Misbruik, intimidatie en valsspelen zijn tegen de regels. Wij laten je zien hoe je dergelijke zaken kunt rapporteren om jou en andere spelers veilig te houden.

In-game AHQ en forums PlayStation en Xbox Sociale media Overige opties

Wanneer je een EA-account opent, stem je ermee in om volgens eerlijke regels te spelen. Met deze regels houden we games veilig en leuk voor iedereen.

Wanneer spelers onze regels overtreden is het in sommige games mogelijk om misbruik, content of valsspelen rechtstreeks vanuit de game of dienst te melden. Dit is de beste manier om problemen te melden, want zo wordt automatisch de benodigde informatie bijgevoegd bij je klacht.

Zie hierna de stappen om in-game een melding te doen .

Ga naar:Anthem | Apex Legends | Battlefield | Command & Conquer | FIFA | The Lord of the Rings: Heroes of Middle-earth™ | Madden | Mass Effect | NBA LIVE | Need for Speed | NHL | Origin | Plants vs. Zombies | Pogo | Rocket Arena | Star Wars | De Sims | Titanfall | UFC

Anthem - PC

1. Klik op de spelersnaam in de lijst van je Squad.
  2. Open hun profiel in Origin.
  3. Klik op de cirkel met een pijl naar beneden op hun profielbanner.
  4. Kies Gebruiker aangeven.
  5. Vul de verzochte details in.
  6. Verzend je rapport en wij doen de rest.
    • Als iemand je lastig valt, raden we je aan om ook gebruik te maken van de optie Ontvrienden en blokkeren in Origin en ze in de game op Negeren te zetten.

Apex Legends - PC en console

Een speler vanuit de game melden

1. Tijdens een gevecht kun je het in-game menu openen (Tab op PC, Options op PS4, Menu op Xbox One).
  2. Open het tabblad Squad.
  3. Selecteer het waarschuwingssymbool ('!' in een driehoek) onder de speler die je wilt melden.
  4. Wit in-game pictogram van een uitroepteken in een driehoek wordt gebruikt om spelers te melden.

5. Kies welke categorie je wilt melden:
    • Valsspelen
    • Verstoring gameplay
    • Intimidatie/bedreigingen
    • Aanstootgevende content
  6. Kies de subcategorie in het keuzemenu.
  7. Klik op Rapporteren.

Je kunt ook een speler rapporteren tijdens het toeschouwen na het neergaan in een match.

Rapporteer speler door R ingedrukt te houden tijdens de toeschouwer-modus.

PC-spelers kunnen spelers rapporteren door contact op te nemen met Kamu (een dienst waarmee we samenwerken om valsspelen te voorkomen). Ga rechtstreeks naar hun website.

Een clublid melden

1. Ga naar het tabblad Club.
  2. Zoek het clublid op dat je wilt melden en klik op Klacht indienen.
  3. Kies of je Club-chat of Wedstrijdgedrag wilt rapporteren.
  4. In het volgende scherm kies je of je de Club-chat of het Wedstrijdgedrag wilt rapporteren.
  5. Kies de reden in het keuzemenu.
  6. Klik op Rapporteren.

Een club rapporteren

1. Ga naar het tabblad Club.
  2. Klik op Club zoeken.
  3. Houd je muis op de naam en klik op Club rapporteren.
  4. Klik op Ja om te bevestigen

Apex Legends Mobile

Een speler vanuit de game melden

1. Tik in een wedstrijd op het waarschuwingssymbool ("!" in een driehoek) linksonder in het scherm.
  2. Er verschijnt een menu. Kies bij Speler rapporteren welke speler je wilt rapporteren.
  3. Tik op een categorie Reden melden. Tik vervolgens op het pijl-symbool (">") om de subcategorieën voor de melding te kiezen.
  4. Vermeld eventuele aanvullende opmerkingen in het tekstvak.
  5. Tik op Rapporteren.

Een speler vanuit het hoofdmenu rapporteren

1. Tik linksboven op je avatar.
  2. Tik op Geschiedenis.
  3. Zoek de wedstrijd die je wilt melden.
  4. Tik op het waarschuwingssymbool ("!" in een driehoek) linksonder in het scherm.
  5. Er verschijnt een menu. Kies bij Speler rapporteren welke speler je wilt rapporteren.
  6. Tik op een categorie Reden melden. Tik vervolgens op het pijl-symbool (">") om de subcategorieën voor de melding te kiezen.
  7. Vermeld eventuele aanvullende opmerkingen in het tekstvak.
  8. Tik op Rapporteren.

Battlefield Companion

Met Battlefield Companion kun je alleen spelers in je peloton of vriendenlijst rapporteren. Er is alleen een zoekoptie beschikbaar voor pelotons (Platoons). Van daaruit kun je het peloton en de soldaten in dat peloton rapporteren. Er is geen optie in de app om andere soldaten te zoeken.

