Als je problemen ondervindt met je games, probeer dan de cache van je systeem te wissen om een paar verschillende problemen op te lossen.

EA app Origin - Windows Origin - Mac PlayStation Xbox Nintendo Switch Meer hulp

Soms gaat het niet helemaal naar behoren met de EA app, Origin of je games. Door je cachegeheugen te wissen kun je veelvoorkomende problemen oplossen. Problemen zoals:

• Origin zit vast in offline modus of wordt niet bijgewerkt
  • Games worden niet gedownload
  • Downloads of updates van games blijven steken op een bepaald percentage of in de lijst 'Download in wachtrij'.
  • Games die 'ontbreken' uit je EA app of Origin gamebibliotheek.
  1. Selecteer de drie streepjes in de linkerbovenhoek van de EA app.
  2. Scrol naar Help.
  3. Klik op App-herstel.
  4. Selecteer Cache wissen.

Vanuit Windows 10

Als je de EA app niet kunt openen, kun je deze stappen volgen om je cache te wissen.

1. Open het menu Start
  2. Vind EA en klik op de pijl omlaag voor meer.
  3. Selecteer App-herstel.
  4. Een nieuw bevestigingsvenster wordt geopend.
  5. Klik op Cache wissen.
  1. Als Origin actief is, klik dan in de menubalk op Origin en kies Afsluiten om de client af te sluiten.
    • Controleer of Origin volledig is afgesloten. Je kunt de stappen niet voltooien als dat niet zo is.
    • Om het te controleren ga je naar Taakbeheer (Task Manager) en vervolgens Processen. Origin.exe en OriginWebHelperService.exe zouden niet in de lijst moeten staan. Als dat wel zo is, moet je ze handmatig sluiten.
  2. Druk op Windows-toets + R.
  3. In het opdrachtvenster typ je %ProgramData%/Origin en klik je op OK.
    Opdrachtvenster met tekst.
  4. Verwijder daaruit alle bestanden en mappen, behalve LocalContent. Zorg dat je die map niet verwijdert.

Origin-map met de map LocalContent gemarkeerd. Zorg dat je die map niet verwijdert.

• Als je Windows XP gebruikt, vind je de map ProgramData in C:Documents and SettingsAll UsersApplication dataElectronic Arts
  5. Druk opnieuw op Windows-toets + R.
  6. In het opdrachtvenster typ je %AppData% en klik je op OK.

Opdrachtvenster met tekst.

7. In de map Roaming verwijder je de Origin-map.
  8. Klik op AppData in de adresbalk.

Adresbalk met AppData gemarkeerd.

9. Open de map Local.
  10. Verwijder daaruit de Origin-map.
  11. Start je computer opnieuw op en meld je weer aan bij Origin.

Macs hebben twee bibliotheekmappen: een map op rootniveau en een op gebruikersniveau (~). Volg de map op rootniveau.

Je kunt op de toetsen Command ⌘ + Shift + G drukken of Finder > Ga > Naar map gaan gebruiken om de map te vinden.

1. Open Finder.
  2. Navigeer naar je harde schijf. Je kunt dit doen door onderaan in de Finder te dubbelklikken op Macintosh HD.
    • Als je harde schijf niet wordt weergegeven in de Finder, klik je op Weergeven in de menubalk van de Finder en klik je op Balk met pad weergeven.
    • Het Finder-venster op de Mac. De map Macintosh HD is hier terug te vinden.
  3. Open de bibliotheekmap.
  4. Open de map Programmaondersteuning en vervolgens de map Origin.
  5. Verwijder de map DownloadCache.
  6. Leeg je prullenmand.

PlayStation 5 en 4

PlayStations hebben geen cachegeheugen, maar door het systeem simpelweg uit en aan te zetten kun je veel problemen oplossen.

Om te zorgen dat alle tijdelijke bestanden verwijderd worden, kun je je PlayStation koud herstarten:

1. Houd de aan/uit-knop ingedrukt totdat je de piepjes hoort die aangeven dat het apparaat zich uitschakelt.
  2. Zodra je PlayStation is uitgeschakeld, haal je de stekker uit het stopcontact.
  3. Wacht twee minuten.
  4. Stop de stekker weer in het stopcontact.
  5. Zet je PlayStation aan.

PlayStation 3

1. Zoek Game in het XMB-menu.
  2. Blader omlaag naar Hulpprogramma voor gamedata.
  3. Zoek de game waar je problemen mee hebt.
  4. Druk op de driehoek-toets en er verschijnt een menu met opties aan de rechterkant.
  5. Kies Verwijderen en druk op X om te bevestigen.

De volgende keer dat je de game speelt, moet je de ontbrekende gegevens opnieuw installeren.

Xbox Series X|S en Xbox One

1. Houd de aan/uit-knop op de voorkant ingedrukt om de console uit te schakelen.
  2. Haal de stekker uit het stopcontact.
  3. Druk drie of vier keer op de aan/uit-knop op de voorkant van de console. Nu zou alle resterende spanning van de batterij weg moeten zijn.
  4. Steek de stekker van de Xbox weer in het stopcontact.

Zodra je Xbox weer aan staat, is het cachegeheugen verwijderd en zou alles moeten werken.

Xbox 360

Je vindt meer informatie over het wissen van het cachegeheugen van je Xbox 360 op xbox.com.

1. Open het Home-menu.
  2. Kies Systeeminstellingen.
  3. Kies Systeem.
  4. Tik op Opmaakopties.
  5. Selecteer Cache wissen.
  6. Kies de gebruiker waarvoor je het cachegeheugen wilt wissen en volg de instructies op het scherm.