkelijk te raden is. Gebruik onze tips voor een complexer wachtwoord:

• Gebruik 8-16 tekens en minimaal één hoofdletter en kleine letter.
  • Gebruik een combinatie van letters, cijfers en speciale tekens.
  • Gebruik verschillende wachtwoorden voor al je online accounts, in het bijzonder voor je EA-account, console en e-mailadres. Als je hetzelfde wachtwoord gebruikt en er wordt er een gestolen, dan lopen al je accounts gevaar.
  • Gebruik geen makkelijk te vinden informatie in je wachtwoord (zoals je Xbox Live-gamertag/PlayStation™Network Online ID, namen van teams, jouw naam, geboortedatum, enz.)
  • Verwijder alle e-mails die wachtwoorden bevatten, nadat je ze op een veilige plek hebt opgeschreven.
  • Verander je wachtwoorden zo nu en dan.

Gebruik EA-aanmeldingsverificatie voor extra bescherming op bepaalde diensten van EA

Schakel aanmeldingsverificatie in via de beveiligingsinstellingen van je EA-account.

Met aanmeldingsverificatie kun je voorkomen dat anderen toegang krijgen tot jouw EA-account. Als je probeert toegang te krijgen tot je accountgegevens of je meldt je op een nieuw apparaat aan bij bepaalde games en diensten van EA, dan moet je een verificatiecode invoeren.

We kunnen je die code per e-mail of sms toesturen. De snelste manier om je code te ontvangen is via onze app authenticator.

We raden je aan je back-upcodes te noteren wanneer je aanmeldingsverificatie inschakelt. Bewaar deze codes altijd op een veilige plek.

Gebruik vertrouwde apparaten

Vertrouwde apparaten zijn een zeer goede manier om snel in je games te komen, en ze helpen je ook je account veilig te houden. Door je aan te melden op vertrouwde apparaten weet je altijd waar en wanneer je toegang hebt gehad tot je account.

De lijst met vertrouwde apparaten voor je account wordt opgesteld zodra je aanmeldingsverificatie inschakelt. Je hebt geen vertrouwde apparaten als je aanmeldingsverificatie niet ingeschakeld hebt.

• Om van een apparaat een vertrouwd apparaat te maken vink je wanneer je je aanmeldt op je account het vakje Onthoud dit apparaat aan in het venster waar je de verificatiecode moet invoeren.
  • Je kunt de vertrouwde apparaten voor je account bekijken door je beveiligingsinstellingen te controleren. Je kunt ook vertrouwde apparaten die je niet vaak gebruikt verwijderen.
  • Controleer je lijst met vertrouwde apparaten regelmatig op eventuele verdachte activiteit, zodat je zeker weet dat jij de enige bent die zich aanmeldt.
  • Als je account gehackt mocht worden, kun je vertrouwde apparaten waarmee je je niet zelf hebt aangemeld verwijderen.

En om je vertrouwde apparaten veilig te houden:

• Mobiele apparaten - gebruik wachtwoordcodes en schermvergrendeling.
  • PC en Mac - gebruik een sterk wachtwoord voor je computer.
  • Consoles -  stel wachtwoorden in voor je consoleaccounts, zodat je zeker weet dat jij de enige bent die het profiel gebruikt. Dit is een goed idee als je je console deelt met anderen.

Let op waar je speelt

Wanneer we het over vertrouwde apparaten hebben, bedoelen we meestal apparaten die je zelf bezit en beheert. Het kunnen ook apparaten zijn waar je vaak op speelt en waarvan je de eigenaar vertrouwt.

Als je je aanmeldt op je EA-account om een game te spelen in een internetcafé of op een andere locatie waar veel mensen hetzelfde apparaat gebruiken, moet je je ervan bewust zijn dat andere mensen onbekende software kunnen installeren op dat apparaat. Dat kan van alles zijn, zoals keyloggers die je accountbeveiliging in gevaar kunnen brengen of cheatsoftware waardoor je verbannen of geschorst kunt raken in je game. Wanneer je je aanmeldt op je EA-account op een dergelijk apparaat, speel je op eigen risico.

Voeg een secundair e-mailadres toe aan je EA-account

Met een secundair e-mailadres kun je je wachtwoord herstellen als je geen toegang meer hebt tot je EA-account en primaire e-mailadres.

1. Ga naar het onderdeel Secundair e-mailadres van het tabblad Beveiliging van je EA-account
  2. Klik op Secundaire e-mailadres toevoegen
  3. Voer een ander e-mailadres in dan het e-mailadres van je EA-account.
  4. Meld je aan bij dat e-mailadres en zoek het bericht van EA met de beveiligingscode erin.
  5. Voer je beveiligingscode in in het verificatiescherm van de instellingen van je EA-account.

Deel je gegevens met niemand

Het lijkt voor de hand liggend, maar als je je wachtwoord of andere accountgegevens deelt met anderen, dan breng je je account in gevaar. Houd je account veilig door te zorgen dat jij de enige bent die er toegang toe heeft.

