Op kinderaccounts is de toegang tot functies als online multiplayer, aankopen en sociale-mediakoppelingen mogelijk beperkt. Dit moet ervoor zorgen dat spelers onder de minimumleeftijd in hun land de geschikte leeftijdservaring hebben. Toegang tot deze functies is afhankelijk van de game, het platform en de instellingen voor ouderlijk toezicht.

Online spelen Speeltijdbeheer Minimumleeftijden Hulp nodig?

Wanneer je je aanmeldt bij Origin, moet je het EA-ID van je kind gebruiken in plaats van een e-mailadres. Dat is de gebruikersnaam die je koos bij het aanmaken van het kinderaccount.

Dat hangt af van het platform waarop gespeeld wordt. Bekijk ons overzicht per platform voor informatie over hoe je het ouderlijk toezicht kunt instellen. Op basis van de instellingen die je kiest kun je je kind wellicht online laten spelen:

De EA app en Origin

Kinderaccounts

Voor kinderaccounts zijn niet alle online speltypen beschikbaar op PC of Mac. Je kunt ook geen aankopen doen omdat er geen toegang is tot de EA app of de Origin Store, dus je kunt geen EA Play-lidmaatschap hebben of EA-cadeaubonnen gebruiken. Op kinderaccounts kunnen wel gamecodes worden verzilverd die door volwassen spelers zijn aangeschaft.

Omdat ze niet online kunnen, kunnen kinderaccounts zich ook niet aanmelden op onze websites. Spelers met kinderaccounts kunnen help.ea.com gebruiken om een verzoek bij ons in te dienen als ze een e-mailadres hebben (een ouder heeft de mogelijkheid om het e-mailadres te gebruiken dat werd gebruikt om een kinderaccount te valideren). Kinderaccounts kunnen geen gebruikmaken van companion-web-apps voor games of van mobiele companion-apps waarvoor je je moet aanmelden met een EA-account.

Ook kunnen ze hun games niet aan sociale media koppelen en hun accounts niet aan Steam koppelen.

Tieneraccounts

Tieneraccounts kunnen online spelen. Als je het tieneraccount van je kind aan jouw account koppelt, hebben we instellingen waarmee je uitgave- en speeltijdlimieten voor je tiener kunt instellen. Kom meer te weten over de manier waarop je het account van je tiener aan jouw account kunt koppelen, zodat je de uitgave- en speeltijdlimieten voor ze kunt instellen:

Als je in de EA app problemen ondervindt met de uitgavelimieten, kun je gedurende de bètatest altijd nog teruggaan naar Origin.

Speeltijdbeheer is alleen beschikbaar via de EA app.

Als je kind jonger is dan 18 jaar en speelt, kun je wellicht ook op platformniveau ouderlijk toezicht instellen, zodat onze games dat kunnen volgen. Als je bijvoorbeeld de communicatie met andere spelers uitschakelt in het ouderlijk toezicht van je platform, wordt communicatie met andere spelers in de EA-game ook uitgeschakeld. Veel van onze games schakelen één functie selectief uit op basis van de instellingen voor ouderlijk toezicht (dus als je multiplayer via ouderlijk toezicht uitschakelt, kunnen kinderen in de game geen toegang krijgen tot die functie), maar andere titels schakelen alle online functies uit.

Je kunt de instellingen voor ouderlijk toezicht aanpassen middels de instellingen van je platform, zodat je kind het tieneraccount alleen kan gebruiken om de offline singleplayer-speltypen van een EA-game te spelen. Hieronder vind je meer informatie over instellingen voor ouderlijk toezicht op je platform die kunnen worden aangepast voor zowel kinder- als tieneraccounts.

Steam

EA-kinderaccounts kunnen niet gekoppeld worden aan Steam-accounts. Dit betekent dat je kind geen EA-games kan spelen waarvoor een EA-account aan Steam moet worden gekoppeld.

PlayStation®5 en 4

Alle EA-games volgen het ouderlijk toezicht op PlayStation 5 en PlayStation 4.

