Barnkonton kan ha begränsningar för funktioner som köp, anslutning till sociala medier och flerspelarlägen online. Detta är för att se till att spelare under minimiåldern i sina länder har en åldersanpassad upplevelse. Åtkomsten till dessa funktioner beror på spelet och plattformen samt föräldrakontrollerna som har ställts in.

Spela online Speltidskontroller Ålderskrav Behöver du hjälp?

När du loggar in på Origin ska du använda ditt barns EA-ID i stället för en e-postadress. Det är det användarnamn du angav när du skapade barnets konto.

Det beror på vilken plattform det gäller. Se våra anvisningar för respektive plattform för information om hur du väljer inställningar för föräldrakontroll. Beroende på vilka inställningar du väljer kan det vara möjligt att låta ditt barn spela online:

EA app och Origin

Barnkonton

Barnkonton inkluderar inte onlinelägen på PC eller Mac. Du kan inte heller göra köp eftersom det inte finns någon tillgång till EA app eller Origin-butiken, så du kan inte vara medlem i EA Play eller använda EA-presentkort. Barnkonton kan däremot lösa in spelkoder som köpts av vuxna spelare.

Eftersom barnkonton inte kan ansluta till internet kan de inte heller logga in på våra webbplatser. Spelare med barnkonton kan använda help.ea.com till att skapa ett ärende hos oss om de har en e-postadress (en förälder har möjlighet att använda den e-postadress som de använde för att bekräfta ett barnkonto). Barnkonton kan inte använda medföljande webbappar för spel eller använda mobilappar som behöver en EA-kontoinloggning.

De kan inte heller ansluta sina spel till sociala medier eller länka sina konton till Steam.

Tonårskonton

Tonårskonton kan spela online. Om du länkar ditt barns tonårskonto till ditt så har vi inställningar som gör att du kan ställa in gränser för utgifter och speltid för din tonåring. Läs om hur du länkar din tonårings konto till ditt så att du kan ställa in kontroll över utgifter och speltid:

Om du har problem med något av dessa steg för EA app kan du byta tillbaka till Origin under betatestningen.

Speltidskontroller är bara tillgängliga via EA app.

Om ditt barn är under 18 år och spelar kan du kanske också ställa in föräldrakontrollen på en plattformsnivå som kommer att följas i våra spel. Om du till exempel inaktiverar kommunikation med andra spelare i din plattforms föräldrakontroll så stängs kommunikation av med andra spelare i EA-spelet också. Många av våra spel stänger av en funktion som baseras på föräldrakontrollinställningarna (så om du stänger av multiplayer via föräldrakontrollen kommer de inte att kunna använda funktionen i spelet), men andra spel stänger av alla onlinefunktioner.

Du kan justera föräldrakontrollen så att ditt barn bara kan använda sitt tonårskonto för att spela enspelarlägen offline i ett EA-spel, med din plattforms föräldrakontroll. Mer information om föräldrakontroller på plattformarna, som kan ställas in för både barnkonton och tonårskonton, hittar du nedan.

Steam

Barns EA-konton kan inte länkas till Steam-konton. Det betyder att ditt barn inte kommer att kunna spela EA-spel som behöver ett EA-konto länkat till Steam.

PlayStation®5 och 4

Alla EA-spel följer  föräldrakontrollerna på PlayStation 5  och PlayStation 4.

Xbox

Alla EA-spel följer Xbox-familjeinställningarna.

Nintendo Switch

Alla EA-titlar följer föräldrakontrollerna för Nintendo Switch™.

Stadia

Alla EA-spel följer föräldrakontrollerna på Stadia, inklusive integritetsinställningar och spelgränser.

Observera att endast vuxenkonton på EA kan länkas till Stadia-konton eller skapas via Stadia, och kontolänkning behövs för att aktivera onlinefunktioner. Det betyder att spel där en betydande del av spelandet ägnas åt onlinefunktioner (som flerspelarlägen i FIFA och Madden) kommer att ha begränsade funktioner för spelare som använder ett barnkonto tills de är tillräckligt gamla för att skapa ett EA-konto för tonåringar eller vuxna.

Spelare bör även komma ihåg att endast ett EA-konto kan länkas till ett Stadia-konto.

Enspelarspel utan onlinelägen och/eller spel som inte behöver kopplas till ett EA-konto påverkas inte av denna begränsning (som STAR WARS Jedi: Fallen Order™).

Mobilspel

Många länder har dataskyddslagar som kräver att vi ser till att barn upplever våra spel på ett sätt som är lämpligt för deras ålder. Därför frågar vi om spelarnas ålder i vissa av våra mobilspel och inaktiverar funktioner som kanske inte passar dem. Om du till exempel är under minimiåldern för digitalt samtycke i ditt land kan du inte ansluta till sociala nätverk och komma åt sociala funktioner (som chatt).

Vilka spel kan mitt barn spela online?

Kolla EA:s spelomslag eller friskrivningsklausul online på  PC,  PlayStation Store  (PlayStation 4 och PlayStation 5) och Xbox Store (Xbox One och Xbox X|S) för att se vilken ålder som krävs för att spela online.

Om ditt barn inte kan komma åt onlinefunktionerna i ett EA-spel, trots att föräldrainställningarna på plattformsnivå har satts så att de ska kunna spela online, kan det bero på att spelinnehållet är moget (M). Kontrollera åldersgränsen på Origin eller EA app, eller på omslaget till spelet om du har köpt ett fysiskt exemplar.

Ett barn kan bara använda ett barnkonto för att spela spel tills minimiåldern är högre än nedanstående. Innan ett barn når minimiåldern i sitt land måste de spela med ett barnkonto. När de har nått minimiåldern i sin region kan de uppgradera till ett EA-konto för tonåringar.

Läs mer om hur du går från EA-konto för barn till tonåringar.

• Australien: 13
  • Österrike: 14
  • Belgien: 13
  • Bulgarien: 14
  • Kina: 16
  • Kroatien: 16
  • Cypern: 14
  • Tjeckien: 15
  • Danmark: 13
  • Estland: 13
  • Finland: 13
  • Frankrike: 15
  • Tyskland: 16
  • Grekland: 15
  • Ungern: 16
  • Irland: 16
  • Italien: 14
  • Japan: 13
  • Lettland: 13
  • Litauen: 14
  • Luxemburg: 16
  • Malta: 13
  • Norge: 13
  • Polen: 16
  • Portugal: 13
  • Rumänien: 16
  • Ryssland: 14
  • Slovakien: 16
  • Slovenien: 16
  • Sydkorea: 18
  • Spanien: 14
  • Sverige: 13
  • Nederländerna: 16
  • Storbritannien: 13
  • USA: 13
  • Övriga EU: 16
  • Övriga världen: 13

EA-konto

Du kan uppgradera konton för spelare som har nått landets minimiålder.