Kijk hier of je De Sims 4 en De Sims 4 Expansion Packs op jouw pc of Mac kunt spelen.

We ondersteunen De Sims 4 niet meer op het macOS Lion (10.7)-besturingssysteem.

Als je de game wilt blijven spelen met macOS Lion (4), zorg dan dat je De Sims 4 niet bijwerkt met toekomstige gamepatches. Je kunt meer lezen over hoe je blijft spelen in onze Answers HQ-thread of door De Sims 4 Legacy Editionte downloaden.

PC Mac Laptopmodus Packs/pakketten

Dit zijn de vereisten voor basisgame van De Sims 4, zonder packs/pakketten. Als je packs/pakketten wilt downloaden, controleer dan of je computer voldoet aan de aanvullende vereisten.

Minimaal

• besturingssysteem: 64-bits. Windows 10
  • Processor (CPU): 3,3 GHz Intel Core i3-3220 (2 cores, 4 threads), AMB Ryzen 3 1200 3.1 GHz (4 cores) of beter
  • Geheugen (RAM): minimaal 4 GB
  • Harde schijf (vrije ruimte): ten minste 25 GB vrije ruimte op de harde schijf en minstens 1 GB voor extra content en opgeslagen spelbestanden.
  • DVD-station: DVD-ROM-station alleen vereist voor installaties via een disk.
  • Grafische kaart (video): 128 MB aan Video RAM en ondersteuning voor Pixel Shader 3.0.
  • Ondersteunde grafische kaarten: NVIDIA GeForce 6600 of beter, ATI Radeon X1300 of beter, Intel GMA X4500 of beter
  • DirectX-versie: DirectX 11 compatibel
  • Invoer: toetsenbord en muis
  • Online internetverbinding: vereist voor het activeren van de game en af en toe voor game-updates

Aanbevolen

• Besturingssysteem: 64-bits Windows 10.
  • Processor: Intel Core i5 (4 cores) of sneller, AMD Ryzen 5 of beter
  • Geheugen (RAM): 8 GB
  • Harde schijf (vrije ruimte): ten minste 50 GB vrije ruimte op de harde schijf en minstens 1 GB voor extra content en opgeslagen spelbestanden.
  • DVD-station: DVD-ROM-station alleen vereist voor installaties via een disk
  • Grafische kaart (video): 1 GB VRAM, NVIDIA GTX 650, AMD Radeon HD 7750 of beter
  • Direct X-versie: DirectX 11c compatibel
  • Invoer: toetsenbord en muis
  • Internetverbinding: vereist voor het activeren van de game en af en toe voor game-updates

Hoe weet ik of mijn pc voldoet aan die vereisten?

Voer een automatische scan van je computer uit om te kijken of De Sims 4 erop kan lopen. Ga naar de site van System Requirements Lab en kies hun Can You RUN it-tool voor De Sims 4.

EA is geen eigenaar van de System Requirements Lab's Can You RUN It-pagina en kan ook geen wijzigingen aan deze pagina of het systeem aanbrengen. Enig gebruik van de site en tools is volledig voor eigen risico.

1. Klik met de rechtermuisknop op Deze pc en kies Eigenschappen.
    • Let op: als je op Windows 10 speelt, kun je dit opzoeken via Deze pc en dan met rechts in de zoekresultaten klikken.
  2. Er verschijnt een venster waarin de gegevens van je processor, RAM en besturingssysteem verschijnen.
  3. Gebruik het menu links om Apparaatbeheer te openen.
  4. Klik op het > icoon naast Beeldschermadapters.
  5. Je zou nu de gegevens van je grafische kaart moeten zien.
    • Opmerking: hier staan een of twee grafische kaarten, afhankelijk van of je een speciale grafische kaart hebt of niet.

Dit zijn de vereisten voor De Sims 4-basisgame, zonder Expansion Packs.

Minimaal

• Mac OS-versie: Metal vereist. macOS X 10.11 (El Capitan)
  • Processor:  Intel Core i3-3225 3,5 Ghz (2 cores, 4 threads) of beter
  • Geheugen (RAM): minimaal 4 GB
  • Harde schijf (vrije ruimte): ten minste 25 GB vrije ruimte op de harde schijf en minstens 1 GB voor extra content en opgeslagen spelbestanden.
  • Grafische kaart (video): ondersteuning voor Metal. Intel HD 4000 (geïntegreerde graphics) of beter
  • Invoer: toetsenbord en muis
  • Internetverbinding: vereist voor productactivering
  • Video RAM: 256 MB of beter

Aanbevolen

• Mac OS-versie: macOS X 10.11 of later
  • Processor: Intel Core i5 of beter
  • Geheugen (RAM): 8 GB
  • Harde schijf (vrije ruimte): ten minste 50 GB vrije ruimte op de harde schijf en minstens 1 GB voor extra content en opgeslagen spelbestanden.
  • Grafische kaart (video): Intel HD- en Iris-graphics uit de HD 4000-serie of nieuwere
  • Invoer: toetsenbord en muis
  • Internetverbinding: vereist voor productactivering

Hoe weet ik of mijn Mac voldoet aan die vereisten?

Gebruik Over deze Mac om te kijken of je Mac voldoet aan de minimale en aanbevolen systeemvereisten.

Als jouw pc of Mac op of in de buurt zit van de minimale vereisten, of als je op een laptop speelt, raden we je aan om de game in de laptopmodus te spelen. Dit verbetert je framesnelheid (voor vloeiendere graphics) en laat de game efficiënter lopen (voor een langere levensduur van de accu).

Het instellen verloopt op dezelfde manier als wanneer je op een pc of Mac speelt:

1.  klik op  het icoontje  "  … " in de game.
  2. Klik  op Spelopties.
  3. Vink de optie voor Laptopmodus aan.
    • Als je de Laptopmodus wilt uitschakelen, haal je het vinkje weg.

Screenshot voor laptopmodus in De Sims 4

Bekijk de vereisten van je packs/pakketten in Origin, het kan zijn dat die meer vermogen vereisen.

Zo werkt het:

1. Zoek de titel voor je pack/pakket in de Store op Origin.com of in de Origin-client.
  2. Klik op de gametegel om de gamedetails te bekijken.
  3. Klik op Systeemvereistenom de minimale en aanbevolen vereisten voor zowel de pc als Mac te bekijken.

Origin-screenshot van Systeemvereisten om de minimale systeemvereisten voor zowel de pc als Mac te bekijken.