Heb je problemen met de EA Play, The Play List, het gebruiken van je korting, het upgraden van je games of kun je je DLC niet vinden? Kijk hier of wij het antwoord hebben.

Is je proeftijd bijna voorbij?

Als je een vroege proefversie open laat staan in de achtergrond op je pc of console blijft de tijd lopen. Om dit te voorkomen, moet je de game volledig afsluiten wanneer je niet speelt, om je proeftijd te behouden.

Wij kunnen de tijd van vroege proefversies van EA Play niet resetten of verlengen, en hetzelfde geldt voor de teams van PlayStation Support en Xbox Support.

FAQ Terugbetalingsfouten Problemen Hulp nodig?

We hebben antwoorden en oplossingen voor de meest voorkomende vragen over EA Play. Kijk maar of je iets vindt wat je kan helpen.

Waarom kan ik niet spelen op Mac?

EA Play voor de PC en de games op The Play List zijn alleen beschikbaar op de PC.

Mijn korting werkt niet.

Ga naar het product dat je wil kopen en controleer de gegevens om te zien of het in aanmerking komt. Als dat het geval is, zie je 10% EA Play-korting toegepast naast de doorgestreepte reguliere prijs. Op de knop Toevoegen aan winkelwagen wordt ook de prijs met korting weergegeven.

Waarom worden de games nog steeds weergegeven in mijn Origin-gamebibliotheek nadat ik mijn abonnement heb opgezegd?

Wil je een game verwijderen uit je bibliotheek? Klik gewoon met de rechtermuisknop op de afbeelding van de game en kies Verwijderen uit bibliotheek. Als je weer een EA Play-lidmaatschap neemt, kun je de game altijd weer toevoegen.

Als je EA Desktop gebruikt en je lidmaatschap opzegt, verdwijnen games die je gedownload hebt uit The Play List uit je collectie.

Ik heb DLC gekocht voor een PC-game op The Play List, maar ik heb mijn lidmaatschap opgezegd en nu zie ik de DLC niet meer.

Maak je geen zorgen, de DLC is niet weg! In je EA Desktop-collectie of de Origin-gamebibliotheek zie je alleen basisgames, dus geen DLC's of uitbreidingen. Je DLC staat dus nog gewoon op je account, hij zit alleen verstopt.

Als je de basisgame koopt of later weer lid wordt van EA Play, kun je je DLC weer zien.

EA Desktop
  1. Klik op de (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van de afbeelding van de game.
  2. Klik op Add-ons beheren.
Origin
  1. Klik op de afbeelding van de game in Mijn gamebibliotheek.
  2. Klik op Extra content.

Waarom zijn sommige games niet beschikbaar in The Play List?

Afhankelijk van het platform dat je gebruikt om toegang te krijgen tot The Play List (EA Desktop, Origin of Steam op PC; PlayStation of Xbox) en waar je je bevindt, kunnen er verschillende games beschikbaar zijn. Hiervoor zijn verschillende redenen: op verschillende platforms zijn verschillende games beschikbaar, en landen kunnen verschillende regels hebben voor welke games aangeboden mogen worden.

We voegen constant nieuwe games toe aan The Play List, dus zorg dat je op de hoogte blijft. Je kunt ook kijken welke games beschikbaar zijn per platform op ea.com.

Onthoud ook dat EA Play een evoluerende dienst is, dus games komen en gaan. Meestal verwijderen we games tegelijkertijd van zowel EA Play als EA Play Pro, maar in sommige gevallen blijft een game beschikbaar voor Pro.

Als een game EA Play gaat verlaten, kun je op de pagina met speldetails vinden op welke datum dat is. Als je een game hebt toegevoegd aan je gamebibliotheek die EA Play binnenkort verlaat, kun je zien op welke datum deze uit je gamebibliotheek wordt verwijderd.

Wanneer je upgradet naar EA Play Pro, betalen wij de resterende tijd van je huidige lidmaatschap terug. Die terugbetaling wordt uitgevoerd naar je oorspronkelijke betalingsmethode.

Als er iets misgaat tijdens deze procedure, kun je een van deze foutmeldingen krijgen:

Er is een probleem met je terugbetaling

Deze foutmelding kan een aantal oorzaken hebben: als de oorspronkelijke betalingsmethode niet meer aan je account gekoppeld is of als die verlopen is bijvoorbeeld.

Check je mail voor meer informatie en neem contact met ons op om hulp te krijgen van een adviseur.

De betaling van je upgrade is in behandeling

Het duurt iets langer dan normaal om je upgrade te verwerken. Zodra dit voltooid is, ontvang je van ons een e-mail om je te laten weten dat je upgrade verwerkt is. Vervolgens sturen we je de terugbetaling voor de resterende tijd van je EA Play-lidmaatschap.

Je kunt de status van je upgrade en terugbetaling ook controleren door je aan te melden bij je EA-account en je bestelgeschiedenis te bekijken op ea.com.

Ben je een probleem tegengekomen op EA Play? Kom kijken of wij het antwoord hebben op je probleem:

PC

Veelvoorkomende Origin-problemen

Ga naar Answers HQ om oplossingen van onze community voor veelvoorkomende fouten te bekijken.

Betalingsproblemen oplossen

Je kunt je creditcard, PayPal of EA Wallet gebruiken om voor je EA Play-lidmaatschap te betalen.

Via onze artikels kun je hulp krijgen met betalingsproblemen:

Als je in Rusland woont, kun je geen creditcard gebruiken voor periodieke betalingen. Je kunt er wel gewone transacties mee betalen.

Fout bij verzilveren code die niet overeenkomt met huidige lidmaatschap

Als je een code probeert te verzilveren voor een ander lidmaatschap dan je momenteel hebt, krijg je mogelijk dit bericht te zien:

Je kunt helaas alleen een lidmaatschapscode verzilveren die overeenkomt met je huidige EA Play-lidmaatschap.

Je kunt dit voorkomen door je huidig lidmaatschap op te zeggen en te proberen de code opnieuw te verzilveren. Mogelijk moet je wachten tot je huidig lidmaatschap verlopen is voordat je de code verzilvert.

Na afloop van je huidige lidmaatschap nog steeds problemen met het verzilveren van je code? Neem contact met ons op.

Niet-speelbare, grijze Titanfall Digital Deluxe Edition-illustratie in Origin

Heb je je Titanfall Standard Edition geüpgraded naar de Digital Deluxe Edition via The Play List en daarna je lidmaatschap beëindigd? Het kan zijn dat je in je gamebibliotheek een grijze afbeelding van Titanfall Digital Deluxe Edition ziet die je niet kunt spelen.

Om Titanfall weer te kunnen spelen:

1. Ga naar Mijn gamebibliotheek.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de grijze tegel van Titanfall Digital Deluxe Edition.
  3. Klik op Verwijderen uit bibliotheek.

Als Titanfall nog steeds grijs is, start Origin dan opnieuw op. Als het goed is, kun je nu weer spelen.

XBOX

Vroege proefversie is verlopen

Als je een vroege proefversie open hebt in de achtergrond op je Xbox, blijft de tijd lopen. Om dit te voorkomen, moet je de game volledig afsluiten wanneer je niet speelt, om je proeftijd te behouden.

Wij kunnen de tijd van vroege proefversies van EA Play niet resetten of verlengen, en hetzelfde geldt voor Xbox Support.

Wij kunnen je helpen met alles wat je nodig hebt voor EA Play voor de PC, maar we kunnen slechts gelimiteerde hulp bieden voor EA Play voor PlayStation en Xbox. Je kunt meer te weten komen in onze artikels voor PlayStation en Xbox.