Heb je problemen met het online spelen van EA-games? Onze stappen helpen je om je verbinding te herstellen.

Problemen met je internetverbinding oplossen Problemen met EA-account Gameplay-problemen Meer hulp

Als je hulp nodig hebt bij het downloaden, installeren of laden van je game, probeer dan eerst deze stappen.

Bekijk de serverstatus

Je kunt de serverstatus van veel van onze games controleren op EA Help.

Je kunt ook @EAHelp of een van de officiële gamespecifieke accounts volgen om erachter te komen wat er aan de hand is en realtime updates te krijgen als servers zijn uitgevallen.

Als je game lang geleden is uitgebracht, zijn de online servers mogelijk uitgeschakeld. Dit kan om verschillende redenen gebeuren, zoals ontwikkelaars die hun prioriteiten verleggen of spelers die overstappen naar een nieuwere versie van de game. Ga naar ea.com om erachter te komen of je game en de server nog beschikbaar zijn.

Controleren op platformproblemen

Je verbindingsproblemen kunnen te maken hebben met het platform waarop je games speelt. Probeer de onderstaande stappen om platformspecifieke problemen op te lossen.

PlayStation

Xbox

Pc

Nintendo Switch

Start je router opnieuw op

Schakel je router uit en haal de stekker uit het stopcontact. Wacht een minuutje en steek de stekker weer in het stopcontact, zet de router weer aan en probeer opnieuw verbinding te maken.

Je cache wissen op pc

Als je verbindingsproblemen ondervindt op je pc, kan het soms helpen om je cache te wissen. Volg deze stappen om je cache te wissen.

Probeer een ander Domain Name System (DNS)

Je internetprovider (ISP) gebruikt het Domain Name System (DNS) om internetadressen te vertalen van een door mensen leesbaar adres (zoals help.ea.com) naar een door computers leesbaar adres (een reeks getallen).

Als er iets misgaat met het DNS dat je gebruikt, kun je problemen ondervinden bij het verbinden met het internet.

Als je DNS onbetrouwbaar is, kun je je verbindingsproblemen oplossen door over te schakelen naar een andere DNS.

Hier zijn een aantal gratis mogelijkheden die je kan gebruiken als je naar een ander DNS wil overstappen.

EA is geen eigenaar of beheerder van Google DNS of Open DNS en kan ook geen wijzigingen aan deze pagina's of systemen aanbrengen. Het gebruik van deze sites of DNS-servers is volledig voor eigen risico.

*Dit zijn websites die eigendom zijn van een externe partij. EA is niet verantwoordelijk voor content op sites van derden en ons privacybeleid is niet van toepassing op hun praktijken voor het verzamelen van informatie.

Je kunt mogelijk niet online spelen vanwege de status van je EA-account. Controleer of je EA-account geen last heeft van de onderstaande problemen.

Is je account verbannen of geschorst?

Als dat zo is, kun je niet online spelen. Als je het niet zeker weet, kun je je verbanningsstatus bekijken in de instellingen van je EA-account.

Als je van mening bent dat je ten onrechte verbannen of geschorst bent, laat het ons dan weten.

Is je EA-account gedeactiveerd of verwijderd?

Als je account gedeactiveerd of verwijderd is, kun je niet online spelen.

Gebruikt iemand anders jouw account?

Als je een bericht krijgt dat je account al gebruikt wordt, probeer je dan af te melden op je andere apparaten en je opnieuw aan te melden.

Denk je dat iemand je account gehackt heeft? Lees ons artikel over gehackte accounts..

Heb je een account voor minderjarige kinderen?

Als je een kinderaccount hebt, is je toegang tot functies zoals aankopen, sociale media, verbindingen en online spelen beperkt.

Kijk wat de minimumleeftijd is voor online accounts in elk land en ontdek hier welke functies beschikbaar zijn voor een kinderaccount.

Probeer deze stappen als je verbindingsproblemen ondervindt tijdens het spelen.

Dit zijn geavanceerde netwerkwijzigingen. Vraag je internetserviceprovider (ISP) om hulp als je deze wijzigingen liever niet zelf doorvoert. Volg de stappen in de handleiding van je router voor specifieke instructies voor je hardware.

Maak gebruik van een kabelverbinding

Kabelverbindingen zijn vaak betrouwbaarder dan wifi-verbindingen. Als je op wifi speelt, probeer dan een kabelverbinding met je router te leggen.

Mobiele verbindingen en satellietverbindingen zijn ook minder stabiel dan breedband. Speel indien mogelijk via een bekabelde breedbandverbinding.

Plaats je apparaat dichter bij je router

Het bereik van een router kan namelijk beperkt zijn. Hoe verder je ervan af staat, hoe groter de kans op een zwakke verbinding. Zet je router zo dicht mogelijk bij je apparaat.

Controleer of je router niet geblokkeerd is

Afhankelijk van de locatie van je router kan het moeilijker zijn om het signaal op te vangen. Zet de router op een open plek. Als je router een antenne heeft, richt die dan naar de locatie van je apparaat. Controleer of deze stappen het signaal verbeteren.

Muren en grote objecten kunnen je router storen, net als andere elektronica (zoals magnetrons) omdat deze hun eigen signalen uitzenden. Als het signaal van de router ergens door geblokkeerd wordt, bijvoorbeeld als de router onder een bed of in een kast staat, kan het signaal jouw apparaat moeilijker bereiken.

Wijzig je wifi-kanaal

Als je in een dichtbevolkt gebied woont, zoals een appartementencomplex of een flat, kan er veel interferentie zijn van andere netwerken in de buurt. Door het kanaal van je wifi-signaal te wijzigen, kun je verstoring door andere netwerken beperken en je draadloze verbinding stabieler maken.

Stel je voor dat al jouw buren hun muziek of tv heel hard aan hebben staan. Dan is het voor jou veel moeilijker om te verstaan wat jij aan het luisteren was.

Van draadloos kanaal veranderen is alsof je een geluidsonderdrukkende hoofdtelefoon opzet, waardoor je veel minder last hebt van geluid van buitenaf.

Neem contact op met je internetprovider als je niet zeker weet hoe je je router kan instellen op een minder druk kanaal.

Voer een snelheidstest uit

Door een snelheidstest uit te voeren, krijg je een overzicht van hoe snel en stabiel je internetverbinding is. Je kunt hier een Google-snelheidstest uitvoeren.*

• Voer de test een paar keer uit om te zien wat de gemiddelde waarden zijn. Als de resultaten sterk uiteenlopen, is je verbinding wellicht niet zo betrouwbaar als je zou willen.
  • Praat met je internetprovider om te zorgen dat je de snelheid en stabiliteit krijgt waar je voor betaalt.

Vergeet niet dat de snelheid van je internetverbinding niet garandeert dat deze stabiel is. Een snelle maar instabiele verbinding kan net zoveel problemen veroorzaken als een trage maar stabiele verbinding.

Controleer de datum en tijd van je apparaat

Als de datum en tijd op je apparaat verkeerd zijn, kan dat problemen veroorzaken.