Het kan gebeuren dat je een game niet kunt downloaden of installeren, of dat je een geïnstalleerde game niet kunt starten. Probeer deze probleemoplossingsstappen om je Origin-games aan de gang te krijgen zodat je ze kunt spelen.

Downloaden in veilige modus

Downloaden in veilige modus is nu een permanente functie in Origin. Dat betekent dat je deze functie niet meer handmatig hoeft in te schakelen om problemen op te lossen, maar dat al je games automatisch worden gedownload in veilige modus.

We hebben dit gedaan om te voorkomen dat gegevens beschadigd raken tijdens het downloaden, waardoor downloaden nu veel betrouwbaarder is.

Heb je nog steeds problemen bij het downloaden of installeren? Lees het artikel verder door.

Problemen met downloads die stoppen op 4 GB

Als je op je pc problemen hebt met downloads die steeds stoppen op 4 GB, dan is je harde schijf wellicht niet met de juiste indeling geformatteerd. Sommige harde schijven zijn geformatteerd met de  FAT32 -indeling, wat problemen kan opleveren met bestanden die groter zijn dan 4 GB.

Om te controleren hoe je harde schijven geformatteerd zijn, volg je deze stappen:

1. Klik op de Start -knop op de taakbalk van Windows.
  2. Zoek naar Deze pc.
  3. Klik er met de rechtermuisknop op en kies Beheren.
  4. Kies Schijfbeheer.

Zoek het venster met je schijven. Hier wordt de grootte van de partitie en de indeling weergegeven, bijvoorbeeld (C:) XXGBNTFS of FAT32. Als je daarnaast nog andere schijven hebt, controleer dan of die anders geformatteerd zijn.

Als je harde schijf geformatteerd is als FAT32, neem dan contact op met de fabrikant van je pc voor de beste manier om het probleem op te lossen.

Voor PC

Probeer Origin opnieuw te installeren:

1. Sluit de Origin client.
  2. Open het Configuratiescherm door het te zoeken in het menu Start.
  3. Klik op Een programma verwijderen onder Programma's en onderdelen.
  4. Klik op Origin en kies Verwijderen.
  5. Installeer Origin opnieuw en probeer je game opnieuw te installeren.

Probeer Origin te starten als administrator:

1. Sluit de Origin client.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de Origin client op je bureaublad (of in de map van Origin als je geen snelkoppeling hebt op je bureaublad) en klik op Als administrator uitvoeren.

Zo start je de Origin client op als administrator en kun je de game als het goed is installeren.

Probeer de instelling voor Gebruikersaccountbeheer te verlagen:

1. Sluit de Origin client.
  2. Klik op de Windows -toets en typ "UAC" in het zoekveld.
  3. In het venster Gebruikerstoegangsbeheer  sleep je de schuifregelaar naar de laagst mogelijke instelling.
  4. Klik op OK onderin het venster.
  5. Open de Origin client en probeer de game opnieuw te installeren (klik op Installeren op de betreffende game).

Probeer het bestand op een andere locatie te plaatsen:

1. Sluit Origin volledig af.
  2. Ga naar C:\Program Files (x86)\Origin Games en verplaats de map voor het spel naar een andere plek.
  3. Ga naar C:\Program Files (x86)\Origin.
  4. Rechtsklik op Origin.exe.
  5. Kies Als administrator uitvoeren.
  6. Start de download.
  7. Pauzeer deze na 30 seconden.
  8. In C:\Program Files (x86)\Origin Games kopieer je de content van de oude map voor het spel naar de nieuwe map voor het spel.
  9. Hervat de download.

Als je je game nu nog niet kunt installeren, neem dan contact met ons op voor ondersteuning.

Voor Mac

Probeer Origin opnieuw te installeren:

1. Sluit de Origin client.
  2. Open Finder.
  3. Ga naar de map Programma's .
  4. Sleep Origin naar de Prullenmand of klik erop met de rechtermuisknop en kies 'Verplaats naar prullenmand'.
  5. Klik met de rechtermuisknop op de Prullenmand en kies Leeg prullenmand.
  6. Installeer Origin opnieuw en probeer je game opnieuw te installeren.

Probeer op te starten met het .dmg-bestand:

1. Sluit de Origin client en andere niet noodzakelijke toepassingen.
  2. Klik op Go in het Finder -menu bovenin het scherm.
  3. Selecteer Computer.
  4. Ga naar Macintosh HD > Library > Application Support > Origin > DownloadCache.
  5. Zoek de map van de game die je probeert te installeren en vervolgens het bestand met de extensie .dmg .
  6. Open het .dmg -bestand. Het zou net als een schijf naar je bureaublad moeten starten.
    • Als je een foutmelding krijgt of je kunt het .dmg-bestand niet vinden, dan is het downloaden van je game mislukt.
    • Maak de map DownloadCache  leeg door de bestanden naar je Prullenmand te slepen. Start Origin vervolgens opnieuw op en begin de download opnieuw.

Heb je problemen bij het laden van je game in Origin? Repareren controleert de installatie van de game en downloadt vervolgens automatisch vervangende of ontbrekende bestanden. Als er problemen of beschadigde bestanden zijn, worden die vervangen en opnieuw gedownload.

Probeer 'Repareren' te gebruiken

1. Ga naar Mijn gamebibliotheek in Origin.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de tegel van de game.
  3. Kies Repareren.

Het controleren van de bestanden kan tot een uur in beslag nemen, afhankelijk van de hardware van je computer.

Voor oudere games is de optie Repareren wellicht niet beschikbaar.

Als je je game nu nog niet kunt installeren, neem dan contact met ons op voor ondersteuning.