Houd meer controle over je account en de uitgaven/speeltijd van je familie met de spelersfuncties in de EA app.

Als je een volledig EA-account hebt, kun je accounts van tieners koppelen aan je eigen account, zodat je meer controle krijgt over hun uitgaven.

Er is geen limiet voor het aantal tieneraccounts dat je kunt toevoegen aan je familie-account.

Je kunt alleen tieneraccounts koppelen aan volledige accounts. Je kunt geen volledige accounts koppelen aan andere volledige accounts.

Wat is een tieneraccount?

De leeftijd voor een tieneraccount verschilt per land. Zodra een tieneraccount is gecreëerd, kunnen jij of je tiener een verzoek indienen om jullie accounts te koppelen en je familie te creëren.

Tieneraccounts hebben standaard uitgavelimieten, ongeacht of ze gekoppeld zijn aan een volledig account. Je kunt deze limieten alleen wijzigen door een tieneraccount te koppelen aan de familie van een ouder of voogd.

Hoe je kan koppelen

Koppelen is eenvoudig. Je kunt het gewoon vanuit de EA Desktop App regelen:

1. Start de EA app en meld je aan bij je EA-account.
  2. Klik op het menu-icoon (drie horizontale lijnen) in de linkerbovenhoek van de app en druk op Instellingen.
  3. Klik op Familie-speeltijd.
  4. Scroll omlaag naar Familiebeheer.
  5. Klik op Tieneraccount toevoegen.
  6. Voer het e-mailadres in dat is gekoppeld aan het EA-account van je kinderen.

Je kunt de accounts ook koppelen vanuit EA-account en facturering:

1. Ga naar Account en facturering in de instellingen van je EA-account.
  2. Klik op het tabblad Familie
  3. Klik op Tieneraccount toevoegen.
  4. Voer het e-mailadres in dat is gekoppeld aan het EA-account van je kinderen.
  5. Klik op Verzenden.

We sturen een uitnodiging naar het tieneraccount. De uitnodiging moet binnen 24 uur geaccepteerd worden om het account aan je familie te koppelen.

Een account verwijderen uit je familie

Als je een tieneraccount wil ontkoppelen, kun je het verwijderen uit je huishouden.

Voor de EA app

1. Start de EA app en meld je aan bij je EA-account.
  2. Klik op het menu-icoon (drie horizontale lijnen) in de linkerbovenhoek van de app en druk op Instellingen.
  3. Klik op Familie-speeltijd.
  4. Scroll omlaag naar Familiebeheer.
  5. Klik op Beheren naast het account dat je wil verwijderen.
  6. Scroll omlaag naar Accountbeheer.
  7. Klik op Account verwijderen.

Vanuit Account en facturering in je EA-account:

1. Ga naar Account en facturering in de instellingen van je EA-account.
  2. Klik op het tabblad Familie
  3. Klik op Beheren onder het account dat je wil verwijderen.
  4. Klik op Verwijderen uit familie.

Configureer spelersfuncties in de EA app voor je account en iedereen in je huishouden.

Er zijn twee verschillende uitgavelimieten die je kunt instellen voor alle accounts:

• Limiet voor games en uitbreidingen: geldt voor aankopen van volledige games en deluxe editions, uitbreidingspakketten en extra downloadbare content (DLC).
  • Limiet voor microcontent - geldt voor aankopen van virtuele valuta en andere content die je kunt kopen.

Jouw account

Je kunt maandelijkse uitgavelimieten instellen voor games, uitbreidingen en microcontent. In je account zijn standaard geen uitgavelimieten ingesteld.

Je uitgavelimieten wijzigen:

1. Ga naar Account en facturering in de instellingen van je EA-account.
  2. Klik op het tabblad Spelersfuncties.
  3. Klik op Bewerken naast Uitgavelimieten.
  4. Voer in hoeveel je maandelijks wil uitgeven aan aankopen van games en uitbreidingen  en aankopen van microcontent.

Zodra je een limiet instelt voor hoeveel je wilt uitgeven, kun je hier zien hoeveel je die maand nog over hebt.

De tieneraccounts van je familie

Net als voor je eigen account kun je ook de limieten voor alle tieners in je huishouden wijzigen.

Wil je de standaard uitgavelimieten voor tieneraccounts wijzigen? Zo werkt het:

1. Ga naar Account en facturering in de instellingen van je EA-account.
  2. Klik op het tabblad Familie .
  3. Klik op Beheren onder het tieneraccount dat je wil bijwerken.
  4. Klik op Bewerken naast Uitgavelimieten.

Hier kun je de limieten voor games en Downloadbare Content (DLC) en voor aankopen van microcontent aanpassen. Je kunt ook op Standaardwaarden herstellen klikken als je terug wilt gaan naar de oorspronkelijke instellingen.

Wat wordt niet gereguleerd door uitgavelimieten?

Het volgende komt niet uit je maandelijkse uitgavelimiet:

• Aankopen die zijn verricht met betalingsmethoden anders dan creditcards (bijvoorbeeld EA Wallet-aankopen, PayPal, enzovoort).
  • EA Play-lidmaatschappen en andere abonnementen.
  • Belastingen en kosten voor alle aankopen.

Wij brengen alle belastingen, kosten en terugkerende lidmaatschappen en abonnementen direct in rekening via de betalingsmethode die op je EA-account is opgeslagen.

Hou in de gaten hoeveel tijd jij en je tieners besteden aan gamen.

Je speeltijd bijhouden

1. Start de EA app en meld je aan bij je EA-account.
  2. Klik op het menu-icoon (drie horizontale lijnen) in de linkerbovenhoek van de app en druk op Instellingen.
  3. Klik op Mijn speeltijd.
  4. Klik op Playtime Tracking inschakelen.

Stel zelf speellimieten in

1. Open Instellingen.
  2. Klik op Mijn speeltijd.
  3. Kies Beheren om speellimieten in te stellen. Je kunt verschillende limieten instellen voor doordeweekse dagen en weekenden.
  4. Als je verschillende limieten voor elke dag van de week wilt instellen, schakel je Dagelijkse speellimieten aanpassen in.

Speeltijd van je tieners bijhouden

1. Open Instellingen.
  2. Klik op Familie-speeltijd.

Hier kun je zien hoeveel tijd je tieners hebben besteed aan gamen.

Speellimieten instellen voor tieneraccounts

1. Open Instellingen.
  2. Familie-speeltijd
  3. Zoek het tieneraccount waarvoor je speellimieten wilt instellen en klik op Beheren.
  4. Hiermee open je het playtime dashboard voor het tieneraccount. Scrol omlaag en selecteer Beheren.
  5. Schakel spelersbeheer beheren in om doordeweeks en weekenden speellimieten in te stellen.
  6. Je kunt verschillende limieten instellen voor elke dag van de week door dagelijkse speellimieten aanpassen in te schakelen.