Pelotons rapporteren

1. Selecteer de optie Platoons in de app.
  2. Ga naar het zoek-icoon bovenaan in het Platoon-venster.
  3. Zoek het peloton dat je wilt rapporteren
  4. Tik op het icoon met de drie stippen.
  5. Kies de optie Report (rapporteren)
  6. Kies de reden:
    1. Embleem
    2. Naam
    3. Tag
    4. Omschrijving

Pelotonsoldaat rapporteren

1. Selecteer de optie Platoons.
  2. Ga naar het zoek-icoon bovenaan in het Platoon-venster.
  3. Zoek naar het peloton waar de betreffende soldaat in zit.
  4. Selecteer Members (leden).
  5. Vind de soldaat en tik om het profiel te openen.
  6. Tik op het icoon met de drie stippen.
  7. Kies Emblem om de speler te rapporteren.

Battlefield 3 en Hardline

Een aanstootgevend embleem rapporteren
  • Druk in-game op de Report-knop naast het embleem op de killcard.
  • Druk in de companion-app op de Report-knop naast het embleem in het profiel van de speler.
Battlelog website optie (console en PC)
  1. Ga naar Battlelog.com.
  2. Voer de naam van de speler in in de zoekoptie Find soldier (soldaat vinden).
  3. Zoek en klik op het Report-pictogram (rapporteren) naast de profielnaam van de speler.
  4. Selecteer Report Player (speler aangeven).
  5. Schrijf een korte uitleg en geef aanvullende informatie, zoals sites en video's van de zich misdragende speler.
Valsspelen of intimidatie melden (alleen op PC)

Opties in het spel

1. Open het scherm Options door op Escape (Esc) te drukken.
  2. Open het Scorebord.
  3. Klik op de persona-naam van de speler.
  4. Kies View profile (profiel weergeven).
  5. Klik op het keuzemenu naast Send friend request (vriendschapsverzoek verzenden) in de Origin in-game overlay.
  6. Kies Report player (gebruiker rapporteren).
  7. Vul de vereiste velden in.

Battlefield 2042

Je kunt spelers rapporteren via de lijst Squad en Players of via het sociale scherm in de game.

Je kunt spelers ook blokkeren als je niet langer in Squads met ze wilt zitten, of als je ze niet meer in tekst- of spraakchat wilt zien.

De makkelijkste manier om iemand te rapporteren of te blokkeren is via de lijst Squad en Players:

1. Open het pauzemenu
  2. Kies Squad en Players.
  3. Selecteer de naam van de speler in de lijst.
  4. Kies Meer.
  5. Als je de speler wilt blokkeren, selecteer je Blokkeren en bevestig je het verzoek. Geblokkeerde spelers worden ook gedempt in spraak- en tekstchat.
  6. Als je de speler wilt rapporteren, selecteer je Rapporteren.
  7. Selecteer de optie die overeenkomt met wat je wilt rapporteren.
  8. Voeg informatie toe over wat je rapporteert in het vak en kies Rapport verzenden.

Battlefield V, Battlefield 1 en Battlefield 4 - PC en console

Een aanstootgevend embleem rapporteren
  1. Druk in-game op de Report-knop naast het embleem op de killcard.
  2. Druk in de companion-app op de Report-knop naast het embleem in het profiel van de speler.
Valsspelen of intimidatie melden (alleen op PC)
  1. Open het scherm Options door op Escape (Esc) te drukken.
  2. Open het Scorebord.
  3. Klik op de persona-naam van de speler.
  4. Kies View profile (profiel weergeven).
  5. Klik op het keuzemenu naast Send friend request (vriendschapsverzoek verzenden) in de Origin in-game overlay.
  6. Kies Report player (gebruiker rapporteren).
  7. Vul de vereiste velden in.
In-game gedrag rapporteren (alleen op console)
  1. Open het menu Options.
  2. Open het Scorebord.
  3. Klik op de persona-naam van de speler.
  4. Kies View profile (profiel weergeven).
  5. Klik op Options.
  6. Selecteer Report (rapporteren).
  7. Selecteer In-game behavior (in-game gedrag).

Vermeld als je kunt de volgende informatie:

• De schermnaam, gamertag, PlayStation™Network online-id of id van de betreffende speler.
  • Een schermafdruk van de handeling terwijl het gebeurt.
  • Een schermafdruk van het scorescherm.
Battlelog website optie (console en PC)
  1. Ga naar Battlelog.com.
  2. Voer de naam van de speler in in de zoekoptie Find soldier (soldaat vinden).
  3. Zoek en klik op het Report-pictogram (rapporteren) naast de profielnaam van de speler.
  4. Het Report-pictogram in Battlelog.

5. Selecteer Report possible cheat (mogelijk vals spel rapporteren).
  6. Schrijf een korte uitleg en geef aanvullende informatie, zoals sites en video's van de zich misdragende speler.

Command & Conquer Remastered Collection

Een map rapporteren

Aangepaste maps worden gehost op Steam Workshop. Je kunt een map rapporteren door de stappen op deze Steam-ondersteuningspagina te volgen.

Command & Conquer: Rivals - Mobiel

Een intimiderende speler rapporteren vanuit de game:

1. Klik op de naam van de speler die je wil rapporteren om het profiel te openen.
  2. Tik op de drie puntjes naast de naam.
  3. Tik op Misbruik melden.
  4. Selecteer de categorie van het misbruik.
  5. Vul aanvullende informatie in voor je rapport.
  6. Dien je rapport in.

