Kränkningar, trakasserier och fusk är mot våra regler. Vi vill visa hur man anmäler sånt här, så att du och andra kan känna er trygga.

I ett spel AHQ och forum PlayStation och Xbox Sociala medier Andra alternativ

När du registrerar dig för ett EA-konto godkänner du att vara schysst och spela efter gällande regler. Reglerna hjälper till att hålla spelandet rättvist och roligt för alla.

När spelare bryter mot våra regler har vissa spel alternativ som ger dig möjlighet att anmäla kränkningar, innehåll och fusk direkt i spelet eller tjänsten. Det här är det bästa sättet att anmäla på eftersom det automatiskt inkluderar en del av den information vi behöver för att utföra vår utredning.

Kolla in våra steg för anmälan i spelet nedan.

Hoppa till:Anthem | Apex Legends | Battlefield | Command & Conquer | FIFA | The Lord of the Rings: Heroes of Middle-earth™ | Madden | Mass Effect | NBA LIVE | Need for Speed | NHL | Origin | Plants vs. Zombies | Pogo | Rocket Arena | Star Wars | The Sims | Titanfall | UFC

Anthem – PC

1. Klicka på spelarens namn i din Squad-lista.
  2. Öppna deras profil i Origin.
  3. Klicka på cirkeln med nedåtpilen på deras profilbanner.
  4. Välj Anmäl användare.
  5. Fyll i informationen.
  6. Skicka in din anmälan så tar vi över.
    • Om någon trakasserar dig föreslår vi att du också använder alternativet Ta bort och blockera i Origin samt Ignorera i spelet.

Apex Legends – PC och konsol

Så anmäler du en spelare i spelet

1. När du är i en match kan du öppna spelets meny (Tab på PC, Alternativ på PS4, Meny på Xbox One).
  2. Öppna fliken Squad.
  3. Välj varningssymbolen ("!" i en triangel) under den spelare som du vill anmäla.
  4. En vit ikon i spelet med ett utropstecken i en triangel används för att anmäla spelare.

5. Välj vilken kategori du vill anmäla:
    • Fusk
    • Störande av spelet
    • Trakasserier/hot
    • Olämpligt innehåll
  6. Välj underkategori i rullgardinsmenyn.
  7. Klicka på Report.

Du kan också anmäla en spelare medan du är åskådare när du har stupat i en match.

Anmäl spelaren genom att hålla in R under åskådarläget.

PC-spelare kan anmäla spelare genom att nå ut till Kamu (en tjänst som vi samarbetar med för att stävja fusk) direkt via deras hemsida.

Så här anmäler du en klubbmedlem

1. Gå till Club-fliken.
  2. Leta upp klubbmedlemmen du vill anmäla och klicka på File Complaint.
  3. Välj om du vill anmäla Club Chat eller Match Behaviour.
  4. På nästa skärm väljer du om du anmäler klubbchatt eller matchbeteende.
  5. Välj orsak i rullgardinsmenyn.
  6. Klicka på Report.

Så här anmäler du en klubb

1. Gå till Club-fliken.
  2. Klicka på Club Search.
  3. Håll muspekaren över namnet och klicka på Report Club.
  4. Klicka på Ja för att bekräfta.

Apex Legends™ Mobile

Så anmäler du en spelare i spelet

1. När du är i en match pekar du på varningssymbolen ("!" i en triangel) längst ner till vänster på skärmen.
  2. En meny öppnas. Välj vilken spelare du vill anmäla under Report Player.
  3. Peka på en kategori under Report Reason. Tryck sedan på pilen (">") för att välja underkategorier till din anmälan.
  4. Lägg till eventuella anmärkningar i textrutan.
  5. Tryck på Report.

Så här anmäler du en spelare från huvudmenyn

1. Peka på din avatar uppe i vänstra hörnet.
  2. Peka på History.
  3. Leta upp matchen du vill anmäla.
  4. Peka på varningssymbolen ("!" i en triangel) längst ner till vänster på skärmen.
  5. En meny öppnas. Välj vilken spelare du vill anmäla under Report Player.
  6. Peka på en kategori under Report Reason. Tryck sedan på pilen (">") för att välja underkategorier till din anmälan.
  7. Lägg till eventuella anmärkningar i textrutan.
  8. Tryck på Report.

Battlefield Companion

Med Battlefield Companion kan du bara anmäla spelare som finns i din pluton eller vänlista. Det enda sökalternativet som finns gäller för plutoner. Därifrån kan du anmäla plutonen och soldaterna i den plutonen. Det går inte att söka efter andra soldater i appen.

