Je kunt andere platform-accounts loskoppelen van je EA-account in de instellingen van je EA-account. Bekijk hier hoe je dit kunt doen.

Om onze games op andere platforms te spelen, moet je je platform-accounts koppelen aan je EA-account. Dit omvat PlayStation Network ID's, Xbox Gamertags, Steam-accounts, Epic Games-accounts, Amazon-accounts en Google Stadia-accounts.

Je kunt je platform-accounts loskoppelen van je EA-account als je ze wilt koppelen aan een ander EA-account, zolang dat EA-account nooit al eerder dit accounttype aan zich gekoppeld had tijdens zijn bestaan.

Dat betekent dat als je een Xbox-gamertag ontkoppelt van je EA-account, je er in de toekomst geen andere Xbox-gamertag aan kunt koppelen.

Wanneer je een platform-account uit je EA-account ontkoppelt, kun je hem koppelen aan een ander EA-account, maar je spelvoortgang wordt niet overgezet.

Dat betekent dat je permanent toegang verliest tot het volgende:

• je games en spelvoortgang
  • DLC, uitbreidingen en alle extra's voor je game
  • lidmaatschappen en abonnementen
  • in-game aankopen

Als je je platformaccount ontkoppelt en weer koppelt aan je oorspronkelijke EA-account, krijg je mogelijk weer toegang tot je spullen, als je nog steeds toegang hebt tot het account.

Speel je FIFA?

Als we een platform-account ontkoppelen dat je gebruikt om FIFA te spelen, en dat account nog steeds actief is in de web- of companion-app, verlies je volledig je toegang tot de apps op je account.

Als je meer dan één platform-account hebt in je EA-account die je gebruikt om FIFA te spelen, kun je je actieve persona wijzigen in de web-app of companion-app om het risico dat je toegang tot deze apps verliest significant te verkleinen.

Hoewel het risico significant is verkleind, is het risico daarmee niet geheel geëlimineerd. Als je zeker wilt weten dat je altijd toegang hebt tot de web- en companion-apps, raden we je aan om je platform-accounts niet te ontkoppelen.

Als je zeker weet dat je het risico acceptabel vindt, kun je als volgende van account wisselen in de apps:

1. Meld je aan bij de app.
  2. Tik of klik op Instellingen.
  3. Klik rechtsboven op Wijzigen naast het platform-icoon.
  4. Knop Wijzigen in het instellingenmenu van de FIFA-webapp om de actieve persona te veranderen.

5. Kies het platform-account dat je als actief wilt instellen. Kies niet het platform-account dat je wilt ontkoppelen.

Speel je Apex?

Als je een platform-account ontkoppelt waarmee je Apex Legends speelt, heb je mogelijk problemen met het levelen van je Battle Pass, het ontgrendelen van items en andere problemen.

In plaats van het ontkoppelen en opnieuw koppelen van een platform-account waarmee je Apex speelt, is het wellicht beter om met een nieuw account opnieuw te beginnen.

Zodra je een platform-account hebt losgekoppeld van je EA-account en het koppelt aan een nieuw account, kun je het zes maanden lang niet meer ontkoppelen. Denk goed na of het ontkoppelen de beste keuze is voor jou en zorg dat je de risico's begrijpt voordat je deze stappen uitvoert.

1. Ga naar je portaal met EA-accountinstellingen.
  2. Klik op Verbindingen.
  3. Zoek het account dat je wilt ontkoppelen en klik op de knop Ontkoppelen die ernaast zit.
  4. Lees de disclaimer en zorg dat je zeker weet dat je wilt ontkoppelen, en dat je de bovenstaande risico's begrijpt.
  5. Vink het vakje aan naast Ik begrijp het en wil doorgaan.
  6. Klik op Ontkoppelen.