Met EA SPORTS FC™ 24 Speeltijd kun je je gamingervaring beheren en aanpassen. Leer hoe je dit in moet stellen om informatie te zien over hoe je speelt.

Wat is Speeltijd? Hoe schakel je Speeltijd in? Tijd besteed en gespeelde wedstrijden Punteninformatie en -limieten Pakketeninformatie en -limieten

Met EAS FC 24 Speeltijd kun je zien hoeveel tijd je in het spel steekt, hoeveel wedstrijden je elke week gespeeld hebt (met uitzondering van gesimuleerde speltype Carrière-wedstrijden) en hoe je omgaat met FC-punten en pakketten in Ultimate Team™.

EAS FC 24 Speeltijd is standaard niet ingeschakeld en je moet je aanmelden voordat je het kunt gebruiken. Er zijn drie manieren om dat te doen.

In het Hoofdmenu

1. Ga in het Hoofdmenu naar Instellingen.
  2. Ga naar Online instellingen.
  3. Ga naar Privacy-instellingen.
  4. Schakel de optie Gebruiksgegevens speeltijd delen in.
  5. Een koraalrode stippellijn rondom de knop "Deel gebruiksgegevens speeltijd".

In Ultimate Team™

1. Ga naar Ultimate Team™.
  2. Selecteer het tabblad Club.
  3. Selecteer en ga naar Instellingen.
  4. Selecteer en ga naar Speeltijd.
  5. Het menu Speeltijd onder de Ultimate Team-instellingen.

In de Web- en Companion-app

1. Open de EAS FC 24 Web- en Companion-app.
  2. Ga naar de optie Instellingen.
  3. De knop Speeltijd in/-uitschakelen.
  4. Open het Speeltijd-menu.
  5. Een koraalrode stippellijn rondom de knop "Speeltijd inschakelen" in de EAS FC Companion-app.

EAS FC 24 Speeltijd wordt op al je apparaten in- of uitgeschakeld. Als je EAS FC 24 Speeltijd inschakelt in de Web- en de Companion-app, wordt het in de game ingeschakeld en omgekeerd.

Als je de Web- en Companion-app geopend hebt wanneer je de instellingen in de game wijzigt, moet je je mogelijk afmelden bij de apps voordat de wijziging van kracht wordt.

Tijd besteed

Tijd besteed is de tijd die je aan wedstrijden en de menu's besteed hebt. De tijd is onderverdeeld in Online en Offline.

• Online tijd: dit is de tijd dat je verbonden bent met EA-servers en EAS FC 24 actief is. Als de sessie is verlopen, stopt de teller.
  • Offline tijd: Dit is de tijd dat je de game geopend hebt, maar niet verbonden bent met EA-servers. Offline tijd wordt opgeslagen in een lokaal bestand en wordt nooit geüpload. Elke week wordt dit weer op nul gezet.

Je kunt de tijd die je in de EAS FC 24 Companion- en Webapp doorbrengt alleen in de apps zelf zien. Het verschijnt als een aparte waarde naast de tijd die je op console of pc in de game doorbrengt.

De totale en gemiddelde tijd die in-game op pc en console getoond wordt, is exclusief de aan de EAS FC 24 Companion-app en Webapp bestede tijd, maar console- en pc-tijd wordt wel meegerekend in de totale en gemiddelde wekelijkse tijd die wordt getoond in de Companion-app en Webapp.

Er zijn ook bepaalde omstandigheden die veranderen hoe "Tijd besteed" wordt berekend:

• Xbox One en Xbox Series X|S in de Suspend-modus: de teller stopt onmiddellijk.
  • Xbox One en Xbox Series X|S in Constrain-modus: De game verbreekt de verbinding wanneer de EA Server een aantal minuten niet actief is.
  • PlayStation®4 en PlayStation®5 in Rustmodus (inactief): de teller stopt onmiddellijk.
  • PlayStation®4 en PlayStation®5 in Rustmodus (actief): de teller loopt ongeveer een minuut door voordat hij pauzeert.
  • Nintendo Switch in de Suspend-modus en de Constrain-modus: de teller stopt onmiddellijk.