Anmäla en pluton

1. Välj alternativet Platoons inne i appen.
  2. Gå till sökikonen för plutoner högst upp i plutonfönstret.
  3. Sök efter den pluton som du vill anmäla
  4. Tryck på ikonen med tre punkter.
  5. Välj alternativet Report
  6. Välj orsak till din anmälan:
    1. Emblem
    2. Namn
    3. Tagg
    4. Beskrivning

Anmäla en plutonsoldat

1. Välj alternativet Platoons.
  2. Gå till sökikonen för plutoner högst upp i plutonfönstret.
  3. Sök efter plutonen som den aktuella soldaten är med i.
  4. Välj Members.
  5. Leta upp soldaten och tryck för att öppna soldatens profil.
  6. Tryck på ikonen med tre punkter.
  7. Välj Emblem för att anmäla spelaren.

Battlefield 3 och Hardline

Anmäla ett stötande emblem
  • Välj Report-knappen bredvid emblemet på spelarens killcard i spelet.
  • I kompanjonappen väljer du Report-knappen bredvid emblemet på spelarens profil.
Battlelog-webbplatsalternativ (konsol och PC)
  1. Gå till Battlelog.com.
  2. Skriv in spelarens namn under sökalternativet Hitta soldat.
  3. Leta reda på och klicka på anmälansikonen bredvid spelarens profilnamn.
  4. Välj Anmäl spelare.
  5. Skriv en kort beskrivning och tillhandahåll ytterligare information, inklusive eventuella refererade webbplatser och videor av den anmälda spelaren.
Anmäla fusk eller trakasserier (endast PC)

Spelalternativ

1. Öppna alternativskärmen genom att trycka på Escape (ESC) -tangenten.
  2. Öppna poängtavlan.
  3. Klicka på spelarens profilnamn.
  4. Välj Visa profil.
  5. Klicka på rullgardinsmenyn bredvid Skicka vänförfrågan i Origins spelöverlägg.
  6. Välj Rapportera spelare.
  7. Fyll i de obligatoriska fälten.

Battlefield™ 2042

Du kan anmäla spelare via trupp- och spelarlistan eller via skärmen Socialt i spelet.

Du kan även blockera spelare om du inte längre vill vara med i samma trupp som dem, se dem i textchatt eller höra dem i röstchatt.

Enklaste sättet att anmäla eller blockera någon är på trupp- och spelarlistan:

1. Öppna pausmenyn
  2. Välj Trupp och Spelare.
  3. Välj spelarens namn i listan.
  4. Välj Mer.
  5. Om du vill blockera spelaren väljer du Blockera och bekräftar sedan när du blir ombedd att göra det. Blockerade spelare tystas också för dig i röst- och textchatt.
  6. Om du vill anmäla dem väljer du Anmäl.
  7. Välj det alternativ som stämmer med det du vill anmäla.
  8. Lägg till information om vad du anmäler i rutan och välj Skicka rapport.

Battlefield V, Battlefield 1 och Battlefield 4 – konsol och PC

Anmäla ett stötande emblem
  1. Välj Report-knappen bredvid emblemet på spelarens killcard i spelet.
  2. I kompanjonappen väljer du Report-knappen bredvid emblemet på spelarens profil.
Anmäla fusk eller trakasserier (endast PC)
  1. Öppna alternativskärmen genom att trycka på Escape-tangenten (ESC).
  2. Öppna poängtavlan.
  3. Klicka på spelarens profilnamn.
  4. Välj Visa profil.
  5. Klicka på rullgardinsmenyn bredvid Skicka vänförfrågan i Origins spelöverlägg.
  6. Välj Rapportera spelare.
  7. Fyll i de obligatoriska fälten.
Rapportera spelbeteende (endast på konsol)
  1. Öppna alternativskärmen.
  2. Öppna poängtavlan.
  3. Klicka på spelarens profilnamn.
  4. Välj Visa profil.
  5. Klicka på Alternativ.
  6. Välj Anmäl.
  7. Välj Spelbeteende.

Inkludera den här informationen om du kan:

• Spelarens användarnamn, gamertag, online-ID på PlayStation™Network eller ID.
  • En skärmbild på det inträffade.
  • En skärmbild av spelets huvudsakliga resultatskärm.
Battlelog-webbplatsalternativ (konsol och PC)
  1. Gå till Battlelog.com.
  2. Skriv in spelarens namn under sökalternativet Hitta soldat.
  3. Leta reda på och klicka på anmälansikonen bredvid spelarens profilnamn.
  4. Report-ikonen i Battlelog.

