Kom te weten welke betalingsmethodes EA accepteert en hoe je je betalingsgegevens kunt invoeren. Lees ook hoe je games en uitbreidingen kunt kopen en hoe je je bestelgeschiedenis kunt bekijken.

Koopinstructies Mijn aankopen Betalingsmethodes Betalingen Wijzigingen Tips Hulp nodig?

Een game bestellen in de EA app

1. Start de EA app.
  2. Klik op Bladeren.
  3. Zoek de game die je wilt kopen in de Store van de EA app.
  4. Klik op Koop de game.
    • Als er verschillende edities van de game beschikbaar zijn, klik je op Editie kiezen om de editie te kiezen die je wilt kopen en klik je op Kopen.
    • Als er maar één editie van de game beschikbaar is, klik je op Kopen.
  5. Kies een opgeslagen betalingsmethode, vul een nieuwe betalingsmethode in of gebruik je EA Wallet om te betalen.
  6. Klik op Verder naar besteloverzicht.

Een game bestellen op origin.com

1. Ga naar origin.com.
  2. Blader naar of zoek game die je wil kopen en klik erop voor meer informatie.
  3. Klik op Kopenof Reserveer nu.

Een game bestellen via de Origin client

1. Start de Origin-client.
  2. Klik op Winkel.
  3. Blader naar of zoek je game en klik erop voor meer informatie.
  4. Klik op Kopenof Reserveer nu.
  5. Als je al bent aangemeld op je EA-account, wordt de pagina Betalingsgegevens meteen geladen.
    • Als je nog niet aangemeld bent, meld je dan aan met de gegevens van je EA-account om naar de pagina Betalingsgegevens te gaan.
    • Als je nog geen account bij ons hebt, klik dan op Maak een account aan om je te registreren. Zodra je je geregistreerd hebt, verschijnt de pagina Betalingsgegevens.
  6. Voer je betalingsgegevens in of gebruik een betalingsmethode die je al hebt opgeslagen in je account. Klik op Verder naar besteloverzicht.

Als je een actiecode hebt, klik je op Actiecode invoeren, voer je de code in in het betreffende veld en klik je op Verzenden.

Nadat je je game gekocht hebt

we sturen je een bevestigingsmail van je aankoop. Vergeet niet in je map met ongewenste berichten te kijken als je dit bericht niet kunt vinden.

Problemen met kopen? Bekijk onze tips voor veelvoorkomende betalingsproblemen en hoe je ze kunt oplossen.

Bekijk je Bestelgeschiedenis om alles wat je gekocht hebt te zien.

Als je games gereserveerd hebt in de Origin Store of via de website van de EA app, dan verschijnen deze vóór de release nog niet in je bestelgeschiedenis. Bekijk je bestelgeschiedenis online om deze aankopen te zien.

Sommige betalingsmethodes kun je niet gebruiken om bepaalde games, downloadbare content (DLC) of virtuele valuta's aan te schaffen.

De beschikbare betalingsmethodes variëren afhankelijk van je locatie en valuta. Afhankelijk van het land waarin je woont kun je verschillende betalingsmethodes gebruiken, zoals:

• Alipay
  • American Express
  • BoaCompra Credit Card
  • Carte Bancaire
  • Automatische overschrijving
    • iDeal SEPA
    • SEPA
  • Discover
  • Dotpay
  • EA Kaskaart en je EA Wallet-saldo
  • Gold Wallet
  • iDeal
  • Ingenico Hosted Card
  • JCB
  • KCP Credit Card
  • MasterCard
  • PayPal
  • Qiwi
  • Trustly
  • UnionPay
  • Visa/Visa Debit
  • Visa Electron
  • Webmoney
  • Yandex
  • Yandex Credit Card
  • Yandex Qiwi
  • Yandex Wallet

Belangrijke opmerkingen:

• Als je een aankoop doet in een andere valuta dan normaal, kan het zijn dat je gebruikelijke betalingsmethode niet beschikbaar is.
  • Voor sommige aankopen zijn bepaalde betalingsmethodes niet beschikbaar of zie je extra opties, zoals mobiele betalingen.

Wil je een terugbetaling aanvragen? Kijk nu hier of je in aanmerking komt voor een terugbetaling.

Betalingsmethodes waarbij terugbetaling niet mogelijk is

Met bepaalde betalingsmethodes is terugbetaling niet mogelijk. Als je iets koopt met een betalingsmethode waarnaar terugbetaling niet mogelijk is, kunnen wij je niet helpen met een terugbetaling.

Wanneer je iets bij ons koopt, zorg dan dat je zeker weet dat je gebruik wil maken van een betalingsmethode waarnaar terugbetaling niet mogelijk is.

Met deze betalingsmethodes is terugbetaling niet mogelijk:

• Alfa Click
  • Boleto Bancario
  • Depósito Identificado
  • Giropay
  • KCP Payco Wallet
  • Konbini
  • Mijn Card
  • Paysafecard
  • Sberbank
  • Sofort
  • Yandex Cash
  • Yandex Mobile

EA Wallet

Verzilver een EA-cadeaubon op je EA-account om je Wallet te activeren. Je kunt je Wallet gebruiken om games, in-game content en EA Play-lidmaatschappen te betalen.

