Lär dig hur man följer FIFA-reglerna och våra uppföranderegler för att undvika att bli avstängd.

Följ reglerna Regelbrott Reglerna Säkra ditt konto Mer info FIFA-nyheter Behöver du hjälp?

Vi vill se till att FIFA och FIFA Ultimate Team förblir rättvist och roligt för alla. Här är några snabba tips och regler för att spela rättvist, roligt och säkert.

Läs vår artikel om hur man följer EA:s regler.

Det finns ett antal FIFA-regler vi vill göra dig uppmärksam på så att du och andra spelare får bästa möjliga upplevelse. Reglerna finns till därför att alla FIFA-användare förtjänar en rolig och rättvis spelupplevelse. Den som bryter mot reglerna kan bli avstängd.

Dessa åtgärder tillämpas på det EA-konto som du spelar FIFA med, och därför kan en del av åtgärderna påverka din spelupplevelse på flera olika plattformar som använder samma EA-konto.

Vi har skapat dessa regler eftersom vi vill att FIFA ska vara roligt, rättvist och säkert.

Om du bryter mot reglerna förbehåller vi oss rätten att:

• Ta bort ditt konto från rankningslistorna
  • Ta bort dina FUT-mynt
  • Ta bort din FUT-klubb
  • Tillfälligt eller permanent spärra ditt konto från att spela FIFA online, vilket innebär att du förlorar tillgången till alla spellägen där du ansluter till våra servrar. Exempel på FIFA-spellägen online är (men är inte begränsat till) hela FUT, FIFA Proffsklubbar och VOLTA FOOTBALL.
  • Stänga av ditt konto från det aktuella FIFA-spelet
  • Stänga av ditt konto från alla FIFA-spel
  • Stänga av dig från alla EA-spel
  • Spärra din konsol från att spela FIFA:s onlinelägen en viss tid
  • Begränsa din tillgång till FUT-marknaden
  • Begränsa din tillgång eller dina privilegier i spelet på andra sätt.

Vi på EA tror på kraften i positivt spelande. Att vara en del av en spelcommunity ska vara roligt, positivt, rättvist och tryggt för alla.

Vårt direktiv om positivt spelande är själva fundamentet för våra regler. Läs direktivet för att förstå reglerna och läs vidare för att få reda på hur de gäller för EA SPORTS™ FIFA.

1. Distribuera aldrig mynt

Myntdistribution leder till inflation i FIFA-ekonomin. Det innebär att den säkra köp- och försäljningsmiljö som de legitima spelarna försöker använda störs.

Och ja – att skicka FUT-mynt till en vän är en form av myntdistribution och det bryter mot våra regler.

Det är förbjudet att använda FUT-marknaden till att överföra mynt till en annan användare istället för att skaffa FUT-kort till din klubb på ett legitimt sätt. Det kan innefatta att du köper ett FUT-kort i syfte att överföra mynt från ditt konto till ett annat, eller att du säljer ett FUT-kort till ett annat konto i syfte att överföra mynten till ditt konto.

Varje FUT-kort har ett lägsta och högsta myntpris på marknaden, och det genomsnittliga myntpriset för ett kort fluktuerar beroende på hur stor efterfrågan är. Att överföra FUT-mynt genom att försöka sälja eller köpa kort långt över eller under deras genomsnittliga myntpris, antingen till dina vänner eller i syfte att sälja mynt till någon, bryter mot våra regler.

Giveaways är en annan form av myntdistribution. Det kan till exempel röra sig om att en spelare eller webbplats erbjuder dig FUT-mynt i utbyte mot att du börjar prenumerera. Gå inte med på det! Det bryter mot våra regler.

Att ha flera konton och skicka FUT-mynt och -kort till ditt huvudkonto bryter också mot våra regler.

2. Köp inte mynt

Att köpa mynt från tredje part bryter mot våra regler. Läs mer om säker användning av FUT-mynt i vår artikel.

Du kan få FUT-mynt genom att spela FUT eller sälja FUT-kort på marknaden, men du kan inte köpa FUT-mynt.

Så här kan du skaffa FUT-mynt:

• spela matcher i Ultimate Team
  • få belöningar i spellägen som till exempel Rivals och Squad Battles
  • sälj kort för rimliga priser på marknaden.

Att köpa eller sälja mynt skapar orättvisa förutsättningar för alla eftersom det bland annat kan leda till orimliga prishöjningar på marknaden. Det kan i sin tur leda till att användare som skaffat sina mynt på ett legitimt sätt inte längre har möjlighet att komma över kort för rimliga priser på marknaden.

Att använda marknaden till att överföra mynt bryter mot reglerna och medför risk för ditt konto.

Om du köper mynt riskerar du att dina kontouppgifter stjäls av phishers. Vissa myntförsäljare begär dina inloggningsuppgifter för att ge dig mynt, och de kan lika gärna använda uppgifterna till att stjäla spelare och mynt från ditt konto. De berikar sig på dina tillgångar och går direkt vidare till att hacka någon annan. Skydda ditt konto genom att aldrig avslöja dina inloggningsuppgifter för någon, särskilt inte i syfte att köpa FUT-mynt.

