Koppel je Xbox Live-gamertag, PlayStation™Network Online-ID (PSN ID), Nintendo-account en Stadia-account aan je EA-account.

Zo koppel je Ontkoppelen Waarom koppelen Problemen?

Je kunt een EA-kinderaccount niet aan platforms koppelen. Meer informatie over kinderaccounts en online toegang.

Op je platform

1. Open een van onze games op je PlayStation®, Xbox of Nintendo Switch™.
    • Koppel je account hier aan Google Stadia.
    • Voor sommige games moet je je aanmelden zodra je de game opstart, terwijl andere je vragen om je op EA-servers aan te melden wanneer je een online speltype wilt gebruiken.
  2. Vul het e-mailadres en wachtwoord van je primaire EA-account in wanneer je je moet aanmelden.
  3. Zodra je aangemeld bent, worden je accounts gekoppeld.

Op EA Help

1. Klik op Aanmelden.
  2. Kies de optie om je aan te melden met je platformgegevens.
  3. Ea Help-aanmeldingsprompt met first-party aanmeldknoppen voor Google, Facebook, Apple, Steam, Xbox Live en PSN.

4. Vul de gegevens van je platform in het pop-upvenster in.
    • Als je EA-account en het account dat je koppelt hetzelfde e-mailadres gebruiken, wordt je gevraagd om je aanmelding te bevestigen.
  5. Klaar! Je accounts zijn gekoppeld.

Ik wil mijn EA-account aan een andere dienst koppelen

Je kunt deze stappen volgen om je EA-account aan Prime Gaming, Steam of Twitch te koppelen .

Hoe kan ik zien of ik mijn account gekoppeld heb?

Je kunt controleren of je accounts al gekoppeld zijn op de pagina met verbindingen op myaccount.ea.com. Alle Xbox-gamertags en PlayStation™Network Online-ID's die aan je EA-account gekoppeld zijn, worden weergegeven onder Koppelingen. Gekoppelde Nintendo-accounts en Stadia-accounts zie je hier niet.

Je hoeft je accounts alleen maar te koppelen, maar je moet je wellicht opnieuw aanmelden als:

• je een oudere EA-game speelt
  • je een andere gamertag, PlayStation™Network-ID, Nintendo-account of Stadia-account gebruikt
  • je alle vertrouwde apparaten uit je EA-account verwijderd hebt
  • je op een nieuw platform speelt
  • je een upgrade hebt uitgevoerd naar een next-gen platform
    • Dat betekent dat je een upgrade hebt uitgevoerd naar Xbox Series S of X vanaf Xbox One of naar PlayStation®5 vanaf PlayStation®4.
    • Heb je een mooie nieuwe console? Als je dezelfde PlayStation™Network Online-ID of gamertag gebruikt, gebruik dan ook hetzelfde EA-account.

Kan ik meerdere platform-account-id's koppelen?

Er kan slechts één account van elk platform tegelijk aan een EA-account gekoppeld zijn. Dit betekent bijvoorbeeld dat je een EA-account niet kunt koppelen aan twee PlayStation™Network Online- ID's. In plaats daarvan moet je een nieuw EA-account aanmaken en te koppelen aan je extra platform-accounts.

Als je extra accounts probeert te koppelen, krijg je een bericht met de tekst Gekoppelde accounts gevonden.

Als je al meerdere platform-accounts hebt gekoppeld aan een EA-account, blijven ze gekoppeld, maar kun je er verder geen toevoegen. We raden je aan om je voorkeursaccounts te kiezen wanneer je ze koppelt.

Kan ik een sub-account koppelen?

Sub-accounts die Xbox Live Gold of PlayStation®Plus delen, kunnen niet aan EA-accounts worden gekoppeld om online te spelen.

Als je een EA-account aangemaakt hebt met hetzelfde e-mailadres als je platformspecifieke account, start dan gewoon een EA-game op je Xbox, PlayStation®, Nintendo Switch™ of Google Stadia op. Je accounts worden dan als het goed is automatisch gekoppeld.

Je kunt je platform-accounts loskoppelen van je EA-account als je ze wilt koppelen aan een ander EA-account, zolang dit accounttype niet eerder met je EA-account gekoppeld is geweest.