FIFA 22

FIFA Ultimate Team (FUT) - Namen van clubs en spelers

De naam van een club of speler rapporteren in FUT:

1. Pauzeer de game.
  2. Open de lijst met spelers.
  3. Selecteer de online-id van de speler die je wilt rapporteren.
  4. Selecteer Aanstootgevende content rapporteren in FUT.
  5. Afhankelijk van wat je speelt, selecteer je Aanstootgevende clubnaam rapporteren of Aanstootgevende teamnaam rapporteren.

VOLTA FOOTBALL - Namen van teams en avatars

Als je de naam van een team of avatar wil rapporteren terwijl je VOLTA FOOTBALL speelt:

1. Pauzeer de game.
  2. Open de lijst met spelers.
  3. Selecteer de online-id van de speler die je wilt rapporteren.
  4. Selecteer Misbruik rapporteren.
  5. Kies wat je wil rapporteren:
    • Naam van team rapporteren
    • Naam van avatar rapporteren

Profclubs - Namen van clubs, avatars, AI-spelers en stadions

De naam van een club, avatar, of AI-spelers rapporteren in Profclubs:

1. Pauzeer de game.
  2. Open de lijst met spelers.
  3. Selecteer de online-id die je wilt rapporteren.
  4. Selecteer Misbruik rapporteren.
  5. Afhankelijk van wat je rapporteert, selecteer je een van de volgende opties:
    • Aanstootgevende avatarnaam rapporteren
    • Aanstootgevende clubnaam rapporteren
    • Aanstootgevende AI-spelersnaam rapporteren
    • Aanstootgevende stadionnaam rapporteren

FIFA 21 en 20

FIFA Ultimate Team (FUT) - Namen van clubs en spelers

De naam van een club of speler rapporteren in FUT:

1. Pauzeer de game.
  2. Open de lijst met spelers.
  3. Selecteer de online-id van de speler die je wilt rapporteren.
  4. Selecteer Aanstootgevende content rapporteren in FUT.
  5. Selecteer Aanstootgevende clubnaam rapporteren.

VOLTA FOOTBALL - Namen van teams en avatars

Als je de naam van een team of avatar wil rapporteren terwijl je VOLTA FOOTBALL speelt:

1. Pauzeer de game.
  2. Open de lijst met spelers.
  3. Selecteer de online-id van de speler die je wilt rapporteren.
  4. Selecteer Misbruik rapporteren.
  5. Kies wat je wil rapporteren:
    • Naam van team rapporteren
    • Naam van avatar rapporteren

Profclubs - Namen van clubs en avatars

De naam van een club, avatar, of AI-spelers rapporteren in Profclubs:

1. Pauzeer de game.
  2. Open de lijst met spelers.
  3. Selecteer de online-id die je wilt rapporteren.
  4. Selecteer Misbruik rapporteren.
  5. Selecteer Aanstootgevende avatarnaam rapporteren.

FIFA Mobile

Een speler of competitie rapporteren in FIFA Mobile:

1. Druk op het icoon voor Rapporteren (blauwe luidspreker) naast de gebruikersnaam of competitienaam.
  2. Selecteer de Reden voor rapporteren in de keuzelijst.
  3. Voeg aanvullende informatie toe aan het rapport.
  4. Klik op Verzenden om je melding te verzenden.

The Lord of the Rings: Heroes of Middle-earth™

In-game rapporteren

Je kunt elke verdenking van valsspelen, intimidatie of andere kwaadaardige activiteiten direct vanaf je mobiele apparaat rapporteren. Zo werkt het:

1. Tik op het pictogram van de speler om het optiemenu te openen.
  2. Tik op Rapporteren.
  3. Vul het formulier in met zo veel mogelijk relevante informatie.
  4. Dien het rapport in.

In dit menu kun je ook alle verdere communicatie van de betreffende speler blokkeren. Tik hiervoor op de knop Blokkeren en bevestig dat je niet wilt dat hij of zij contact met je opneemt.

Rapporteren op AHQ

Een andere manier om spelers die mogelijk de regels schenden te melden is via Answers HQ. Zo werkt het:

1. Ga naar Answers HQ.
  2. Meld je aan bij je EA-account.
  3. Ga naar het profiel van CG_SBCrumb.
  4. Stuur een direct bericht vanuit het menu Contact opnemen.

Madden NFL 20, 21 en 22

Om de online-id van een speler te rapporteren.

1. Pauzeer de game.
  2. Open de lijst met spelers.
  3. Selecteer de online-id van de speler die je wilt rapporteren.
  4. Selecteer Misbruik rapporteren.
  5. Selecteer Aanstootgevende naam rapporteren.

Als je een avatarnaam wil rapporteren, moet je contact met ons opnemen.

Madden NFL 22 Mobile

Om de online-id van een speler te rapporteren.

1. Tik op de Online name van de speler.
  2. Selecteer Report Player (speler aangeven).
  3. Kies wat je wil rapporteren:
    • Aanstootgevende naam
    • Aanstootgevend beeld
    • Overig
  4. Vul aanvullende informatie in bij de Details.
  5. Kies Verzenden.

Als je een avatarnaam wil rapporteren, moet je contact met ons opnemen.

