Alles wat je moet weten over De Sims 4 op console: het verschil tussen edities, welke packs/pakketten je kunt kopen en hoe je aan de slag gaat.

Edities en packs/pakketten Besturing Probleemoplossing

Wat is het verschil tussen De Sims 4 op pc en console?

De Sims 4 op console begint helemaal opnieuw

Het is een afzonderlijke versie van de game. Je voortgang op pc of Mac wordt niet gedeeld.

Dit betekent dat je Sims, je kavels en je voorwerpen niet mee kunnen worden genomen. Het is een leeg canvas, klaar om mee te experimenteren!

Als je De Sims 4 op pc of Mac hebt, en je wilt spelen op de Xbox of PlayStation, dan moet je de game voor consoles kopen.

Maar het is dezelfde game toch?

Niet helemaal. De consoleversie van De Sims 4 heeft niet alle onderdelen en functies van de pc- of Macversie. Omdat ze anders werken, hebben we de volgende functies en onderdelen niet naar de PlayStation 4 of Xbox over kunnen brengen:

• aangepast materiaal-ondersteuning
  • mod-ondersteuning
  • live evenementen (paaseierenjacht)
  • in-game schermvastlegging
  • in-game videovastlegging
  • mogelijkheid om herinneringen te taggen
  • mogelijkheid om te mijmeren over een herinnering.

Wat zijn de verschillende console-edities?

Editie

Content

De Sims 4 Deluxe Party Edition

•  De basisgame De Sims 4
  •  Digitale content "Feestbeest"
  • Digitale content "Tot in de vroege uurtjes"
  •  Digitale content "Dierenhoedjes"

De Sims 4 Standard Edition

• De basisgame De Sims 4

Kan ik upgraden naar de Deluxe Edition?

Verander je Standard in een Deluxe Edition via het PlayStation Network of de Xbox Store.

Welke packs/pakketten kan ik kopen?

Je kunt je Sims personaliseren met alle Expansion Packs, Game Packs en Accessoirespakketten die beschikbaar zijn voor pc-spelers.

Bekijk alle beschikbare packs/pakketten.

Hoe wissel ik een code in als ik de game koop?

Meer informatie over codes inwisselen om games toe te voegen aan je account, vind je hier.

Heb je hulp nodig met je spelbesturing?

Probeer de herinnering van de besturingsoverlay aan te zetten. Deze besturing is mogelijk standaard al ingeschakeld, maar zo kun je ze uitschakelen of weer inschakelen.

1. In Spelopties ga je naar het menu Overige.
  2. Schakel Herinnering besturingsoverlay uit.
  3. Haal het vinkje weg bij Laat besturingslegenda zien.

Xbox

Hiermee kun je je Sims creëren, hun huizen bouwen, in hun wereld leven en cheatcodes toepassen.

Cheatcodes

1. Druk tegelijkertijd op LT + RT + LB + RB om het paneel met cheatcodes te openen.
  2. Voer de cheat die je wilt gebruiken in en druk op A.
  3. Sluit het cheatcodepaneel met dezelfde vier knoppen als waarmee je het paneel hebt geopend.

Werkt de cheat niet? Type testingcheats on in het cheatveld en druk op A.

Let op: als je testingcheats gebruikt, worden prestaties voor het huidige opslagbestand uitgeschakeld.

PlayStation

Hiermee kun je je Sims creëren, hun huizen bouwen, in hun wereld leven en cheatcodes toepassen.

Cheatcodes

1. Druk tegelijkertijd op L1 + L2 + R1 + R2 om het paneel met cheatcodes te openen.
  2. Voer de cheat die je wilt gebruiken in en druk op O (de cirkel-toets).
  3. Sluit het cheatcodepaneel met dezelfde vier knoppen als waarmee je het paneel hebt geopend.

Werkt de cheat niet? Type testingcheats on  in het cheatveld en druk op  O.

Let op: als je testingcheats gebruikt, worden prestaties voor het huidige opslagbestand uitgeschakeld.

Raadpleeg voor meer geavanceerde bedieningsfuncties de PlayStation 4-handleiding.

We hopen dat je geen problemen ondervindt tijdens het spelen van De Sims 4, maar mocht dat toch gebeuren dan zijn wij er om je te helpen.

Ga naarOntbrekende content | Downloaden en installeren | Handmatig installeren

Ik mis downloadbare content (DLC) voor De Sims 4: Deluxe Party Edition

Het Hoofdmenu in de consoleversie van De Sims 4 is anders dan dat van de pc. Om downloadbare content te vinden, ga je naar het gedeelte Game beheren.

Verzilver je gamecode voor je PlayStation of Xbox-versie van De Sims 4: Deluxe Party Edition en de game zal de volgende DLC-content downloaden:

• Dierenhoedjes
  • Feestbeest
  • Perfecte Patio
  • Tot in de vroege uurtjes

Als je specifieke content uit verschillende DLC's mist, volg dan deze stappen:

Dierenhoedjes ontbreekt

1. Ga naar Creëer-een-Sim.
  2. Kijk in het gedeelte Hoofddeksels als je een Sim maakt en je ziet al het materiaal van Dierenhoedjes.

Feestbeest of Tot in de late uurtjes ontbreekt

1. Deze voorwerpen vind je onder Bouwen zodra je een huis of kavel hebt.
  2. Kijk onder Voorwerpen van het gedeelte Functie .
  3. Binnen Functie kijk je onder het gedeelte Elektronica .
  4. Bekijk alle Elektronica of kijk onder Diversen. Daar zie je dan de Verlichtende Lasershow voorwerpen.

Perfecte Patio Accessoires ontbreekt

Je vindt al je Perfecte Patio Accessoires onder Bouwen.

Problemen met downloaden en installeren

PlayStation

Xbox

Bekijk de oplossingen voor problemen met downloaden en installatie voor Xbox.

Je game handmatig installeren

Als het goed is, worden digitale exemplaren van games geïnstalleerd op je systeem zodra de download is voltooid. Als dat niet gebeurt, probeer dan deze stappen om handmatig te installeren:

PlayStation

1. Open je Meldingen vanuit het scherm Home.
  2. Kies Downloads en zoek het downloadbestand van De Sims 4.
  3. Druk op de OPTIONS-toets  en selecteer Installeren.

Xbox

1. Ga in het Xbox-hoofdmenu naar je Download History .
  2. Selecteer het De Sims 4-bestand en druk op de  menuknop  .
  3. Selecteer Installeren.

Als de installatie bevriest, vastloopt of mislukt, is het spelbestand tijdens het downloaden mogelijk beschadigd.

• We raden je aan om alle bestanden die tijdens de installatieprocedure zijn geïnstalleerd handmatig te verwijderen, en de game daarna opnieuw te downloaden en te installeren. Zo verwijder je games op Xbox en PlayStation.
  • Zodra je de game hebt geïnstalleerd, herstart je de game of de computer. Op deze manier weet je zeker dat het systeem controleert op game-updates.