Al je voortgang in EA-games wordt gekoppeld aan je EA-account en niet aan je platform-account. Dat houdt in dat je spelvoortgang verloren gaat als je besluit om je persona te ontkoppelen om deze aan een ander account te koppelen.

Door je EA-account te koppelen aan je platform-profielen, zoals je Xbox-gamertag, PlayStation™Network Online-ID, Nintendo-account of Stadia-account, kun je onze games online spelen en je spelvoortgang opslaan. Je spelvoortgang kan echter niet naar andere platforms worden overgedragen (bijvoorbeeld van PlayStation naar Xbox).

Wil je weten hoe Pogo en EA-accounts samenwerken? Kijk dan hier.

Hoe weet ik of ik al een EA-account heb?

Je hebt al een EA-account als je games via onze winkel hebt gekocht of een EA-game online hebt gespeeld op je platform.

Als je er nog geen hebt, kun je een account aanmaken.

1. Probeer je aan te melden bij ea.com/nl om te zien of je al een account hebt. Als je niet zeker weet welk e-mail-adres je moet gebruiken, probeer dan het e-mailadres dat je voor je Nintendo-, Google Stadia-, PlayStation™Network- of Xbox Live-account gebruikt.
  2. Als je je wachtwoord vergeten bent, klik je op Wachtwoord vergeten? om het opnieuw in te stellen.
  3. Check je mail (kijk ook in de prullenbak/map met ongewenste berichten) voor een link om je wachtwoord opnieuw in te stellen.
    • Als je de mail ontvangt, dan kun je je wachtwoord herstellen! Er is al een EA-account gekoppeld aan dat e-mailadres.
    • Als je na 5-10 minuten nog geen mail ontvangen hebt, herhaal deze stappen dan voor andere e-mailadressen die je gebruikt.

Zodra je aangemeld bent, kijk je bij het onderdeel Info over mijzelf op myaccount.ea.com om je Gekoppelde accounts te bekijken. Alle Xbox-gamertags en PlayStation™Network Online-ID's die aan je EA-account gekoppeld zijn worden hier weergegeven, maar gekoppelde Nintendo-accounts worden hier niet weergegeven.

Ik kan me niet aanmelden bij mijn EA-account op PlayStation®, Xbox, Nintendo Switch™ of Stadia

Als je al een tijdje geen EA-game meer gespeeld hebt, meld je dan aan op je EA-account op je computer of mobiele apparaat.

Als je je aanmeldt op een mobiel apparaat, open dan help.ea.com/nl en tik op de menuknop (drie lijnen) in de rechter bovenhoek om je aan te melden:

Tik op Aanmelden op help.ea.com/nl naast de menu-knop op mobiele apparaten.

Het kan zijn dat je het volgende moet doen:

Start je platform opnieuw op zodra je aangemeld bent. Start je game op en als het goed is kun je nu spelen.

Ik had een EA-account maar ik heb geen toegang meer tot het bijbehorende e-mailadres. Wat kan ik doen?

Ik denk dat ik aan het verkeerde EA-account gekoppeld heb

Maak je geen zorgen! We hebben een aantal opties voor je.

• Als je Xbox-gamertag, PlayStation™Network Online-ID, Nintendo-account en/of Stadia-account gekoppeld zijn aan een EA-account dat je niet gebruikt, kun je dat account bijwerken om weer te kunnen gamen.
  • Als je met je primaire e-mailadres een tweede account hebt gemaakt, dan kun je het e-mailadres overzetten naar het account met je games.
  • Als je meerdere EA-accounts met games hebt, kan een van onze adviseurs je wellicht helpen om je accounts samen te voegen. Je hebt toegang nodig tot beide accounts, en niet alles kan worden overgezet, zoals bijvoorbeeld je spelvoortgang.

Ik krijg een foutmelding over een ongeldig of niet in aanmerking komend account

Probeer het wachtwoord van je EA-account opnieuw in te stellen en zorg ervoor dat het platform dat je probeert te gebruiken gekoppeld is met je EA-account. Dit doe je als volgt:

1. Klik op Neem contact met ons op bovenaan een pagina van help.ea.com/nl.
  2. Klik op de vervolgkeuzelijst Accounts in het midden van het scherm en kies Accountbeveiliging.
  3. Ga naar het tabblad Verbindingen.
  4. Scrol omlaag naar Gekoppelde accounts. Als je je platform niet ziet, is het niet gekoppeld.