Wij staan volledig achter onze games. Als jij niet helemaal in de wolken bent met je aankoop, dan zetten wij dat recht.

Ons beleid Hoe je je geld terug kunt krijgen Stuur je games van derden terug? Abonnementen

Onze Grote Game Garantie is alleen van toepassing op aankopen die je hebt gedaan in de EA app of Origin.

• Heb je een game gekocht voor een van de onderstaande platforms? Dan moet je voor een terugbetaling contact opnemen met het bewuste platform.
  • Als je een van onze games of producten gekocht hebt van een derde partij, moet je daarmee contact opnemen om het product terug te sturen of je aankoop te ruilen. Onthoud wel dat dergelijke winkels hun eigen terugbetalingsbeleid hebben.
  • Hulp nodig met een mobiele game? Afhankelijk van waar je het gekocht hebt, kun je contact opnemen met:

Lees ons garantiebeleid voor meer hulp.

Als je een game voor het eerst speelt, wil je dat je uit je dak gaat – het moet elke cent waard zijn. En dat willen wij ook. En hoewel we niet kunnen garanderen dat je nooit tegen een probleem aanloopt, zullen we ons uiterste best doen om het goed te maken mocht het gebeuren.

Daarom noemen we het de Grote Game Garantie: als je niet helemaal tevreden bent, dan krijg je je geld terug.

Waarvoor kan ik mijn geld terugkrijgen?

Je kunt in aanmerking komende, volledig gedownloade EA-games (PC of Mac) en titels van deelnemende derden die je gekocht hebt in de EA app of Origin terugsturen voor een volledige terugbetaling.

Je kunt een terugbetalingsverzoek indienen:

• Binnen 24 uur nadat je de game voor het eerst hebt opgestart.
  • Binnen 14 dagen na aanschaf als je de game nog niet opgestart had.
  • Binnen 14 dagen na de releasedatum als je de game gepre-orderd had en nog niet had opgestart.

Welk van deze als eerste plaatsvindt.

Wat als mijn nieuwe game niet werkt?

Als je een nieuwe EA-game koopt binnen 30 dagen na de releasedatum en je kunt hem niet spelen vanwege problemen waar je geen invloed op hebt, zoals:

• Serverproblemen
  • Bugs
  • Andere technische problemen aan onze kant

Je kunt een terugbetaling aanvragen binnen 72 uur nadat je de game voor het eerst gespeeld hebt, in plaats van 24 uur.

In sommige rechtsgebieden kunnen consumenten aanvullende rechten hebben op rechtsmiddelen, waaronder terugbetaling, als de game gebrekkig is. Lees ons artikel over het garantiebeleid van EA voor meer informatie.

Waarvoor kan ik geen geld terugkrijgen?

• Je kunt een game maximaal twee keer terugsturen. Als je voor een game twee keer je geld hebt teruggevraagd, kun je deze wel opnieuw kopen, maar kun je geen derde keer een terugbetaling aanvragen.
  • Als je een bundel games gekocht hebt of games met extra content, moeten alle games en content gezamenlijk teruggestuurd worden.
    • Bepaalde game-edities waarbij je virtuele-valutapakketten en/of content-pakketten krijgt, zijn uitgesloten van de Grote Game Garantie.
  • Downloadbare content (DLC) en in-game valuta kunnen niet worden gerestitueerd als deze apart zijn gekocht.

Bekijk het volledige beleid van de Grote Game Garantie op  ea.com.

Vraag hier op EA Help een terugbetaling aan. Je kunt controleren of je games in aanmerking komen voor de Grote Game Garantie. Als je games hebt die in aanmerking komen voor een terugbetaling, kun je het terugbetalingsformulier invullen en opsturen.

Hoe kan ik mijn terugbetalingsstatus controleren?

Om de status van je retourzending te controleren:

1. Ga naar de pagina Mijn account.
  2. Klik op het tabblad Bestelgeschiedenis.

Als je terugbetaling niet verschijnt onder Mijn verzoeken en de verwerkingstermijn van de betalingsmethode is al voorbij, neem dan contact met ons op zodat wij je kunnen helpen.

Wanneer je contact met ons opneemt voor hulp, hebben we je Client_log-bestand nodig om te controleren of je in aanmerking komt voor een terugbetaling. Om dat bestand te vinden:

PC

1. Druk op Windows-toets + R.
  2. In het opdrachtvenster typ je %AppData% en klik je op OK.
  3. Klik op AppData in de adresbalk.
  4. Open de map Local, daarna de map Origin en vervolgens Logs. Het Client_log-bestand zou in deze map moeten staan.

Mac

1. Ga naar het Finder-menu.
  2. Klik op Bestand en vervolgens op New Finder-venster.
  3. Druk op Cmd + Shift + G.
  4. Zoek naar ~Library/Application Support/Origin/Logs. Het Client_log-bestand zou in deze map moeten staan.

Als je het Client_log-bestand hebt gevonden, kun je het toevoegen aan je verzoek wanneer je contact met ons opneemt.

Voor bepaalde betalingsmethodes is terugbetaling wellicht niet mogelijk.

Voor bepaalde betalingsmethodes, waaronder BoaCompra, moet je contact met ons opnemen om een terugbetalingsverzoek te doen. Hier kun je meer lezen over betalingsmethodes en terugbetalingen.

Neem contact met ons op voor hulp voordat je een terugvordering indient op je account

Als je recht hebt op een terugbetaling van EA, neem dan contact met ons op. Onze processen zijn opgezet om ervoor te zorgen dat alle rechtmatig geclaimde terugbetalingen worden toegekend. Accounts waarop een terugvordering wordt aangevraagd, worden automatisch geblokkeerd om fraude te voorkomen. Als je account geblokkeerd is vanwege het vermoeden van fraude, sturen we je een e-mail met meer informatie, zoals hoe je contact met ons kunt opnemen als je denkt dat je account onterecht geblokkeerd is.

De volgende titels van derde partijen komen in aanmerking voor terugbetaling via de Grote Game Garantie:

• Blackguards
  • Bound by Flame
  • Final Fantasy XV
  • Goodbye Deponia
  • Tomb Raider I + II + III BUNDLE
  • Tomb Raider: The Angel of Darkness
  • Tomb Raider IV + V-bundel
  • Wasteland™ 2
  • Giana Sisters: Twisted Dreams

Downloadbare content (DLC) en overige games die gekocht zijn van derden komen niet in aanmerking voor de Grote Game Garantie.

Lees het Grote Game Garantie-beleid voor meer informatie.

Onze EA Play-lidmaatschappen voor PC kunnen niet worden gerestitueerd. Hierop gelden enkele uitzonderingen, zodat wij onder bepaalde omstandigheden terugbetalingen kunnen aanbieden.

Op zoek naar informatie over Pogo? Lees ons artikel over hoe je je Club Pogo-abonnement kunt opzeggen.

Neem voor meer informatie contact met ons op.