Mass Effect: Andromeda - PC

Om een speler te rapporteren, kun je in-game kiezen wie je wil rapporteren en Origin gebruiken om direct aan ons te rapporteren:

1. Ga naar de multiplayer-lobby.
  2. Druk op de spatiebalk of klik met de linkermuisknop op een personage om de uitrusting te bekijken van de speler die je aan het rapporteren bent.
  3. Druk opnieuw op de spatiebalk of klik met de linkermuisknop om het profiel weer te geven.
  4. Klik op de pijl omlaag boven aan de profielpagina.
  5. Kies Report User (gebruiker rapporteren).
  6. Selecteer waarom je de speler rapporteert.
  7. Vertel ons waar het incident dat je rapporteert gebeurde.
  8. Vertel ons verdere opmerkingen die ons kunnen helpen bij ons onderzoek.
  9. Klik op Verzenden.

Je kunt een speler blokkeren op bijna dezelfde manier rapporteren via Origin:

1. Ga naar de multiplayer-lobby.
  2. Druk op de spatiebalk of klik met de linkermuisknop op een personage om de uitrusting te bekijken van de speler die je aan het rapporteren bent.
  3. Druk opnieuw op de spatiebalk of klik met de linkermuisknop om het profiel weer te geven.
  4. Klik op de pijl omlaag boven aan de profielpagina.
  5. Selecteer gebruiker blokkeren.
  6. Klik op gebruiker blokkeren.

Zodra je iemand blokkeert in Origin, kan die persoon niet meer met je chatten en je profiel niet meer bekijken.

NBA Live 19

Om de online-id van een speler te rapporteren.

1. Pauzeer de game.
  2. Open de lijst met spelers.
  3. Selecteer de online-id van de speler die je wilt rapporteren.
  4. Selecteer Misbruik rapporteren.
  5. Selecteer Aanstootgevende naam rapporteren.

Need for Speed Heat

We willen ervoor zorgen dat je iedereen die de game minder leuk maakt voor anderen makkelijk kan rapporteren. Zo doe je dat:

1. Noteer de in-game naam van de speler.
    • Dat is hun Origin-naam (als je op de pc speelt), gamertag (als je op Xbox One speelt) of PlayStation Network-ID (als je op de PlayStation 4 speelt).
  2. Als de speler in je team zit, kun je ze vinden in je ledenlijst en gebruikmaken van de in-game optie Report (rapporteren).
  3. Als ze niet in je team zitten, gebruik dan de optie Find Players (spelers vinden) in het hoofdmenu om ze te vinden.
  4. Selecteer hun naam in de zoekresultaten en kies Player Options (spelersopties).
  5. Kies Report player (gebruiker rapporteren).
  6. Vul de details in.
  7. Verzend je rapport, dan doen wij de rest.

Need for Speed™ Hot Pursuit Remastered

Een ongepaste gebruikersnaam rapporteren

1. Ga naar het menu Sociaal en vervolgens naar EA-vrienden.
  2. Kies de speler die je wilt rapporteren.
  3. Klik op Rapporteren.

Ongepaste in-game content rapporteren

1. Na een race klik je op de gebruikersnaam die je wilt rapporteren.
  2. Hun naam of wrap rapporteren.
  3. Kies het type content dat je wilt rapporteren.
  4. Klik op Ja om het rapporten te bevestigen.

Need for Speed Most Wanted

Om de Mute-functie in de game te gebruiken terwijl je in multiplayer bent.

1. Druk op rechts op de dpad om Easy drive in te gaan.
  2. Selecteer Players en druk opnieuw op rechts op de dpad.
  3. Selecteer de speler die je wilt dempen en druk nogmaals op rechts op de dpad.
  4. Druk wederom op rechts om deze speler te dempen.

Need for Speed Payback - PC

Om ongepaste content in wrapbewerking te melden, zoals aangepaste wraps en nummerborden:

1. Open Player Options (spelersopties).
    • Als je een wrap van de community bekijkt, zie je die optie onderin het scherm.
  2. Selecteer Report (rapporteren).
  3. Je kunt hier kiezen of je een speler, aangepaste wrap, profielafbeelding, nummerbord of foto wilt aangeven.

Om een speler aan te geven in multiplayer:

1. Selecteer een speler uit de lijst van de server waar je op speelt.
  2. Selecteer Report (rapporteren).
  3. Je kunt hier kiezen of je een speler, aangepaste wrap, profielafbeelding, nummerbord of foto wilt aangeven.

Need for Speed Rivals

Om de Mute-functie in de game te gebruiken terwijl je in multiplayer bent.

1. Druk op rechts op de dpad om Easy drive in te gaan.
  2. Selecteer Players en druk opnieuw op rechts op de dpad.
  3. Selecteer de speler die je wilt dempen of verwijderen uit de sessie en druk nogmaals op rechts op de dpad.
  4. Selecteer Mute of Kick en druk wederom op rechts om deze speler te dempen.

NHL® 21, 22

Een clubnaam van spelers rapporteren:

1. Ga naar World of CHEL.
  2. Klik op Stats en vervolgens op Club Rank.
  3. Klik onder Options op Global Rankings.
  4. Vind en klik op de naam die je wilt rapporteren.
  5. Kies Report Content.
  6. Kies de reden and klik op Submit.

De naam van een Skater of Goalie van een speler rapporteren:

1. Ga naar World of CHEL.
  2. Klik op Stats en vervolgens op Player Stats.
  3. Vind en klik op de naam die je wilt rapporteren.
  4. Kies Report Content.
  5. Kies de reden and klik op Submit.

