Få mer kontroll över ditt konto och din familjs utgifter och speltid med spelarkontrollerna i EA app.

Om du har ett EA-konto för vuxna kan du länka dina tonårskonton till ditt konto, så att du kan ha bättre kontroll över hur mycket de handlar för.

Det finns ingen gräns för hur många tonårskonton du kan lägga till på ditt familjekonto.

Du kan bara länka tonårskonton till vuxenkonton. Du kan inte länka vuxenkonton till andra vuxenkonton.

Vad är ett tonårskonto?

Åldern för ett tonårskonto varierar mellan olika länder. När du har skapat ett tonårskonto kan du eller din tonåring be om att länka tonårskontot till ditt konto för att skapa ditt familjekonto.

Tonårskonton har standardgränser för utgifter, vare sig de är länkade till ett vuxenkonto eller inte. Det enda sättet att ändra gränserna är att länka ett tonårskonto till en förälders eller vårdnadshavares familjekonto.

Hur man länkar

Det är enkelt att länka. Du kan göra det direkt från EA app:

1. Starta EA app och logga in på ditt EA-konto.
  2. Klicka på menyikonen (den ser ut som 3 horisontella streck) i appens övre hörn och välj Inställningar.
  3. Klicka på Familjens speltid.
  4. Rulla ned till Familjehantering.
  5. Klicka på Lägg till tonårskonto
  6. Skriv in e-postadressen som är länkad till din tonårings EA-konto.

Du kan även länka från inställningarna för EA-konto och betalning:

1. Gå till dina Inställningar för EA-konto och betalning.
  2. Klicka på Familj-fliken.
  3. Klicka på Lägg till tonårskonto
  4. Skriv in e-postadressen som är länkad till din tonårings EA-konto.
  5. Klicka på Skicka.

Vi skickar en inbjudan till din tonårings konto. Inbjudan måste accepteras inom 24 timmar för att tonåringen ska kunna bli medlem i ditt familjekonto.

Ta bort ett konto från din familj

Om du inte längre vill ha ett tonårskonto länkat till ditt familjekonto kan du ta bort det.

Från EA app:

1. Starta EA app och logga in på ditt EA-konto.
  2. Klicka på menyikonen (den ser ut som 3 horisontella streck) i appens övre vänstra hörn och välj Inställningar.
  3. Klicka på Familjens speltid.
  4. Rulla ned till Familjehantering.
  5. Klicka på Hantera bredvid kontot du vill ta bort.
  6. Rulla ned till Kontohantering.
  7. Klicka på Ta bort konto.

I dina inställningar för EA-konto och betalning:

1. Gå till dina Inställningar för EA-konto och betalning.
  2. Klicka på fliken Familj
  3. Klicka på Hantera under kontot du vill ta bort.
  4. Klicka på Ta bort från familj.

Ställ in spelarkontroller i EA app för ditt konto och alla i din familj.

Det finns två olika köpgränser du kan ändra för alla konton:

• Gräns för spel och expansioner – Gäller grundspel, köp av deluxe-utgåvor, expansionspaket och nedladdningsbart extrainnehåll (DLC).
  • Gräns för mikroinnehåll – Gäller köp av virtuell valuta och annat innehåll som kan köpas i spel.

Ditt konto

Du kan ställa in månatliga köpgränser för spel, expansioner och mikroinnehåll. Som standard har ditt konto inga köpgränser.

Så här ändrar du köpbegränsningar:

1. Gå till dina Inställningar för EA-konto och betalning.
  2. Klicka på fliken Spelarkontroller.
  3. Klicka på Redigera bredvid Köpgränser.
  4. Skriv in hur mycket du vill kunna spendera månadsvis för köp av spel och expansioner samt köp av mikroinnehåll.

När du har satt en gräns för hur mycket du vill kunna spendera kan du kolla här för att se hur mycket du har kvar för månaden.

Din familjs tonårskonton

Precis som för ditt eget konto kan du även ändra köpbegränsningen för alla dina tonårskonton som du har kopplat till din familj.

Vill du ändra standardköpgränserna för din tonårings konto? Så här gör du:

1. Gå till dina Inställningar för EA-konto och betalning.
  2. Klicka på fliken Familj .
  3. Klicka på Hantera under tonåringens konto du vill uppdatera.
  4. Klicka på Redigera bredvid Köpgränser.

Här kan du ändra gränserna för spel och nedladdningsbart innehåll (DLC) samt för att köpa mikroinnehåll. Du kan även klicka påÅterställ om du vill nollställa värdena till hur de var från början.

Vad styrs inte av köpgränser?

Följande dras inte från din månatliga köpgräns:

• Köp du gör med andra betalningssätt än kreditkort (t.ex. köp genom EA-plånbok, PayPal, osv.).
  • Medlemskap i EA Play och andra prenumerationer.
  • Moms och avgifter för alla köp.

Vi debiterar det betalningssätt som sparats på ditt EA-konto direkt för alla skatter, avgifter och återkommande medlemskap och prenumerationer.

Övervaka hur mycket tid du eller dina tonåringar lägger på att spela spel.

Så här håller du koll på din speltid

1. Starta EA app och logga in på ditt EA-konto.
  2. Klicka på menyikonen (den ser ut som 3 horisontella streck) i appens övre vänstra hörn och välj Inställningar.
  3. Klicka på Min speltid.
  4. Klicka på Aktivera spårning av speltid.

Ställ in speltidsgränser för dig själv

1. Öppna Inställningar.
  2. Klicka på Min speltid.
  3. Välj Hantera för att ställa in speltidsgränser. Du kan ställa in olika begränsningar för vardagar och helger.
  4. Om du vill ställa in olika gränser för varje dag i veckan kan du aktivera Anpassa dagliga speltidsgränser.

Så håller du koll på din tonårings speltid

1. Öppna Inställningar.
  2. Klicka på Familjens speltid.

Här ser du reda hur mycket tid dina tonåringar har lagt på att spela.

Ställa in speltidsgränser för tonårskonton

1. Öppna Inställningar.
  2. Välj Familjens speltid.
  3. Leta upp tonårskontot du vill ställa in speltidsgränser för och klicka på Hantera.
  4. Då öppnas speltidspanelen för tonårskontot. Bläddra ner och välj Hantera.
  5. Aktivera Hantera spelarkontroller för att ställa in speltidsgränser för vardagar och helger.
  6. Du kan sätta olika gränser för varje dag i veckan genom att aktivera Anpassa dagliga speltidsgränser.