Koppel je Xbox Live-gamertag, PlayStation™Network Online-ID (PSN ID) of Nintendo-account aan je EA-account.

Zo koppel je Ontkoppelen Veelgestelde vragen Meer hulp nodig?

Je moet je kunnen aanmelden op je EA-account om platformaccounts te kunnen koppelen. Als je je niet kunt aanmelden, lees dan dit artikel voor meer informatie over hoe je weer toegang kunt krijgen tot je account.

Op je Xbox, PlayStation® of Nintendo Switch™

1. Open je game op je PlayStation, Xbox of Switch.
    • Voor sommige games moet je je aanmelden zodra je de game opstart, terwijl andere je vragen om je op EA-servers aan te melden wanneer je een online speltype wilt gebruiken.
  2. Vul het e-mailadres en wachtwoord van je primaire EA-account in wanneer je je moet aanmelden.
  3. Zodra je aangemeld bent, worden je accounts gekoppeld.

Op EA Help

1. Ga naar de aanmeldingspagina van je EA-account.
  2. Kies de optie om je aan te melden met je platformgegevens.
  3. De tekst van het aanmeldingsscherm voor EA Help wordt weergegeven, met pictogrammen voor verschillende platforms. Spelers kunnen zich aanmelden door een van de pictogrammen te kiezen of door het e-mailadres en wachtwoord van hun EA-account in te vullen.

4. Vul de gegevens van je platform in met de pop-up.
    • Als je EA-account en het account dat je koppelt hetzelfde e-mailadres gebruiken, wordt je gevraagd om je aanmelding te bevestigen.
  5. Klaar! De accounts zijn gekoppeld.

Ik wil mijn EA-account koppelen aan een andere dienst

Je kunt deze stappen volgen om je EA-account aan Prime Gaming, Steam, Twitch of Epic Games te koppelen.

Hoe kan ik zien of ik mijn account gekoppeld heb?

Kijk op de pagina met Koppelingen in de instellingen van je EA-account om te zien of je je accounts al eerder gekoppeld hebt. Alle Xbox-gamertags en PlayStation™Network Online-ID's die aan je EA-account gekoppeld zijn, worden weergegeven onder Koppelingen. Gekoppelde Nintendo-accounts worden hier niet weergegeven.

Wat moet ik doen als ik mijn account niet kan koppelen?

Als je je platformaccount niet aan een ander EA-account kunt koppelen, betekent dit waarschijnlijk dat je al een platformaccount van hetzelfde type aan dat EA-account hebt gekoppeld.

Uitgeschakelde of verbannen accounts

Als je platform al is gekoppeld aan een uitgeschakeld, geblokkeerd of geschorst EA-account, kun je de koppeling met je platformaccount niet ongedaan maken.

Als je hulp nodig hebt met een uitgeschakeld account, kun je proberen om je wachtwoord te resetten om je account weer in te schakelen en dan verder te gaan met de bovenstaande koppelingsstappen.

Als je denkt dat we een fout hebben gemaakt met een verbanning of schorsing van je account waardoor je niet kunt koppelen, kun je dit betwisten.

Ik krijg een foutmelding over een ongeldige of niet in aanmerking komende account

Probeer het wachtwoord van je EA-account opnieuw in te stellen en zorg ervoor dat het platform dat je probeert te gebruiken verbonden is met je EA-account. Om te zien of ze gekoppeld zijn:

1. Ga in je EA-account naar het tabblad Koppelingen.
  2. Kijk bij Gekoppelde accounts. Als je account niet gekoppeld is, zie je een knop waarmee je je accounts vanaf daar kunt koppelen.

Ik had een EA-account maar ik heb geen toegang meer tot het bijbehorende e-mailadres.

Om je platformaccount aan een ander EA-account te koppelen, moet je eerst je platformaccounts ontkoppelen van je oorspronkelijke EA-account.

Je kunt een bepaald type platformaccount slechts één keer aan een EA-account koppelen. Als je bijvoorbeeld een Xbox-gamertag ontkoppelt van je EA-account, kun je er in de toekomst geen andere Xbox-gamertag aan koppelen.

Al je voortgang in EA-games wordt gekoppeld aan je EA-account en niet aan je platform-account. Als je besluit je platformaccount te ontkoppelen van het ene EA-account en te koppelen aan een ander EA-account, raak je je gamevoortgang kwijt.

Bekijk deze tips voor probleemoplossingen voor veelgestelde vragen over het koppelen van accounts:

Wat moet ik doen als ik denk dat mijn account is gehackt?

Ontdek of je je account kunt beveiligen.