NHL® 20,

Een clubnaam van spelers rapporteren:

1. Meld je aan bij je EA-account.
  2. Ga naar de website van Pro Clubs.
  3. Selecteer Rankings for Clubs (klassementen voor clubs).
  4. Selecteer je Platform.
  5. Zoek naar de club waar Search (zoeken) staat.
  6. Nadat je de club hebt gevonden, beweeg je over de naam van de club en wissel je naar het uitroepteken (!) totdat je Report Club (club rapporteren) ziet staan.
  7. Na het selecteren van de optie om te rapporteren, word je naar een pagina gebracht met twee keuzemenu's.
  8. Wijzig de reden voor het rapporteren van een van de vier beschikbare opties op basis van de content die je rapporteert.
  9. Selecteer Submit Report (rapport verzenden).
  10. Er verschijnt een bericht als het gelukt of mislukt is. Klik op de X in de rechterbovenhoek om het bericht te sluiten.

De naam van een Skater of Goalie van een speler rapporteren:

1. Meld je aan bij je EA-account.
  2. Ga naar de website van Pro Clubs
  3. Selecteer Report Player (speler melden).
  4. Selecteer het platform waarop je speelt.
  5. Zoek de speler op met hun 'first party ID', op de plek waar staat 'Search by First party ID'.
  6. Zoek op first party ID op het tabblad Players op de NHL Pro Clubs-website.

7. Na het vinden van de speler beweeg je de muis over de naam en wissel je naar het uitroepteken ! totdat je Report Player (speler rapporteren) ziet staan.
  8. De knop Een speler rapporteren met een uitroepteken verschijnt boven de gebruikersnaam.

9. Na het selecteren van de optie om te rapporteren, word je naar een pagina gebracht met twee keuzemenu's.
  10. Wijzig de reden voor het rapporteren van een van de vier beschikbare opties op basis van de content die je rapporteert.
  11. Er verschijnt een pop-up Misbruik melden met de gemelde spelersnaam, selecteerbare reden en knop Rapport insturen.

12. Selecteer Submit Report (rapport verzenden).

Er verschijnt een bericht als het gelukt of mislukt is. Klik op de X in de rechterbovenhoek om het bericht te sluiten.

Origin - PC en Mac

1. Open je Vriendenlijst.
  2. Klik op de knop Een vriend toevoegen...
  3. Zoek de ID van de gebruiker die je wil aangeven.
  4. Klik op de naam en open het profiel van de gebruiker.
  5. Klik op de pijl omlaag boven aan de profielpagina.
  6. Kies Report User (gebruiker rapporteren).
  7. Selecteer waarom je de speler rapporteert.
  8. Vertel ons waar het incident dat je rapporteert gebeurde.
  9. Vertel ons verdere opmerkingen die ons kunnen helpen bij ons onderzoek.
  10. Klik op Verzenden.

Plants vs. Zombies Heroes - Mobiel

Verwijder de speler van je vriendenlijst

Als iemand zich beledigend gedraagt, kun je de betreffende personen van je vriendenlijst verwijderen. Omdat de vriendenlijst in deze game alleen je Facebook-vrienden bevat die de game ook spelen, kun je iemand alleen van je vriendenlijst verwijderen door die persoon op Facebook te verwijderen.

1. Ga naar hun Facebook-profiel.
  2. Klik op de knop Vrienden.
  3. Kies Verwijderen als vriend.

Een speler rapporteren

Als je vindt dat het gedrag van een vriend in strijd is met de dienstvoorwaarden van EA, kun je besluiten hem/haar te rapporteren. Zo doe je dat.

1. Tik op het instellingenpictogram.
  2. Tik op Neem contact met klantenservice op.
  3. Help en Over-menu met de knop Neem contact met klantenservice op.

4. Tik op de knop Contact opnemen bovenaan de pagina.
  5. Op de EA Help-pagina zie je een pictogram van een adviseur waarmee je contact kunt opnemen met EA Help om een verzoek aan te maken.

6. Selecteer Report Player (speler melden).
  7. Vul de gegevens in het e-mail webformulier in.
  8. Verstuur je melding door op Stuur ons een e-mail te klikken.

Plants vs. Zombies 3

1. Tik op de naam van de speler in het spel.
  2. Tik op Speler rapporteren.
  3. Selecteer de reden voor het rapporteren:
    • Valsspelen
    • Spelersnaam
  4. Voer de details van het rapport in.
  5. Tik op Rapporteren.

Pogo - Online

In chat (klassieke Pogo)

1. Kies de speler in het tabblad wie hier of in de chat zit.
  2. Klik op het dropdown-icoontje naast de naam en kies rapporteren voor misbruik.
  3. Kies het type uit de opties.
  4. In sommige games moet je de naam van de speler handmatig toevoegen. Klik op spelers toevoegen, kies hun naam en klik op ' gereed'.
    • Als ze de ruimte al verlaten hebben, verschijnt de naam niet op de lijst. Selecteer in dit geval Not a Player (niet een speler).
  5. Beschrijf het probleem in de doos.
  6. Klik op Verzenden.

Berichten van een gerapporteerde speler worden automatisch genegeerd, zodat hun berichten niet meer in de chat worden weergegeven. Maar je kunt ze nog steeds blokkeren, zodat ze helemaal geen contact meer met je kunnen opnemen.