5. Välj rapportera möjliga fusk.
  6. Skriv en kort beskrivning och tillhandahåll ytterligare information, inklusive eventuella refererade webbplatser och videor av den anmälda spelaren.

Command & Conquer Remastered Collection

Anmäla en karta

Anpassade kartor finns på Steam Workshop. Du kan anmäla en karta genom att följa stegen på den här supportsidan för Steam.

Command & Conquer: Rivals – Mobil

Rapportera en kränkande spelare i spelet:

1. Tryck på namnet på spelaren som du vill anmäla för att öppna profilen.
  2. Tryck på de tre punkterna bredvid namnet.
  3. Tryck på Report abuse (anmäl kränkning).
  4. Välj kategori för överträdelsen.
  5. Skriv in eventuell ytterligare information till din anmälan.
  6. Skicka in din anmälan.

FIFA 22 och FIFA 23

FIFA Ultimate Team (FUT): klubbnamn och truppnamn

Rapportera en spelares klubb- eller truppnamn i FUT:

1. Pausa matchen.
  2. Öppna listan över spelare.
  3. Välj den spelares online-ID som du vill anmäla.
  4. Välj Anmäl stötande innehåll i FUT.
  5. Beroende på vad du spelar väljer du Anmäl stötande klubbnamn eller Anmäl stötande truppnamn.

VOLTA-FOTBOLL: truppnamn och namn på avatarer

Om du behöver rapportera en spelares trupp- eller avatarnamn medan du spelar VOLTA-FOTBOLL:

1. Pausa matchen.
  2. Öppna listan över spelare.
  3. Välj den spelares online-ID som du vill anmäla.
  4. Välj Anmäl otillåten användning.
  5. Välj vad du vill anmäla:
    • Rapportera truppnamn
    • Rapportera avatarnamn

Proffsklubbar – Namn på klubb, avatar, AI-spelare och arena

Så här anmäler du en spelares klubb- eller avatarnamn i Proffsklubbar:

1. Pausa matchen.
  2. Öppna listan över spelare.
  3. Välj den spelares online-ID som du vill anmäla.
  4. Välj Anmäl otillåten användning.
  5. Välj något av följande beroende på vad du anmäler:
    • Anmäl stötande avatarnamn
    • Anmäl stötande klubbnamn
    • Anmäl stötande AI-spelarnamn
    • Anmäl stötande arenanamn

FIFA 21 och 20

FIFA Ultimate Team (FUT): klubbnamn och truppnamn

Rapportera en spelares klubb- eller truppnamn i FUT:

1. Pausa matchen.
  2. Öppna listan över spelare.
  3. Välj den spelares online-ID som du vill anmäla.
  4. Välj Anmäl stötande innehåll i FUT.
  5. Välj Anmäl stötande klubbnamn.

VOLTA-FOTBOLL: truppnamn och namn på avatarer

Om du behöver rapportera en spelares trupp- eller avatarnamn medan du spelar VOLTA-FOTBOLL:

1. Pausa matchen.
  2. Öppna listan över spelare.
  3. Välj den spelares online-ID som du vill anmäla.
  4. Välj Anmäl otillåten användning.
  5. Välj vad du vill anmäla:
    • Rapportera truppnamn
    • Rapportera avatarnamn

Proffsklubbar: klubbnamn och avatarnamn

Så här anmäler du en spelares klubb- eller avatarnamn i Proffsklubbar:

1. Pausa matchen.
  2. Öppna listan över spelare.
  3. Välj den spelares online-ID som du vill anmäla.
  4. Välj Anmäl otillåten användning.
  5. Välj Rapportera stötande avatarnamn.

FIFA Mobile

Anmäla en spelare eller liga i FIFA Mobile:

1. Tryck på anmälningsikonen (blå högtalare) bredvid användarnamnet eller ligans namn.
  2. Välj orsaken till din anmälan i rullgardinslistan.
  3. Inkludera eventuell ytterligare information i anmälan.
  4. Klicka på Skicka för att skicka in din anmälan.

The Lord of the Rings: Heroes of Middle-earth™

Anmälan i spelet

Du kan anmäla misstänkt fusk, trakasserier eller andra skadliga aktiviteter direkt från din mobila enhet. Så här gör du:

1. Peka på spelarens ikon för att öppna alternativmenyn.
  2. Peka på Anmäl-knappen.
  3. Fyll i formuläret med så mycket relevant information som möjligt.
  4. Skicka in din anmälan.

Från den här menyn kan du även blockera all ytterligare kommunikation från den spelaren. Det gör du genom att peka på Blockera-knappen och bekräfta att du inte vill bli kontaktad av spelaren.