Limiet Gespeelde wedstrijden

Met EAS FC 24 Speeltijd kun je persoonlijke limieten instellen voor gespeelde wedstrijden. Wedstrijdlimieten worden gedeeld over alle speltypen. Volg deze stappen om een persoonlijke limiet in te stellen voor het aantal gespeelde wedstrijden:

1. Ga in het Hoofdmenu naar de tegel Aanpassen.
  2. Ga naar tegel Speeltijd.
  3. Selecteer Wedstrijdlimieten.
  4. Selecteer Limiet bewerken.
  5. Stel met het toetsenbord op het scherm in hoeveel wedstrijden je per week wilt spelen voordat je een herinneringsbericht krijgt.
    • Je kunt ook je limieten terugzetten op de standaard instelling (onbeperkt).

Limieten bekijken en instellen

• Je kunt je limieten bekijken in de EAS FC 24 Companion-app en Webapp, maar Wedstrijdlimieten kunnen alleen worden ingesteld in het menu Speeltijd in de game op console en pc.
  • Je kunt je limieten voor Ultimate Team™-pakketten en FC-punten instellen of aanpassen in de EAS FC 24 Companion-app en Webapp.

De aankooplimieten voor EAS FC-punten zijn alleen toegankelijk als Speeltijd geopend wordt via Ultimate Team™.

Met EAS FC 24 Speeltijd kun je ook je aankoopgeschiedenis van FC-punten bijhouden. Deze informatie is alleen beschikbaar in het Speeltijd-menu van Ultimate Team™ en houdt de in de Ultimate Team™-winkel gekochte EAS FC-punten bij. Aankopen die buiten de Ultimate Team™-winkel zijn gedaan, worden de volgende keer dat je je aanmeldt toegevoegd aan je totale EAS FC-punten-informatie en -limieten.

Je kunt in het menu Speeltijd zien hoeveel EAS FC-punten je hebt gekocht in EAS FC 24 en je huidige week vergelijken met je gemiddelde.

Je kunt een persoonlijke limiet voor aankopen van EAS FC-punten instellen. Dit doe je als volgt:

1. Ga in het Hoofdmenu van Ultimate Team™ naar het tabblad Club.
  2. Selecteer de tegel Instellingen.
  3. Selecteer en ga naar de tegel Speeltijd.
  4. Selecteer Limiet aanschaf punten.
  5. Selecteer Limiet bewerken.
  6. Met het toetsenbord op het scherm kun je een limiet instellen voor hoeveel EAS FC-punten je per week kunt kopen.
    • Je kunt ook je limieten terugzetten op de standaard instelling (onbeperkt).

EAS FC-punten die buiten Ultimate Team™ zijn gekocht, zoals met winkelkaarten of rechtstreeks via first-partywinkels, komen bij je wekelijkse puntenaantal en het aantal dat je ooit hebt gekocht wordt geteld zodra je de FC-punten hebt ingewisseld en je vervolgens hebt afgemeld en dan weer hebt aangemeld bij FC Ultimate Team™.

Als je via Ultimate Team™ naar EAS FC 24 Speeltijd gaat, kun je zien hoeveel pakketten je hebt geopend in Ultimate Team.

• Alleen pakketten die zijn geopend met EAS FC-punten of Ultimate Team™-munten worden hier bijgehouden. Pakketten uit beloningen niet.
    • Als je bijvoorbeeld vijf Squad Building Challenge-beloningspakketten opent en dan naar de Ultimate Team™-winkel gaat om drie pakketten te openen met Ultimate Team™-munten, wordt er op je Speeltijd-menu weergegeven dat je drie pakketten hebt geopend.
  • Openingslimieten voor Ultimate Team™-pakketten zijn alleen toegankelijk als je via Ultimate Team™ naar Speeltijd gaat.

Pakketpreviews in Ultimate Team™ tellen niet mee voor de Speeltijd-limieten of het aantal pakketten dat je hebt geopend. Je hebt een pakket met Ultimate Team™-munten of FC-punten nodig om mee te tellen voor Speeltijd.

Je kunt een limiet instellen door deze stappen te volgen:

1. Ga in het Hoofdmenu van Ultimate Team™ naar het tabblad Club.
  2. Selecteer de tegel Instellingen.
  3. Selecteer en ga naar de tegel Speeltijd.
  4. Selecteer Aankooplimiet pakket.
  5. Selecteer Limiet bewerken.
  6. Met het toetsenbord op het scherm kun je een limiet instellen voor hoeveel Ultimate Team™-pakketten je per week kunt krijgen.
    • Je kunt ook je limieten terugzetten op de standaard instelling (onbeperkt).