In your Guestbook (in jouw gastenboek)

1. Ga naar hun Facebook-profiel.
  2. Klik in het gedeelte mijn gastenboek op volledig Gastenboek bekijken.
  3. Ga naar het aanstootgevende bericht en klik op Opties.
  4. Kies Misbruik melden.
    • Je kunt de speler ook blokkeren door nogmaals op Opties te klikken en Speler blokkeren te kiezen.
  5. Kies het type misbruik van de opties.
  6. Beschrijf het probleem in de doos.
  7. Klik op Verzenden.

Een Spelersprofiel rapporteren

Gebruik dit contactformulier. Beschrijf het probleem en voeg andere relevante informatie toe en klik op mail ons

Block a player (een speler blokkeren)

1. Klik op Vrienden in het Pogo-menu.
  2. Scrol omlaag en klik op Blocked Player List (lijst met geblokkeerde spelers).
  3. Voer de naam van de speler in en klik op Add to My Blocked List (aan geblokkeerde spelers toevoegen).

Mute a player (een speler dempen)

Als het gedrag van een speler niet als misbruik of intimidatie in aanmerking komt, maar je wil hun opmerkingen niet zien, dan kun je ze dempen.

1. Kies de speler in het tabblad wie hier of in de chat zit.
  2. Klik op het dropdown-icoontje naast de naam en kies Mute.

Rocket Arena

Je kunt een speler op drie verschillende manieren in Rocket Arena rapporteren of dempen.
  • Klik op of selecteer een speler na het zoeken naar de gebruikersnaam in het Discovery-menu. Kies uit de opties in de lijst.
  • Gebruikersnaam rapporteeroptie Rocket Arena

• Je kunt een speler in een match dempen door het hoofdmenu te openen en vervolgens de optie Mute Players (spelers dempen) te selecteren. Klik op de speler die je wilt dempen.
  • Rapporteeroptie Rocket Arena einde van match

• Na afloop van een match, klik je op de naam van de betreffende speler. Kies vervolgens uit de opties die worden weergegeven.

Star Wars™ Battlefront™ II - PC

Op de pc moet Origin in-game actief zijn. Vervolgens:

1. Druk op Esc om het Scoreboard te openen.
  2. Klik op de gebruikersnaam die je aan wil geven.
  3. Selecteer View profile (profiel bekijken).
  4. Klik op het keuzemenu met de pijl in de Origin in-game overlay.
  5. Selecteer Report Player (speler aangeven).

Star Wars™ Battlefront™ - PC

1. Druk op Escape.
  2. Ga naar het Scorebord.
  3. Klik op de gebruikersnaam.
  4. Selecteer Speler melden in de Origin in-game overlay.

Star Wars™: Galaxy of Heroes - Mobiel

Rapporteren op de forums

Stuur een bericht naar CG_Leviathan op de forums van de game om vermoedens van valsspelen of andere problemen te rapporteren. Vul zo veel mogelijk van de volgende gegevens in:

• Je ally-code (als degene die rapporteert).
  • De in-game naam en ally-code, indien mogelijk, van de speler die je rapporteert.
  • Alle gildes waaraan de speler die je rapporteert verbonden is.
  • Een gedetailleerde beschrijving van het gedrag.
  • Datums, tijden en in-game locaties/speltypen.
  • Overige informatie of schermafbeeldingen die je mee wil sturen.

Een probleem met een lid van je gilde melden bij de leider van je gilde

Als je lastig wordt gevallen door een lid van jouw gilde, vertel dit dan aan de leider van je gilde. Die kan ertoe besluiten deze speler uit het gilde te verwijderen.

Een gildeleider kan besluiten om iemand niet uit het gilde te verwijderen, ondanks jouw verzoek. Het is uiteindelijk de beslissing van de gildeleider.

Als je gildeleider de speler niet uit het gilde wil verwijderen, kun je het gilde verlaten om lid te worden van een ander gilde of er zelf een op te richten. Gelukkig verlies je geen items of gildevaluta als je je gilde verlaat. Je kunt alles meenemen naar je nieuwe gilde.

Spelers muten

1. Tik op een speler om het profiel te openen vanuit de chat of gilde/ally-roosters of uitnodigingen.
  2. Tik op Mute/Report.
  3. Tik op Mute.
  4. Venster in Star Wars Galaxy of Heroes bij muten of rapporteren

Zodra je iemand hebt gemuted, verandert de knop in Unmute. Als je het muten later wil opheffen, druk je op die knop.

Spelers rapporteren

1. Tik op een speler om het profiel te openen vanuit de chat of gilde/ally-roosters of uitnodigingen.
  2. Tik op Mute/Report.
  3. Tik op Mute/Report (mute/rapporteren).
  4. Venster in Star Wars Galaxy of Heroes bij muten of rapporteren

5. Kies de categorie van het rapport: Aanstootgevende taal, aanstootgevende naam of valsspelen.
  6. Venster in Star Wars Galaxy of Heroes bij rapporteren van speler

7. Tik op Confirm (bevestigen).
  8. Scherm met rapportcategorieën in Star Wars Galaxy of Heroes

9. Tik op Rapporteren.
  10. Venster in Star Wars Galaxy of Heroes bij rapporteren met categorie

Star Wars™: Squadrons™

Je kunt een speler direct vanuit het scorebord rapporteren tijdens of na een gevecht:

1. Open het scorebord.
  2. Selecteer de naam.
  3. Open Options.
  4. Kies Report Inappropriate Name als hun naam aanstootgevend is of Report Player als je ze wilt rapporteren voor iets anders.

