Kom meer te weten over productcodes, actiecodes en het inwisselen van codes.

Heb je hulp nodig bij het verzilveren van een code voor een ander platform?

Je code vinden Productcodes Actiecode Overige vragen

Wanneer je een game koopt in onze winkel, wordt die meestal direct toegevoegd aan je account. Als je de code om wat voor reden dan ook nodig hebt, vind je die wellicht in de e-mail die je ontving na je aankoop.

Dit is vaak het geval bij oudere games van derde partijen. Meestal krijg je geen code per e-mail. Als je bevestigingsmail geen code bevat, bekijk dan je account om te zien of je game al verschenen is.

Meld je aan bij de EA app of Origin met het EA-account waaraan je de game wilt toevoegen. Dit is vooral van belang voor ouders die een game willen toevoegen aan de account van hun kind.

Je productcode inwisselen via de accountinstellingen van je EA-account

1. Ga naar myaccount.ea.com.
  2. Klik op het tabblad Productcode verzilveren.
  3. Voer je productcode in en klik op Volgende.

Zodra je je code ingewisseld hebt, verschijnt je game in je account.

Je code voor aanbiedingen en promoties vinden

Als je een code voor aanbiedingen en promoties hebt die in de game verschijnt, kun je die direct daar verzilveren. Als je de pop-up in de game verwijderd hebt, kun je de code nog steeds vinden in de instellingen van je EA-account.

1. Ga naar myaccount.ea.com.
  2. Klik op Aanbiedingen en promoties.
  3. Zoek de code die je wilt inwisselen, klik op Code kopiëren en volg de instructies onder Zo gebruik je het.

Je productcode inwisselen in de EA app

1. Start de EA app.
  2. Meld je aan bij je EA-account.
  3. Open Mijn collectie.
  4. Selecteer Code inwisselen.

Je productcode inwisselen in de Origin-client

Voor PC

1. Meld je aan op de EA-account waaraan je de game wilt toevoegen.
  2. Klik op het Origin-menu.
  3. Kies Productcode verzilveren.

Voor Mac

1. Meld je aan op de EA-account waaraan je de game wilt toevoegen.
  2. Ga naar het bovenaan het scherm, selecteer Games en klik op Productcode inwisselen...

Codes voor De Sims 3

Verzilver codes voor De Sims 3 op de website van De Sims 3 om je games te spelen en eventuele bonuscontent te ontvangen.

Klassieke games

Een aantal van onze klassieke games kan niet worden ingewisseld in de EA app of Origin en kun je alleen spelen als je de schijf van de game nog in bezit hebt. Dit zijn onder andere:

• De Sims (1)
  • De Sims 2
  • Battlefield 1942
  • Battlefield Vietnam
  • Command & Conquer
  • Medal of Honor
  • Crysis

Cadeaubonnen, lidmaatschappen en codes voor virtuele valuta

Verzilver je EA-cadeaubonnen onder Account en facturering van je EA-account.

Abonnementen en codes voor virtuele valuta's, zoals SimPoints, kunnen ingewisseld worden via de URL die je vindt in de instructies bij je code.

Met actiecodes kun je korting krijgen op je aankopen. Wissel je actiecode in tijdens het afrekenen.

Per game of actie kunnen verschillende beperkingen gelden voor actiecodes. Je kunt ze meestal niet gebruiken voor games die minder dan een maand uit zijn, virtuele valuta's, lidmaatschappen en abonnementen, game time cards, games van derde partijen of andere aanbiedingen of acties.

EA app

1. Selecteer Bladeren om de game te vinden die je wilt kopen.
  2. Klik op Koop de game.
    • Als er verschillende edities van de game beschikbaar zijn, klik je op Editie kiezen om de editie te kiezen die je wilt kopen en klik je op Kopen.
    • Als er maar één editie van de game beschikbaar is, klik je op Kopen.
  3. Kies een opgeslagen betalingsmethode, vul een nieuwe betalingsmethode in of gebruik je EA Wallet om te betalen.
  4. Klik op Verder naar besteloverzicht.
  5. Op de pagina Bestelling controleren klik je op Actiecode invoeren >.
  6. Voer je code in en klik op Code toepassen.
  7. Klik op Nu betalen om je aankoop te voltooien.

Origin

1. Zoek de game die je wil kopen in de winkel.
  2. Klik op Pre-orderen of Kopen.
  3. Voer je betalingsgegevens in.
  4. Klik op Verder naar besteloverzicht.
  5. Op de pagina Bestelling controleren klik je op Actiecode invoeren >.
  6. Voer je code in en klik op Verzenden.
  7. Klik op Nu betalen om je aankoop te voltooien.

Ik heb een bericht gekregen dat mijn productcode niet kan worden ingewisseld via de EA app of Origin. Wat moet ik doen?

Bekijk de bijbehorende instructies van je code. Daarin staat een URL aangegeven die je kan volgen om je productcode in te wisselen. Indien mogelijk zal de EA app of Origin je naar die URL doorverwijzen, maar soms moet je de instructies van een productcode bekijken om er zeker van te zijn dat je je code op de juiste plaats inwisselt.

Sommige codes kunnen je extra content geven als je ze via een bepaalde URL inwisselt. Lees alle instructies zorgvuldig zodat je niks mist!

Ik krijg een melding dat mijn code al is ingewisseld. Wat moet ik doen?

Je kunt het beste teruggaan naar de winkel waar je de code gekocht hebt. Daar kunnen ze je helpen aan een nieuwe code.

Als je het spel tweedehands hebt gekocht, heeft de oorspronkelijke eigenaar de code waarschijnlijk al gebruikt. We kunnen je niet helpen met codes die al gebruikt zijn op accounts van andere spelers.

Als je denkt dat je je code op het verkeerde account hebt verzilverd, neem dan contact met ons op zodat we het kunnen onderzoeken.

Wat kan ik doen als mijn code verlopen is?

Als de code die je probeert te verzilveren verlopen is, kunnen we je niet helpen. Controleer de vervaldatum van codes voor de games die je koopt, zodat je op de hoogte bent van eventuele verzilveringstermijnen of beperkingen.

Als je een verlopen code gekocht hebt in een winkel, neem dan contact op met de winkel voor hulp.

Ik heb een productcode ingewisseld maar er is niets nieuws verschenen in mijn games. Wat is er gebeurd?

Niet alle codes zijn voor volledige games. Het kan zijn dat het een code is voor in-game content, waardoor het niet in je account verschijnt. Je krijgt toegang tot die in-game content wanneer je de betreffende game speelt.

Controleer dus of je de volledige game hebt gekocht of iets anders voor die game, zoals downloadbare content (DLC) of een abonnement.

Ik ben mijn code verloren en heb de game niet via de EA app of Origin geïnstalleerd! Wat moet ik doen?

Als je een productcode bent kwijtgeraakt, neem dan contact met ons op, zodat we je kunnen helpen. We vragen je mogelijk om een aankoopbewijs, dus zorg dat je dat bij de hand hebt.