Att köpa "mule"-konton eller utföra komfortaffärer är inte tillåtet. Det är förbjudet eftersom det har en negativ inverkan på spelets ekonomi och skadar upplevelsen både för dig själv och andra spelare. Om du tvekar – gör det inte.

Myntdistribution (inklusive myntköp) via FUT-marknaden förstör spelupplevelsen för andra användare. Om du distribuerar mynt via FUT-marknaden kan vi bli tvungna att begränsa dina möjligheter att påverka andras spelupplevelse negativt. Vi kan till exempel begränsa din åtkomst till FUT-marknaden via din konsol, PC eller den medföljande appen.

3. Anslut aldrig till EA-servrarna via någonting annat än EA-webbappen, den medföljande appen eller en icke-modifierad plattform

Du får bara ansluta till FIFA, FIFA Ultimate Team och våra FIFA-servrar med en officiell version av EA SPORTS FIFA, annars bryter du mot våra regler. En officiell version är en sådan som du har köpt av oss eller av en auktoriserad återförsäljare. Det är dessutom endast tillåtet att använda antingen en icke-modifierad plattform, den officiella FUT-webbappen eller den officiella medföljande appen.

En omodifierad plattform är en konsol eller PC som ingen har ändrat eller lagt till något på som förändrar hur den fungerar. Konsolen måste med andra ord fungera så som den gjorde när den köptes ny av en auktoriserad återförsäljare, och datorn får inte ha någon programvara för att ändra spelet eller spelets interaktioner med EA.

Om du delar dina uppgifter med någon som använder en modifierad plattform bryter det också mot våra regler.

Vi avråder dig från att använda några appar eller webbläsartillägg från tredje part eftersom de utgör en säkerhetsrisk för ditt konto. När du använder appar eller webbläsartillägg från tredje part kan dina inloggningsuppgifter eventuellt vara synlliga för tredje parter, och någon kan ta över ditt konto med hjälp av de uppgifterna. Webbläsartillägg kan bland annat spara dina lösenord, övervaka ditt surfande och placera ut reklam på webbsidor du besöker.

4. Använd inte automatiska köpare

Om du använder någon form av bottar (till exempel automatiska köpare) för att tjäna mynt snabbt och illegitimt bryter det mot reglerna. Att göra transaktioner utanför spelet, webbappen och den medföljande appen eller att spela på ett otillåtet sätt som ger dig ett orättvist övertag förstör upplevelsen för dig själv och andra spelare.

5. Gör inte reklam för köp eller försäljning av mynt

Att marknadsföra försäljning eller köp av mynt i våra spel eller forum bryter mot våra regler. Myntdistribution bryter mot våra regler.

6. Farma inte mynt

Att farma mynt går ut på att skaffa mynt snabbt och illegitimt, antingen genom att använda bottar på FUT-marknaden eller genom att lura spelet att tro att du spelat matcher som du inte spelat.

Att samla på dig stora mängder mynt på ditt konto är helt okej så länge du skaffar mynten på ett ärligt sätt i spelet. Om du använder någon form av bottar eller metoder för att tappa anslutningen i spelet bryter det mot reglerna.

7. Gör inte falska rapporter

Att skicka in falska rapporter till EA-rådgivare eller andra EA-representanter bryter mot våra regler och är helt enkelt inte schyst. Om du bryter mot reglerna blir det svårt för oss att erbjuda en rolig, rättvis och säker spelmiljö för dig och alla andra.

8. Hacka inte andra spelares konton

Det kan verka självklart, men att skaffa tillgång till en annan spelares konto är helt och hållet mot reglerna.

9. Fuska inte i spelet

Fusk kan omfatta, men är inte begränsat till, att använda externa verktyg, missbruka buggar, utnyttja sårbarheter i spelet och att utföra, använda, köpa eller sälja matchmaskopi, matchsökningsmanipulering eller tjänster för vinstmanipulering. Att fuska är orättvist och förstör upplevelsen för dina motståndare.

Vi kommer aldrig att be dig lämna ut något av dina lösenord. Det inkluderar dina lösenord till ditt EA-konto, din Xbox Live-gamertag eller ditt ID för PlayStation™Network eller Nintendo Network. Om någon försöker få den informationen från dig kan du vara säker på att det inte är vi. Avslöja aldrig dina lösenord för någon, någonsin.

Våra fullständiga regler hittar du i avsnitt 6 i EA:s användaravtal.

Du kan också läsa hela användaravtalet på terms.ea.com/sv.

På FIFA:s YouTube-kanal kan du lära dig hur man blir en bättre spelare.

• Du kan tweeta @EAHelp om du har problem med ditt FIFA-konto.
  • Answers HQ kan du få råd och hjälp av andra spelare.
  • Du kan prata med någon av våra rådgivare via telefon, chatt eller e-post genom att klicka på Kontakta oss var som helst i EA Hjälp.

Enligt förhållningsreglerna i vårt användaravtal får spelarna inte:

• missbruka support- eller klagomålsknapparna i spelet
  • skicka falska rapporter till EA-medarbetarna.

Vi vill hinna hjälpa alla våra spelare så effektivt som möjligt, så tänk på att bara kontakta oss när det är motiverat. Att klaga på en avstängning när du brutit mot reglerna är inte fair play. Läs reglerna noga och kontakta oss bara om du fortfarande tror att du inte har brutit mot dem.