Of je kunt ongepaste namen rapporteren via het sociale venster:

1. Zoek de naam op met de optie Add Friend.
  2. Selecteer de naam in de zoekresultaten.
  3. Kies Report Inappropriate Name.

Star Wars™: The Old Republic

Ongepast gedrag, intimidatie of naam van speler of gilde rapporteren

1. Druk op Ctrl+/ of klik op Customer Service vanuit het systeemmenu.
  2. Klik op Create Ticket (ticket maken).
  3. Kies de categorie op basis van wat je rapporteert:
    • Ongepast gedrag van spelers rapporteren
    • Naam speler/gilde rapporteren
    • Intimidatie rapporteren
  4. Voer een beschrijving in om ons te laten weten wat je rapporteert en waarom.
  5. Klik op Create Ticket (ticket maken).

Een speler rapporteren vanuit de game

Als je tijdens het spelen een beledigende speler tegenkomt, kun je die rechtstreeks vanuit de game rapporteren:

1. Klik op de speler.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het portret.
  3. Klik op Additional Commands (overige opdrachten).
  4. Klik op Rapporteren.
  5. Kies de categorie op basis van wat je rapporteert:
    • Spam rapporteren
    • Bedreiging/zelfmoorddreiding in de echte wereld rapporteren
    • Intimidatie rapporteren
    • Naam van personage rapporteren
    • Naam van gilde rapporteren

We halen de informatie voor je rapport rechtstreeks uit de game.

Valsspelen melden in Star Wars™: The Old Republic™

Volg de stappen in dit forumbericht om valsspelen of win-trading in PvP te melden in SW:TOR.

De Sims Mobile

Er zijn twee manieren om beledigingen of aanstootgevende namen te rapporteren in De Sims Mobile. Je kunt alleen dingen rapporteren in De Sims Mobile als je je je bij een feest van een speler bevindt:

1. Als je bij een feest bent, zie je een geel vlaggetje op het feesticoon in het Feestpaneel van de hoofdlijst met feesten. Klik op het vlaggetje om uit meer rapporteeropties te kiezen.

Rapporteer een speler in Feestchat van De Sims Mobile
  2. Wanneer je de Feestchat opent, staat er een geel vlaggetje in de rechter bovenhoek. Klik erop om de opties te zien om spelers te rapporteren vanuit de Feestchat.

Rapporteer een speler in het Feestpanel van De Sims Mobile.

Op welke manier je ook rapporteert, geef alle informatie die je hebt, zodat wij ervoor kunnen zorgen dat de overtredingen stoppen. Je moet op het feest van een speler zijn om het rapporteervlaggetje te zien.

De Sims 4

Een speler vanuit de galerie rapporteren

1. Selecteer Aangepast materiaal
  2. Selecteer de contenttegel van de speler.
  3. Klik op het vlag-icoon (rapporteren).
  4. Het rapporteervlag-icoon vind je onderaan de tegel voor aangepast materiaal van een speler.

5. Selecteer de reden voor het rapporteren.
  6. Venster met Rapporteeropties met selecteerbare soorten aanstootgevende content en een beschrijvingsvak.

7. Beschrijf de aanstootgevende content.
  8. Klik op Rapporteren.

Titanfall 2 - PC

Een speler rapporteren vanuit de game:

1. Begin een multiplayer spel.
  2. Open het scorebord door op Tab te drukken.
  3. Druk op Home om profielselectie in te schakelen.
  4. Gebruik Page Up en Page Down om de speler te zoeken die je wil rapporteren.
  5. Druk op End om het profiel te laden.
  6. Klik op de pijl omlaag boven aan de profielpagina.
  7. Kies Report User (gebruiker rapporteren).
  8. Selecteer waarom je de speler rapporteert.
  9. Vertel ons waar het incident dat je rapporteert gebeurde.
  10. Vertel ons verdere opmerkingen die ons kunnen helpen bij ons onderzoek.
  11. Klik op Verzenden.

Je kunt een speler blokkeren op bijna dezelfde manier rapporteren via Origin:

1. Ga naar de multiplayer-lobby.
  2. Druk op de spatiebalk of klik met de linkermuisknop op een personage om de uitrusting te bekijken van de speler die je aan het rapporteren bent.
  3. Druk opnieuw op de spatiebalk of klik met de linkermuisknop om het profiel weer te geven.
  4. Klik op de pijl omlaag boven aan de profielpagina.
  5. Selecteer gebruiker blokkeren.
  6. Klik op gebruiker blokkeren.