Rapportera på AHQ

Ett annat sätt att rapportera möjliga regelbrytare är via Answers HQ. Så här gör du:

1. Besök Answers HQ
  2. Logga in på ditt EA-konto.
  3. Besök CG_SBCrumbs profil.
  4. Skicka ett direktmeddelande från Kontakta mig-menyn.

Madden NFL 21, 22 och 23

För att anmäla en spelares online-ID.

1. Pausa spelet.
  2. Öppna listan över spelare.
  3. Välj den spelares online-ID som du vill anmäla.
  4. Välj Anmäl otillåten användning.
  5. Välj Rapportera stötande namn.

Om du behöver anmäla ett avatarnamn måste du kontakta oss.

Madden NFL 23 Mobile

För att anmäla en spelares online-ID.

1. Tryck på spelarens onlinenamn.
  2. Välj Anmäl spelare.
  3. Välj vad du vill anmäla:
    • Stötande namn
    • Stötande bild
    • Annat
  4. Skriv in eventuell ytterligare information under Mer information.
  5. Välj Skicka.

Om du behöver anmäla ett avatarnamn måste du kontakta oss.

Mass Effect: Andromeda – PC

Om du vill anmäla en spelare kan du välja vem du anmäler i spelet och sedan använda Origin för att rapportera direkt till oss:

1. Gå med i flerspelarlobbyn.
  2. Tryck på mellanslag eller vänsterklicka på en karaktär för att inspektera utrustningen hos den spelare du anmäler.
  3. Tryck på mellanslag eller vänsterklicka igen för att se profilen.
  4. Klicka på nedåtpilen högst upp på profilsidan.
  5. Välj Report User.
  6. Välj varför du anmäler spelaren.
  7. Berätta för oss var det du anmälde hände.
  8. Ge oss mer information som hjälper oss att undersöka saken.
  9. Klicka på Skicka.

Stegen för att blockera en spelare är mycket lik anmälan via Origin:

1. Gå med i flerspelarlobbyn.
  2. Tryck på mellanslag eller vänsterklicka på en karaktär för att inspektera utrustningen hos den spelare du anmäler.
  3. Tryck på mellanslag eller vänsterklicka igen för att se profilen.
  4. Klicka på nedåtpilen högst upp på profilsidan.
  5. Välj Blockera användare.
  6. Klicka på Blockera användare.

När du har blockerat någon på Origin kommer hen inte att kunna chatta med dig eller titta på din profil.

NBA Live 19

För att anmäla en spelares online-ID.

1. Pausa spelet.
  2. Öppna listan över spelare.
  3. Välj den spelares online-ID som du vill anmäla.
  4. Välj Anmäl otillåten användning.
  5. Välj Rapportera stötande namn.

Need for Speed Heat

Vi vill se till att du enkelt kan rapportera de som gör spelet mindre roligt för andra. Så här gör man:

1. Anteckna spelarens namn i spelet.
    • Det är deras Origin-namn (om du spelar på PC), gamertag (om du spelar på Xbox One) eller PlayStation Network-ID (om du spelar på PlayStation 4).
  2. Om spelaren är i ditt "crew" kan du hitta spelaren i din medlemslista och använda rapporteringsalternativet i spelet.
  3. Om de inte är med i din grupp kan du använda alternativet hitta spelare i huvudmenyn för att hitta dem.
  4. Markera deras namn i sökresultaten och välj alternativ för spelare.
  5. Välj Rapportera spelare.
  6. Fyll i informationen.
  7. Skicka in din anmälan så tar vi över.

Need for Speed™ Hot Pursuit Remastered

Anmäl ett olämpligt användarnamn

1. Gå till menyn Social och sedan EA-vänner.
  2. Välj vilken spelare du vill anmäla.
  3. Klicka på knappen Anmäl.

Anmäl olämpligt innehåll i spelet

1. Efter ett lopp klickar du på det användarnamn som du vill anmäla.
  2. Anmäl deras namn eller bilfolie.
  3. Välj vilken typ av innehåll du anmäler.
  4. Klicka på Ja för att bekräfta din anmälan.

Need for Speed Most Wanted

Om du vill använda funktionen för ljudavstängning i spelet medan du är i flerspelarläget.

1. Tryck Dpad åt höger för att komma till Easy Drive.
  2. Välj Players och tryck Dpad åt höger igen.
  3. Välj vilken spelare du vill stänga av ljudet för och tryck Dpad åt höger igen.
  4. Tryck höger en gång till för att stänga av ljudet för den spelaren.