Xbox

Alle EA-games volgen de Xbox-gezinsinstellingen.

Nintendo Switch

Alle EA-titels volgen het ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch™.

Stadia

Alle EA-games volgen het ouderlijk toezicht voor Stadia, inclusief privacy-instellingen en gameplay-limieten.

Alleen EA-accounts van volwassenen kunnen worden gekoppeld aan Stadia-accounts of worden aangemaakt via Stadia, en het koppelen van accounts is vereist om online gamefuncties in te schakelen. Dit betekent dat games waarbij online functies een belangrijk deel van de gameplay vormen (zoals multiplayer-speltypen in FIFA en Madden), beperkte functionaliteit bieden voor spelers met een kinderaccount totdat ze oud genoeg zijn om een EA-account voor tieners of volwassenen aan te maken.

Onthoud ook dat er slechts één EA-account kan worden gekoppeld aan een Stadia-account.

Singleplayer-games zonder online speltypen en/of games die niet aan een EA-account hoeven te worden gekoppeld, worden niet beïnvloed door deze beperking (zoals STAR WARS Jedi: Fallen Order™).

Mobiele games

In veel landen gelden wetten voor gegevensbescherming die ons verplichten ervoor te zorgen dat kinderen onze games op een manier ervaren die past bij hun leeftijd. Daarom vragen we spelers in sommige van onze mobiele games om hun leeftijd en schakelen we functies uit die voor hen mogelijk niet geschikt zijn. Als je bijvoorbeeld jonger bent dan de minimumleeftijd voor digitale toestemming in je land, kun je geen koppeling maken met sociale netwerken of toegang krijgen tot sociale functies (zoals chat).

Welke games kan mijn kind online spelen?

Raadpleeg het EA-gamepakket of de online disclaimer op PC, in de PlayStation Store (PlayStation 4 en PlayStation 5) of in de Xbox Store (Xbox One en Xbox X|S) om te zien welke leeftijd vereist is om online te spelen.

Als je kind geen toegang heeft tot de online functies van een EA-game, zelfs als de instellingen voor ouderlijk toezicht van het platform zijn ingesteld om je kind online te laten spelen, kan dat zijn omdat de gamecontent Volwassen (M) is. Controleer de leeftijdsclassificatie in Origin of de EA app, of op de verpakking van de game als je een fysiek exemplaar gekocht hebt.

Een kind kan alleen games spelen met een kinderaccount tot het de onderstaande minimumleeftijd heeft bereikt. Voordat een kind de minimumleeftijd in zijn/haar land heeft bereikt, moet het kind met een kinderaccount spelen. Zodra het kind de minimumleeftijd in zijn/haar regio heeft bereikt, kan het kind upgraden naar een EA-tieneraccount.

Meer informatie over hoe je een kinderaccount upgradet naar een EA-tieneraccount.

• Australië: 13
  • Oostenrijk: 14
  • België: 13
  • Bulgarije: 14
  • China: 16
  • Kroatië: 16
  • Cyprus: 14
  • Tsjechië: 15
  • Denemarken: 13
  • Estland: 13
  • Finland: 13
  • Frankrijk: 15
  • Duitsland: 16
  • Griekenland: 15
  • Hongarije: 16
  • Ierland: 16
  • Italië: 14
  • Japan: 13
  • Letland: 13
  • Litouwen: 14
  • Luxemburg: 16
  • Malta: 13
  • Noorwegen: 13
  • Polen: 16
  • Portugal: 13
  • Roemenië: 16
  • Rusland: 14
  • Slowakije: 16
  • Slovenië: 16
  • Zuid-Korea: 18
  • Spanje: 14
  • Zweden: 13
  • Nederland: 16
  • Verenigd Koninkrijk: 13
  • Verenigde Staten: 13
  • Rest van de EU: 16
  • Rest van de wereld: 13

EA-account

Je kunt een account opwaarderen voor spelers die de minimumleeftijd voor het land bereikt hebben.