Länka din Xbox Live-gamertag, ditt PlayStation™Network Online-ID (PSN-ID), Nintendo-konto och Stadia-konto till ditt EA-konto.

Hur du länkar Ta bort en länkning Varför länka Nåt som inte funkar som det ska?

Du kan inte länka ett EA-konto för barn till plattformar. Läs mer om onlinetillgång för barnkonton.

På din plattform

1. Öppna ett av våra spel på din PlayStation®, Xbox eller Switch.
  2. Ange e-postadressen och lösenordet för ditt primära EA-konto när du ombeds att logga in.
  3. När du har loggat in länkas dina konton.

På EA Hjälp

1. Klicka på Logga in.
  2. Välj att logga in med dina plattformsuppgifter.
  3. Inloggningsprompt I EA Hjälp med inloggningsknappar från första part för Google, Facebook, Apple, Steam, Xbox Live och PSN.

4. Fyll i inloggningsuppgifterna från din plattform i rutan som öppnas.
    • Om ditt EA-konto och det konto som du länkar till använder samma e-postadress blir du ombedd att bekräfta din inloggning.
  5. Klart! Dina konton har länkats.

Jag vill länka mitt EA-konto till en annan tjänst

Du kan följa dessa steg för att länka ditt EA-konto till Prime Gaming, Steam eller Twitch.

Hur kan jag se om jag har länkat mitt konto?

Du kan kolla om du har länkade konton sedan tidigare på sidan Anslutningar på myaccount.ea.com. Varje Xbox-gamertag och PlayStation™Network Online-ID som är länkade till ditt EA-konto visas under Anslutna konton. Länkade Nintendo-konton och Stadia-konton visas dock ej här.

Du bör bara behöva länka kontot en gång, men du kan behöva logga in igen om:

• Du spelar ett äldre EA-spel
  • Du har bytt gamertag, PlayStation™Network-ID, Nintendo-konto eller Stadia-konto.
  • Du har tagit bort alla dina betrodda enheter från ditt EA-konto
  • Du spelar på en ny plattform
  • Du har uppgraderat till nästa generations plattform
    • Det innebär att du har uppgraderat till Xbox Series S eller X från Xbox One, eller PlayStation 5 från PlayStation 4.
    • Har du uppgraderat? Om du använder samma PlayStation™Network-ID eller gamertag så ska du också använda samma EA-konto som förut.

Kan jag länka flera plattformskonto-ID?

Ett EA-konto kan bara ha ett av varje plattformskonto länkat åt gången. Det betyder att du exempelvis inte kan länka ett EA-konto till två PlayStation™Network-ID. Istället måste du skapa ett nytt EA-konto för att länka till dina övriga plattformskonton.

Om du försöker länka fler konton får du ett meddelande som säger Länkade konton hittades.

Om du redan har flera olika plattformskonton länkade till ett EA-konto förblir de länkade, men du kan inte lägga till fler. Vi rekommenderar att du väljer dina föredragna konton när du länkar dem.

Kan jag länka ett underkonto?

Underkonton som delar Xbox Live Gold eller PlayStation®Plus kommer inte kunna kopplas till EA-konton för att spela online.

Om du använde samma e-postadress till EA-kontot som till ditt plattformsspecifika konto så skapas länkningen automatiskt när du startar ett EA-spel på Xbox, PlayStation®, Switch eller Google Stadia.

Du kan ta bort länken till dina plattformskonton från ditt EA-konto om du vill länka dem till ett annat EA-konto, så länge ditt EA-konto aldrig har haft samma kontotyp länkat till det förut.

Alla dina framsteg i EA-spel är kopplade till ditt EA-konto, inte till plattformskontot. Det betyder att om du beslutar dig för att avlänka din profil från ett konto för att länka det till ett annat konto, förlorar du dina spelframsteg.

När du länkar ditt EA-konto till dina plattformsprofiler, som Xbox-gamertag, PlayStation™Network Online-ID, Nintendo-konto eller Stadia-konto, kan du spara dina framsteg och spela våra spel online. Spelframsteg gäller dock inte över olika plattformar (till exempel mellan PlayStation och Xbox).

Vill du veta hur Pogo- och EA-konton fungerar tillsammans? Vi har infon du behöver här.

Hur kan jag se om jag redan har ett EA-konto?

Du bör redan ha ett EA-konto om du har köpt spel i vår butik eller spelat ett EA-spel online på din plattform.

Om du inte redan har ett kan du skapa ett konto.

1. Testa att logga in på ea.com för att se om du redan är registrerad. Om du inte är säker på vilken e-postadress du ska använda kan du testa e-postadressen som du använder till ditt konto på Nintendo, Google Stadia, PlayStation™Network eller Xbox Live.
  2. Har du glömt lösenordet kan du klicka på Har du glömt ditt lösenord? för att återställa det.
  3. Kolla e-posten (och även skräppostmappen) och se om du hittar lösenordsåterställningslänken.
    • Om du får e-posten är det bara att säga grattis! Då har du redan ett EA-konto kopplat till den e-postadressen.
    • Om du inte får någon e-post inom 5–10 minuter gör du om proceduren för andra tänkbara e-postadresser.

När du är inloggad kan du kolla Sektionen Om mig på myaccount.ea.com för att se dina Anslutna konton. Varje Xbox-gamertag och PlayStation™Network-ID som är kopplade till ditt EA-konto visas, men inte kopplade Nintendo-konton.

Jag lyckas inte logga in på mitt EA-konto på min PlayStation®, Xbox, Switch eller Stadia

Om det var ett tag sen som du spelade ett EA-spel kan du testa att logga in på ditt EA-konto på en dator eller mobil.

Om du loggar in på en mobil går du till help.ea.com/se och väljer menyknappen uppe till höger (ser ut som tre linjer) för att hitta inloggningen:

Peka på Logga in på help.ea.com bredvid menyknappen på mobila enheter.

Du kan behöva:

När du har loggat in startar du om plattformen, startar spelet och sen ska det vara klart.

Jag har haft ett EA-konto, men jag kommer inte åt den e-postadressen längre. Vad kan jag göra?

Jag tror att jag har länkat till fel EA-konto

Lugn bara! Du har några alternativ.

• Om din Xbox-gamertag, ditt PlayStation™Network Online-ID, Nintendo-konto och/eller Stadia-konto är länkat till ett EA-konto som du inte använder kan du uppdatera kontot och snabbt vara på banan igen.
  • Om du har skapat ett andra konto med din primära e-postadress kan du flytta e-posten till kontot med dina spel.
  • Om du har flera EA-konton med spel på kan en av våra rådgivare kanske hjälpa dig att kombinera kontona. Du måste kunna komma åt båda kontona och allt kommer inte att överföras, exempelvis spelframsteg.

Jag får ett felmeddelande om felaktigt eller ogiltigt konto

Testa att återställa EA-kontots lösenord och se till att plattformen du försöker använda är ansluten till ditt EA-konto. Gör så här:

1. Klicka på inloggningsknappen högst upp på alla sidor på help.ea.com.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Konton mitt på skärmen och välj Kontosäkerhet.
  3. Gå till fliken Anslutningar .
  4. Rulla ner till Anslutna konton. Om du inte ser din plattform är den inte länkad.