Ett barnkontos åtkomst till vissa onlinefunktioner beror på spelet och plattformen samt de föräldrakontroller som har ställts in.

Att spela med ett barnkonto Föräldrakontroller Ålderskrav

När du loggar in på EA app ska du använda ditt barns EA-ID i stället för en e-postadress för att komma åt barnets EA-konto

Barnets EA-ID är det användarnamn du angav när du skapade barnets konto.

En prickad spelaikon.Lär dig mer om var du hittar barnets EA-ID i vår YouTube-video.

Det beror på vilken plattform det gäller. Se våra anvisningar för respektive plattform för information om hur du väljer inställningar för föräldrakontroll. Beroende på vilka inställningar du väljer kan det vara möjligt att låta ditt barn spela online.

EA app

Barnkonton kan inte:

• få tillgång till onlinelägen på PC eller Mac i vissa spel
  • genomföra köp – barn kan inte vara medlemmar i EA Play och inte använda EA-presentkort
  • logga in på våra webbplatser
    • Barnkonton kan fortfarande använda EA Hjälp till att skapa ett ärende hos oss om de har en e-postadress (en förälder har möjlighet att använda den e-postadress de använde för att bekräfta ett barnkonto).
  • använda webbappar för spel eller använda mobilappar som behöver en EA-kontoinloggning
  • ansluta sina spel till sociala medier eller länka sina konton till Steam.

Barnkonton kan:

• lösa in spelkoder som köpts av vuxna spelare.

Lär dig hur du skapar ett EA-konto åt ditt barn.

Tonårskonton

Tonårskonton kan spela online. Om du länkar din tonårings konto till ditt kan du ställa in kontroller för utgifter och speltid åt dem.

Om ditt barn är under 18 år kan du ställa in föräldrakontroller på plattformsnivå, vilket följs i våra spel. Om du till exempel stänger av kommunikation med andra spelare i din plattforms föräldrakontroller så stängs kommunikation av med andra spelare i EA-spelet också.

Många av våra spel stänger av en enskild funktion som baseras på föräldrakontrollinställningarna (så om du stänger av multiplayer via föräldrakontrollen kommer de inte att kunna använda funktionen i spelet), medan andra spel stänger av alla onlinefunktioner.

Du kan justera plattformens föräldrakontroller så att ditt barn bara kan använda sitt tonårskonto för att spela enspelarlägen offline i ett EA-spel. Här nedan hittar du mer information om föräldrakontroller på plattformar som du kan ställa in för både barnkonton och tonårskonton.

Steam

Påminnelse: Minderårigas EA-konton kan inte länkas till Steam-konton. Det betyder att ditt barn inte kommer att kunna spela EA-spel som behöver ett EA-konto länkat till Steam.

PlayStation®5 och 4

Alla EA-spel följer  föräldrakontrollerna på PlayStation 5  och PlayStation 4.

Xbox

Alla EA-spel följer Xbox-familjeinställningarna.

Nintendo Switch

Alla EA-titlar följer föräldrakontrollerna för Nintendo Switch™.

Mobilspel

Många länder har dataskyddslagar som kräver att vi ser till att barn upplever våra spel på ett sätt som är lämpligt för deras ålder. I vissa av våra mobilspel, som inte kräver ett EA-konto för att spela, frågar vi spelarna om deras ålder och stänger sedan av funktioner som kanske inte är lämpliga för dem. Om ditt barn till exempel är under minimiåldern för digitalt samtycke i ditt land kan hen inte ansluta till sociala nätverk och komma åt sociala funktioner som chattar.

Vilka EA-spel kan mitt barn spela online?

Om ditt barn inte kan komma åt onlinefunktionerna i ett EA-spel, trots att föräldrainställningarna på systemnivå har satts så att de ska kunna spela online, kan det bero på att spelinnehållet är moget (M). Kontrollera åldersgränsen på i EA app, eller på omslaget till spelet om du har köpt ett fysiskt exemplar.

Om du vill se vilken ålder som krävs för att spela online kan du kolla in:

Se listan över länder och minimiålder som krävs för att uppgradera ett barnkonto till ett tonårskonto.

Läs mer om hur du går från EA-konto för barn till tonåringar.

• Australien: 13
  • Österrike: 14
  • Belgien: 13
  • Bulgarien: 14
  • Kina: 16
  • Kroatien: 16
  • Cypern: 14
  • Tjeckien: 15
  • Danmark: 13
  • Estland: 13
  • Finland: 13
  • Frankrike: 15
  • Tyskland: 16
  • Grekland: 15
  • Ungern: 16
  • Irland: 16
  • Italien: 14
  • Japan: 13
  • Lettland: 13
  • Litauen: 14
  • Luxemburg: 16
  • Malta: 13
  • Norge: 13
  • Polen: 16
  • Portugal: 13
  • Rumänien: 16
  • Slovakien: 16
  • Slovenien: 16
  • Sydkorea: 18
  • Spanien: 14
  • Sverige: 13
  • Nederländerna: 16
  • Storbritannien: 13
  • USA: 13
  • Övriga EU: 16
  • Övriga världen: 13