Soms komen je Sims vast te zitten in de Sims 4, maar je kunt ze resetten met het commando 'resetSim' in het cheatvenster.

Het kan zijn dat je Sims wil of moet resetten als ze vast  komen te zitten of niet meer reageren. Open voor beide het cheatvenster door te drukken op CTRL + Shift + C. Houd alle toetsen tegelijkertijd ingedrukt om het venster te openen.

ResetSim-methode:

Typ resetSim Voornaam Achternaam en druk op Enter. Zorg dat je de de naam invoert van de Sim die je wilt resetten. Bijvoorbeeld: als je Gobias Koffi wilt resetten, typ je resetSim Gobias Koffi en druk je op Enter.

Als je alle Sims in je huidige game wilt resetten, typ je resetSim *. Het resetSim * cheatcommando kan mogelijk niet alle Sims resetten en dan ontvang je de foutmelding 'Sim niet gevonden'.

'Testingcheats true'-methode:

1. typ testingcheats true en  druk op Enter.
  2. Druk op Shift en klik op de Sim die je wilt resetten.
  3. Selecteer de optie Reset Object (Debug).

Door je Sim te resetten herstel je de weliswaar de speelbare status, maar de Sim keert niet terug naar diens kavel en de behoeften blijven onveranderd. Dit werkt voor alle Sims, niet alleen voor de Sims die je bestuurt, behalve in het geval van 'Sim niet gevonden'.

Het resetten van je Sim annuleert alle wensen en gemoedstoestanden van je Sim dus controleer je Sim regelmatig om te kijken of je specifieke acties moet voltooien.