Toegang tot bepaalde online functies in kinderaccounts is afhankelijk van de game, het platform en de instellingen voor ouderlijk toezicht.

Online spelen Ouderlijk toezicht Minimumleeftijden Hulp nodig?

Als je je aanmeldt bij de EA app, moet je het EA-ID van je kind gebruiken in plaats van een e-mailadres. Dat is de gebruikersnaam die je koos bij het aanmaken van het kinderaccount.

Dat hangt af van het platform waarop gespeeld wordt. Bekijk ons overzicht per platform voor informatie over hoe je het ouderlijk toezicht kunt instellen. Op basis van de instellingen die je kiest kun je je kind wellicht online laten spelen:

De EA app

Wat kinderaccounts niet kunnen doen

• Online speltypen gebruiken op pc of Mac in bepaalde games.
  • Aankopen verrichten. Dat betekent dat je geen EA Play-lid kunt zijn en geen EA-cadeaubonnen kunt gebruiken.
  • Inloggen op onze websites, maar ze kunnen help.ea.com gebruiken om een verzoek bij ons in te dienen als ze een e-mailadres hebben (een ouder heeft de mogelijkheid om het e-mailadres te gebruiken dat werd gebruikt om een kinderaccount te valideren).
  • Gebruikmaken van companion-web-apps voor games of van mobiele companion-apps waarvoor je je moet aanmelden met een EA-account.
  • Hun games aan sociale media koppelen of hun accounts aan Steam koppelen.

Wat kinderaccounts kunnen doen

• Gamecodes inwisselen die door volwassen spelers zijn gekocht.

Tieneraccounts

Tieneraccounts kunnen online spelen. Als je het tieneraccount van je kind aan jouw account koppelt, hebben we instellingen waarmee je uitgave- en speeltijdlimieten voor je tiener kunt instellen.

Kom meer te weten over de manier waarop je het account van je tiener aan jouw account kunt koppelen, zodat je de uitgave- en speeltijdlimieten voor ze kunt instellen in de EA app:

Als je kind jonger is dan 18 jaar en speelt, kun je wellicht ook op platformniveau ouderlijk toezicht instellen, zodat onze games dat kunnen volgen. Als je bijvoorbeeld de communicatie met andere spelers uitschakelt in het ouderlijk toezicht van je platform, wordt communicatie met andere spelers in de EA-game ook uitgeschakeld.

Veel van onze games schakelen één functie selectief uit op basis van de instellingen voor ouderlijk toezicht (dus als je multiplayer via ouderlijk toezicht uitschakelt, kunnen kinderen in de game geen toegang krijgen tot die functie), maar andere titels schakelen alle online functies uit.

Je kunt de instellingen voor ouderlijk toezicht aanpassen middels de instellingen van je platform, zodat je kind het tieneraccount alleen kan gebruiken om de offline singleplayer-speltypen van een EA-game te spelen. Hieronder vind je meer informatie over instellingen voor ouderlijk toezicht op je platform die kunnen worden aangepast voor zowel kinder- als tieneraccounts.

Steam

EA-kinderaccounts kunnen niet gekoppeld worden aan Steam-accounts. Dit betekent dat je kind geen EA-games kan spelen waarvoor een EA-account aan Steam moet worden gekoppeld.

PlayStation®5 en 4

Alle EA-games volgen het ouderlijk toezicht op PlayStation 5 en PlayStation 4.

Xbox

Alle EA-games volgen de Xbox-gezinsinstellingen.

Nintendo Switch

Alle EA-titels volgen het ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch™.

Mobiele games

In veel landen gelden wetten voor gegevensbescherming die ons verplichten ervoor te zorgen dat kinderen onze games op een manier ervaren die past bij hun leeftijd. In sommige van onze mobiele games waarvoor je geen EA-account nodig hebt, vragen we spelers om hun leeftijd en schakelen we functies uit die wellicht niet geschikt voor ze zijn. Als je bijvoorbeeld jonger bent dan de minimumleeftijd voor digitale toestemming in je land, kun je geen koppeling maken met sociale netwerken of toegang krijgen tot sociale functies (zoals chat).

Welke EA-games kan mijn kind online spelen?

Als je kind geen toegang heeft tot de online functies van een EA-game, zelfs als de instellingen voor ouderlijk toezicht van het platform zijn ingesteld om je kind online te laten spelen, kan dat zijn omdat de gamecontent Volwassen (M) is. Controleer de leeftijdsclassificatie in de EA app, of op de verpakking van de game als je een fysiek exemplaar gekocht hebt.

Om te zien hoe oud je moet zijn om online te spelen, kun je het volgende raadplegen:

Lijst met landen en de minimumleeftijd om een kinderaccount te upgraden naar een tieneraccount.

Meer informatie over hoe je een kinderaccount upgradet naar een EA-tieneraccount.

• Australië: 13
  • Oostenrijk: 14
  • België: 13
  • Bulgarije: 14
  • China: 16
  • Kroatië: 16
  • Cyprus: 14
  • Tsjechië: 15
  • Denemarken: 13
  • Estland: 13
  • Finland: 13
  • Frankrijk: 15
  • Duitsland: 16
  • Griekenland: 15
  • Hongarije: 16
  • Ierland: 16
  • Italië: 14
  • Japan: 13
  • Letland: 13
  • Litouwen: 14
  • Luxemburg: 16
  • Malta: 13
  • Noorwegen: 13
  • Polen: 16
  • Portugal: 13
  • Roemenië: 16
  • Rusland: 14
  • Slowakije: 16
  • Slovenië: 16
  • Zuid-Korea: 18
  • Spanje: 14
  • Zweden: 13
  • Nederland: 16
  • Verenigd Koninkrijk: 13
  • Verenigde Staten: 13
  • Rest van de EU: 16
  • Rest van de wereld: 13