Heb je problemen met online spelen? Kijk of je door deze problemen niet online kunt spelen, of dat je misschien contact met ons moet opnemen om weer toegang te krijgen tot je game.

Je kan de serverstatus van veel van onze games hier op EA Help bekijken.

1. Zoek naar je game.
  2. Kies de game uit de lijst.
  3. Klik op de knop Serverstatus.

Als alle servers online zijn, dan is er waarschijnlijk iets anders aan de hand.

Als de servers down zijn, dan wordt er misschien onderhoud uitgevoerd, of is er een probleem aan onze kant.

Ga naar @EAHelp op Twitter om te zien wat er aan de hand is en om actuele updates te krijgen als onze servers down zijn.

Als je je op een platform bevindt:

• Kijk bij @AskPlayStation voor meer informatie over PlayStation™Network.
  • Houd @XboxSupport in de gaten voor updates over Xbox LIVE-diensten.

Is je account verbannen?

Je kunt niet online spelen als je account verbannen of geschorst is. Dit gebeurt als je de regels in de gebruikersovereenkomst van EA hebt verbroken.

Controleer Mijn verbanningsgeschiedenis om te zien of je account momenteel verbannen of geschorst is.   (Deze pagina is momenteel alleen beschikbaar in het Engels.)

Als je van mening bent dat je ten onrechte verbannen of geschorst bent, laat het ons dan weten.

Heb je een Xbox Live Gold-, PlayStation®Plus- of Nintendo Switch-account?

Je hebt een Xbox Live Gold-, PlayStation®Plus-, of Nintendo Switch-account nodig om online te spelen. Als je niet over een van deze accounts of abonnementen beschikt, kun je geen toegang krijgen tot online gameplay-functies.

Is je EA Play-lidmaatschap nog steeds actief?

Misschien heb je geen toegang meer tot bepaalde online functies omdat een van je abonnementen is verlopen.

Bekijk hoe je hulp kunt krijgen met je lidmaatschap op EA Play voor de PC, EA Play voor PlayStationof EA Play voor Xbox.

Is je EA-account gedeactiveerd of verwijderd?

Als je contact hebt opgenomen met ons om je account te deactiveren of te verwijderen, kun je niet meer online komen.

Gebruikt iemand anders jouw account?

Als je een bericht krijgt dat je account al gebruikt wordt, probeer je dan af te melden op je andere apparaten en je opnieuw aan te melden.

Denk je dat iemand je account gehackt heeft? Lees ons artikel over gehackte accounts.

Heb je een account voor minderjarige kinderen?

Als je een account voor minderjarige kinderen hebt, heb je beperkte toegang tot functies als aankopen, verbinding met social media en online spelen.

Kijk wat de minimum leeftijd voor online accounts is in elk land en ontdek welke functies beschikbaar zijn in ons artikel.

Start je router opnieuw op

Schakel je router uit en haal de stekker uit het stopcontact. Wacht een minuutje en steek de stekker weer in het stopcontact, zet de router weer aan en probeer opnieuw verbinding te maken.

Zit je op een platform? Schakel hem dan volledig uit.

Probeer een ander Domain Name System (DNS)

Je internetprovider (ISP) vertaalt internetadressen van een voor mensen leesbaar adres (zoals help.ea.com) naar een computeradres (een reeks nummers) met een soort omgekeerde telefoonboek dat bekend staat als een domeinnaamsysteem (DNS).

Als er iets misgaat met het DNS dat je gebruikt, dan kan het erg lastig worden om een verbinding met het internet tot stand te brengen.

Overschakelen naar een andere DNS is een trucje dat je kan helpen als jouw DNS onbetrouwbaar is.

Hier zijn een aantal gratis mogelijkheden die je kan gebruiken als je naar een andere DNS wil overstappen.

EA is geen eigenaar of beheerder van Google DNS of Open DNS en kan ook geen wijzigingen aan deze pagina's of systemen aanbrengen. Enig gebruik van deze sites of DNS servers is volledig voor eigen risico.

Als je zeker weet dat er geen probleem is met je account of de serverstatus, dan kun je problemen met je verbinding oplossen door te beginnen met deze basisstappen voor alle platforms. Dit zijn geavanceerde netwerkwijzigingen. Vraag je internetserviceprovider (ISP) om hulp als je deze wijzigingen liever niet doorvoert. Volg de stappen in de handleiding van je router voor specifieke instructies voor je hardware.

Als je je game gekocht hebt via Steam, kijk dan op deze Steam-pagina voor ondersteuning voor meer verbindingshulp.