Het bedrag dat je EA Wallet kan bevatten, is afhankelijk van de regio waarin je woont. Klik hieronder op Meer weergeven voor een lijst met ondersteunde valuta en maximale bedragen op EA Wallets:

• AED 1286
  • ARS 1395
  • AUD 350
  • BGN 502
  • BHD 132
  • BRL 585
  • CAD 348
  • CHF 332
  • CLP 172384
  • COP 645575
  • CZK 6211
  • DKK 1913
  • DOP 13090
  • EEK 4016
  • EGP 2036
  • EUR 150
  • GBP 120
  • GTQ 2781
  • HKD 2729
  • HUF 70563
  • IDR 3171700
  • ILS 1263
  • INR 15916
  • JOD 248
  • JPY 28874
  • KRW 392735
  • LTL 886
  • LVL 180
  • MXN 4216
  • MYR 1069
  • NOK 2023
  • NZD 458
  • OMR 135
  • PEN 970
  • PHP 15596
  • PLN 994
  • QAR 1275
  • RRD 1000000
  • RUB 10441
  • SAR 1312
  • SEK 2302
  • SGD 448
  • THB 10833
  • TRY 547
  • TWD 10171
  • UAH 3000
  • USD 300
  • VEF 1505
  • VND 6823250
  • YER 75075
  • ZAR 2452

Gesplitste betalingen

Als je geld in je EA Wallet hebt maar niet genoeg voor de betaling, dan kun je een andere betalingsmethode gebruiken om je aankoop te doen.

• Gesplitste betalingen werken mogelijk niet voor alle soorten betalingsmethodes.
  • Je kunt ook geen gesplitste betalingen gebruiken voor pre-orders of EA Play-lidmaatschappen.

Zorg dat je genoeg geld in je EA Wallet hebt voor de volledige kosten van EA Play en pre-orders, of maak gebruik van een andere betalingsmethode.

De betaling verschijnt een dag na je aankoop op het afschrift van je creditcard. Eventuele toepasselijke belasting wordt al inbegrepen bij de prijs wanneer je je bestelling plaatst.

Heb je een pre-order geplaatst voor je game? Bekijk deze artikelen over pre-orders om te zien wanneer de kosten in rekening worden gebracht.

Een of twee dagen na je reservering of na het bewerken van je opgeslagen betalingsmethode kan een kleine transactie op het online overzicht van je rekening verschijnen.

Dit heet een preautorisatie en is een tijdelijke transactie om de betalingsgegevens te controleren. Deze transactie wordt binnen zeven dagen automatisch teruggedraaid.

Er zijn meer redenen waarom er soms iets meer in rekening wordt gebracht bij je aankoop. Sommige banken brengen internationale transactiekosten in rekening, of laten je betalen voor het wisselen van valuta tijdens het verwerken van een transactie in een ander land of andere valuta. Deze kosten zijn niet afkomstig van ons, dus we kunnen je hiermee niet helpen. Neem contact op met je bank of creditcardmaatschappij om uitleg te krijgen over deze kosten.

Heb je de verkeerde game, uitbreiding of DLC gekocht?

• Als je het gekochte product nog niet gedownload hebt, noteer dan je bestelnummer en neem contact met ons op. Wij lossen het voor je op.
  • Als je de game al gedownload en gespeeld hebt, word je misschien nog gedekt door de Grote Game Garantie.

Hoe kan ik mijn bestelnummer vinden?

Het bestelnummer vind je in de e-mail die je ontvangen hebt, maar je kunt het ook vinden in je bestelgeschiedenis.

Neem contact met ons op als je je bestelnummer bij de hand hebt. Wij gaan er dan mee aan de slag.

Wil je liever je geld terug? Gebruik onze tool voor terugbetalingsverzoeken om te controleren of je aankoop in aanmerking komt voor een terugbetaling.

• Voer je kaartnummer in zonder streepjes of spaties.
  • Voor de verificatie van je kaart moet je je factuuradres precies zo invoeren als het op je afschrift staat. Als het niet precies hetzelfde is, zal de aankoop geweigerd worden door je betalingsverwerker.
  • Als je een creditcard of PayPal gebruikt, kun je je gegevens opslaan in je account. Als je een andere betalingsmethode wil gebruiken, moet je die gegevens elke keer als je iets koopt opnieuw invoeren.
  • Klik op Instellen als primair om een van je opgeslagen betalingsmethodes als standaard in te stellen bij het afrekenen.
  • Ga naar de instellingen van je betalingsmethodes om je opgeslagen betalingsgegevens bij te werken*.
    • Klik op Betalingsmethode toevoegen om een nieuwe betalingsmethode op te geven.
    • Klik op Bewerken om de gegevens van een opgeslagen betalingsmethode te bewerken. Deze optie is alleen beschikbaar als de betalingsmethode kan worden bijgewerkt.
    • Klik op Verwijderen om een betalingsmethode te verwijderen.

*Om beveiligingsredenen kunnen onze adviseurs je betalingsgegevens niet voor jou bijwerken.