EA zal je nooit naar je accountgegevens vragen

Er zijn geen uitzonderingen op deze regel. Zelfs als het lijkt alsof een e-mail van ons afkomstig is, is het oplichterij als je om je accountgegevens gevraagd wordt.

Forummoderators van EA vragen nooit om je accountgegevens

Als je op onze forums een privébericht ontvangt waarin je om je accountgegevens wordt gevraagd, gaat het niet om een bericht van ons. Oplichters kunnen gebruik maken van namen die legitiem klinken, zoals 'EA Admin' of 'FIFA Developer'.

Wij zullen nooit om je accountgegevens vragen. Als je zo'n bericht krijgt, meld dit dan aan een forummoderator.

EA zal nooit, om welke reden dan ook, contact opnemen via het berichtensysteem van je console

Als iemand je om je accountgegevens vraagt via het online berichtensysteem van je console en beweert namens ons te spreken, dan is het een oplichter. Wij zullen nooit, om welke reden dan ook, contact opnemen via het berichtensysteem van je console, dus geeft je gegevens daar nooit weg. Rapporteer de details van dit bericht via Xbox Live of PlayStation™Network.

Hier zijn wat extra tips voor je online veiligheid:

Wees voorzichtig met het gebruik van openbare computers.

Als je je aanmeldt op een openbare computer, zoals op school of in een café, controleer dan de browser je aanmeldgegevens niet opslaat. Wis ook de browsercache nadat je je hebt afgemeld.

Maak gebruik van betrouwbare browsertools

De meeste browsers hebben ingebouwde filters tegen phishing. Deze browsertools en plugins zullen niet alle phishingsites kunnen tegenhouden, maar ze kunnen je wel helpen uit de buurt te blijven van sites die proberen kwaadwillende software op je computer te installeren.

• Google Safe Browsing-technologie - Je kunt de Google Safe Browsing-tool gebruiken om te controleren hoe veilig een website is.
  • Web of Trust (Web van vertrouwen) - Deze plug-in is beschikbaar voor alle besturingssystemen. De plug-in gebruikt een stoplichtachtig classificeringssysteem om je te waarschuwen voor onveilige websites. Het toont een pictogram naast de adresbalk van je browser en naast links en zoekresultaten.

Houd je antivirus- en antimalwaresoftware actueel

Virussen en malware (schadelijke software) kunnen de veiligheid van je account in gevaar brengen, waardoor iemand potentieel toegang kan krijgen tot je gebruikersnamen, wachtwoorden en andere belangrijke informatie. Soms zijn ze zo geniepig dat je niet eens doorhebt dat je computer besmet is geraakt met een virus of malware.

Met wat voorzorg kun je jezelf beter beschermen tegen malware en virussen.

• Gebruik een antivirus-/malwarescanner. Deze software kan mogelijke bedreigingen voor je computer herkennen en verwijderen.
  • Zorg ervoor dat je de laatste updates voor je computer en software hebt.
  • Klik niet op links of websites die je niet herkent, zelfs al lijken ze te komen van mensen die je kent via e-mail, chatberichten of berichten in games. Het is mogelijk dat hun account door iemand misbruikt wordt voor phishing of het installeren van malware op je systeem.
  • Gebruik geen sites die level-ups, xp, in-game valuta en dergelijke beloven. Deze sites kunnen malware of virussen op je systeem zetten of proberen je accountgegevens te stelen door je te vragen je aan te melden. Proberen dergelijke voordelen te krijgen zonder ze zelf te verdienen in de game is een vorm van valsspelen en kan zware consequenties hebben voor je account.

Plaats je gegevens nooit online

Wees voorzichtig en deel je gegevens niet zomaar met anderen. Zelfs door een schermafdruk van je game op een social-mediasite te delen kun je persoonlijke gegevens onthullen die je beter vertrouwelijk zou kunnen houden.

Als je denkt dat je je gegevens per ongeluk hebt ingevoerd op een phishingsite,

verander je wachtwoord dan onmiddellijk. Het kan zijn dat je account al toegankelijk is voor derden, maar mogelijk is er nog tijd om het te redden.

Neem contact met ons op en vermeld zo veel mogelijk informatie. Ons team heeft informatie nodig over welke items je bent kwijtgeraakt (indien van toepassing) en de datum en het tijdstip waarop je ze bent kwijtgeraakt. Je kunt altijd contact opnemen met een EA-adviseur, zelfs als je geen toegang meer hebt tot je account.

Geef ons ook informatie over de site. We ondernemen actie tegen phishingsites zodra we op de hoogte zijn van hun bestaan. De informatie die je ons geeft, kan voorkomen dat andere spelers in de toekomst slachtoffer worden.

Bekijk onze tips over hoe je phishing en veelvoorkomende oplichtingspraktijken kunt voorkomen.