Als je geen toegang hebt tot je EA-account, neem dan contact met ons op voor hulp. Hou de volgende informatie bij de hand wanneer je contact met ons opneemt:

• het e-mailadres van je EA-account
  • gebruikersnamen of console-ID's (zoals Xbox Live-gamertags of PlayStation™ Network online-ID's) die aan je EA-account zijn gekoppeld.
  • factuurnummers van games die je gekocht hebt of productcodes van je games.

Ik kan me niet aanmelden bij mijn EA-account op PlayStation®, Xbox of Switch

Als je al een tijdje geen EA-game meer gespeeld hebt, meld je dan aan op je EA-account op je computer of mobiele apparaat.

Het kan zijn dat je het volgende moet doen:

Zodra je je aangemeld hebt, start je je platform opnieuw op en start je je game.

Als je je nog steeds niet kunt aanmelden op je EA-account, neem dan contact met ons op.

Hoe weet ik of ik al een EA-account heb?

Je hebt al een EA-account als je games via onze winkel hebt gekocht of een EA-game online hebt gespeeld op je platform.

1. Probeer je aan te melden om te zien of je al een account hebt. Als je niet zeker weet welk e-mailadres je moet gebruiken, probeer dan het e-mailadres dat je voor je Nintendo-, PlayStation™Network- of Xbox-account gebruikt.
  2. Als je je wachtwoord vergeten bent, klik dan op Wachtwoord vergeten? om een nieuw wachtwoord in te stellen.
  3. Check je mail (kijk ook in de prullenbak/map met ongewenste berichten) voor een link om je wachtwoord opnieuw in te stellen.
    • Als je een e-mail krijgt, betekent dit dat je al een EA-account hebt gekoppeld aan dat e-mailadres.
    • Als je na 5 tot 10 minuten nog geen mail ontvangen hebt, herhaal de procedure dan voor andere e-mailadressen die je gebruikt.

Zodra je aangemeld bent, kijk je bij Koppelingen in je EA-accountinstellingen om je Gekoppelde accounts te bekijken. Alle Xbox-gamertags en PlayStation™Network Online-ID's die aan je EA-account gekoppeld zijn, worden hier weergegeven. Gekoppelde Nintendo-accounts worden hier niet weergegeven.

Als je er nog geen hebt, kun je een account aanmaken.

Kan ik meerdere platform-account-id's koppelen?

Een EA-account kan maar één account van elk platform tegelijk koppelen. Dit betekent bijvoorbeeld dat je een EA-account niet kunt koppelen aan twee PlayStation™Network ID's. In plaats daarvan moet je een nieuw EA-account aanmaken om aan een extra platformaccount te koppelen.

Als je extra accounts probeert te koppelen, krijg je een bericht met de tekst gekoppelde accounts gevonden.

Als je al meerdere platform-accounts hebt gekoppeld aan een EA-account, blijven ze gekoppeld, maar kun je er verder geen toevoegen. We raden je aan om je voorkeursaccounts te kiezen wanneer je ze koppelt.

Kan ik een sub-account koppelen?

Sub-account die Xbox Live Gold of PlayStation®Plus delen, kunnen niet aan EA-accounts worden gekoppeld om online te spelen.

Als je een EA-account aangemaakt hebt met hetzelfde e-mailadres als je platformspecifieke account, start dan simpelweg een EA-game op je Xbox, PlayStation® of Switch. Je accounts worden dan als het goed is automatisch gekoppeld.

Ik denk dat ik aan het verkeerde EA-account gekoppeld heb

Dit kun je doen.

• Als je Xbox-gamertag, PlayStation™Network Online ID en/of Nintendo-account gekoppeld zijn aan een EA-account dat je niet gebruikt, kun je dat account bijwerken om weer te kunnen gamen.
  • Als je met je primaire e-mailadres een tweede account hebt gemaakt, dan kun je het e-mailadres overzetten naar het account met je games.
  • Als je meerdere EA-accounts met games hebt, kan een van onze adviseurs je misschien helpen om je accounts samen te voegen. Je hebt toegang nodig tot beide accounts, en niet alles kan worden overgedragen, zoals je spelvoortgang.
  • Je kunt ook je platformaccount ontkoppelen van je EA-account en aan een ander EA-account koppelen, zolang dit accounttype nooit eerder aan dat EA-account gekoppeld is geweest.

Hoe sluit ik mijn EA-account?

Praat met een van onze adviseurs om je EA-account te verwijderen.

We verwijderen geen accounts die verbannen zijn. Om je EA-account te verwijderen, moet je eerst bezwaar maken tegen je verbanning.