UFC 4

Een speler rapporteren

Je kunt een speler vanaf de Guildpagina rapporteren:

1. Open zijn of haar profielpagina door op de naam te tikken in:
    • Je wedstrijdgeschiedenis (als je er recentelijk tegen gevochten hebt)
    • Je pagina met uitslagen van 'Head-to-Head'
  2. Tik op View Guild op zijn of haar profielpagina.
    • Als ze zich in je Guild bevinden, open je je eigen Guild-ledenlijst.
  3. Tik op zijn of haar naam in de lijst.
  4. Tik op Rapporteren.
  5. Kies of je de naam wilt rapporteren of dat ze vals spelen.
  6. Kies vervolgens de optie die het beste beschrijft waarom je dit rapporteert.
  7. Tik op het pictogram ✏️ in het veld Details om meer informatie toe te voegen die ons kan helpen bij ons onderzoek.
  8. Tik op Melding verzenden als je klaar bent.
  9. Er verschijnt een bevestigingsbericht dat je laat weten dat de melding verzonden is.

Een Guild rapporteren

Een Guild rapporteren met een aanstootgevende naam of beschrijving:

1. Open de Sociale Hub.
  2. Als je in een Guild zit, tik je op Switch Guild (je gaat niet naar een ander Guild).
  3. Tik op Switch en gebruik zoeken om de Guild te vinden.
  4. Tik op de naam in de lijst om de Guild-pagina te openen.
  5. Tik op ⚠️ op het Guild-logo.
  6. Kies of je de Guild-naam of Guild-beschrijving wilt rapporteren.
  7. Kies de optie die het beste beschrijft waarom je dit rapporteert.
  8. Tik op het pictogram ✏️ in het veld Details om meer informatie toe te voegen die ons kan helpen bij ons onderzoek.
  9. Tik op Melding verzenden als je klaar bent.
  10. Er verschijnt een bevestigingsbericht dat je laat weten dat de melding verzonden is.
  11. Gebruik de <-knop om terug te gaan naar de Sociale Hub.

UFC 2 en 3

Om een speler te rapporteren in een match.

1. Start een match tegen Created Fighter (CAF).
  2. Pauzeer de Match en selecteer Report Player (speler rapporteren).

De optie om een speler te rapporteren verschijnt ook in het Post Fight-menu.

Answers HQ

Op Answers HQ kun je het bericht aankaarten en rapporteren:

1. Ga naar het bericht dat je wil rapporteren en klik op de drie puntjes in de rechterbovenhoek.
  2. Klik op Rapporteren.
  3. Vul het rapporteerformulier in en klik op Verzenden.

Je rapport wordt naar ons community-team gestuurd ter beoordeling.

Gameforums

We hebben ook forums voor een aantal van onze populairste games:

Daar kun je ook berichten rapporteren. Zo werkt het:

1. Zorg dat je aangemeld bent op het forum waar je het bericht zag dat je wilde rapporteren.
  2. Vind het bericht
  3. Klik op het vlag-icoon.
  4. Klik op Rapporteren.
  5. Kies een Reden om ons te laten weten waarom je het rapporteert.
  6. Klik op Rapport verzenden.

Als een andere speler je intimiderende berichten heeft gestuurd in een chat op PlayStation of Xbox, kun je ze direct rapporteren aan PlayStation en Xbox. Ontdek hoe je dat op hun websites kunt doen:

Als je iets hebt gezien op Twitter, Facebook of een ander online platform, stuur dan direct een melding naar dat platform.

Als je game hierboven niet staat, kun je misschien nog wel spelers vanuit de game rapporteren via Origin of de EA app:

EA app

1. Open je Vriendenlijst.
  2. Klik op de knop Een vriend toevoegen...
  3. Zoek de ID van de gebruiker die je wil aangeven.
  4. Klik op de naam en open het profiel van de gebruiker.
  5. Klik op de ... naast de profielnaam.
  6. Selecteer ⚠️ Rapport verzenden.
  7. Selecteer waarom je de speler rapporteert.
  8. Vertel ons waar het incident dat je rapporteert gebeurde.
  9. Vertel ons eventueel nog andere informatie die ons kan helpen bij ons onderzoek.
  10. Klik op Verzenden.

Origin

1. Open je Vriendenlijst.
  2. Klik op de knop Een vriend toevoegen...
  3. Zoek de ID van de gebruiker die je wil aangeven.
  4. Klik op de naam en open het profiel van de gebruiker.
  5. Klik op de pijl omlaag boven aan de profielpagina.
  6. Kies Report User (gebruiker rapporteren).
  7. Selecteer waarom je de speler rapporteert.
  8. Vertel ons waar het incident dat je rapporteert gebeurde.
  9. Vertel ons eventueel nog andere informatie die ons kan helpen bij ons onderzoek.
  10. Klik op Verzenden.

EA Help

Als je om een of andere reden niet in de game kunt rapporteren of je wil iets rapporteren dat online is gebeurd, stuur ons dan de informatie via EA Help:

1. Klik op Neem contact met ons op vanaf elke pagina op EA Help.
    • We raden je aan je aan te melden bij je EA-account.
  2. Selecteer je Product.
  3. Selecteer je Platform.
  4. Als onderwerp kies je Zorgen of intimidatie melden.
  5. Als probleem kies je Bedreiging in echte wereld, Spelers rapporteren of Website melden.

Hier open je een webformulier om ons meer te laten weten over wat er is gebeurd.

Wij onderzoeken dit en ondernemen zo nodig actie in overeenstemming met ons beleid. We kunnen je echter uit privacy-overwegingen helaas geen informatie geven over ons onderzoek of de acties die wij uiteindelijk ondernemen op de accounts van andere spelers.