Need for Speed Payback – PC

Rapportera kränkande innehåll i wrap-verktyget, som anpassade wraps och registreringsskyltar:

1. Öppna Player Options.
    • Om det är en wrap från communityn hittar du alternativet längst ned på skärmen.
  2. Välj Anmäl.
  3. Du kan välja om du vill anmäla en spelare, wrap, profilbild, registreringsskylt eller bild.

Rapportera spelare i multiplayer:

1. Välj en spelare från listan över spelare på din server.
  2. Välj Anmäl.
  3. Du kan välja om du vill anmäla en spelare, wrap, profilbild, registreringsskylt eller bild.

Need for Speed Rivals

Om du vill använda funktionen för ljudavstängning i spelet medan du är i flerspelarläget.

1. Tryck Dpad åt höger för att komma till Easy Drive.
  2. Välj Players och tryck Dpad åt höger igen.
  3. Välj vilken spelare du vill stänga av ljudet för eller sparka ut från din session och tryck Dpad åt höger igen.
  4. Välj Mute eller Kick och tryck åt höger en gång till för att stänga av ljudet för den spelaren.

Need For Speed™ Unbound

För att anmäla en spelares EA-ID:

1. Gå till lobbyn.
  2. Klicka på "Player Search".
  3. Ange personens EA-ID.
  4. Klicka på Report.

NHL™ 21, 22, 23

Så här anmäler du en spelares klubbnamn:

1. Gå till World of CHEL.
  2. Klicka på Statistik och sedan på Klubbrankning.
  3. Under Alternativ klickar du på Globala rankningar.
  4. Leta upp och klicka på det namn som du anmäler.
  5. Välj Anmäl innehåll
  6. Välj orsak och klicka på Skicka.

Anmäla en spelares eller målvakts namn:

1. Gå till World of CHEL.
  2. Klicka på Statistik och sedan på Spelarstatistik.
  3. Leta upp och klicka på det namn som du anmäler.
  4. Välj Anmäl innehåll
  5. Välj orsak och klicka på Skicka.

NHL™ 20

Så här anmäler du en spelares klubbnamn:

1. Logga in på ditt EA-konto.
  2. Gå till webbplatsen för Proffsklubbar.
  3. Välj Klubbrankning.
  4. Välj plattform.
  5. Sök efter klubben där det står Sök.
  6. När du hittat klubben behöver du hovra över klubbnamnet och välja ikonen som ser ut som ett utropstecken tills du ser Anmäl klubb.
  7. När du valt anmälningsalternativet kommer du till en sida med två rullgardinsmenyer.
  8. Ändra orsak till anmälan till ett av fyra tillgängliga alternativ baserat på vilket innehåll du anmäler.
  9. Välj Anmäl
  10. Då visas ett meddelande som berättar om din anmälan lyckades eller misslyckades. Klicka på krysset i det övre högra hörnet för att stänga meddelandet.

Anmäla en spelares utespelares eller målvakts namn:

1. Logga in på ditt EA-konto.
  2. Gå till webbplatsen för Proffsklubbar
  3. Välj Spelare.
  4. Välj den plattform du spelar på.
  5. Leta upp spelaren genom att söka efter spelarens förstaparts-ID.
  6. Sök på förstaparts-ID under spelarfliken på webbplatsen för NHL-proffsklubbar.

7. När du hittat spelaren håller du muspekaren över Namn och ändrar till !- ikonen, tills du ser texten Anmäl spelare.
  8. Knappen "Anmäl en spelare" med ett utropstecken visas ovanför användarens namn.

9. När du valt anmälningsalternativet kommer du till en sida med två rullgardinsmenyer.
  10. Ändra orsak till anmälan till ett av fyra tillgängliga alternativ baserat på vilket innehåll du anmäler.
  11. Rutan "Anmäl kränkning" visas med anmält spelarnamn, valbar orsak och knappen "Skicka anmälan".

12. Välj Anmäl

Då visas ett meddelande som berättar om din anmälan lyckades eller misslyckades. Klicka på krysset i det övre högra hörnet för att stänga meddelandet.

Origin – PC och Mac

1. Öppna din vänlista.
  2. Klicka på knappen Add a Friend.
  3. Sök efter det ID som används av spelaren du vill anmäla.
  4. Klicka på namnet för att öppna användarens profil.
  5. Klicka på nedåtpilen högst upp på profilsidan.
  6. Välj Report User.
  7. Välj varför du anmäler spelaren.
  8. Berätta för oss var det du anmälde hände.
  9. Ge oss mer information som hjälper oss att undersöka saken.
  10. Klicka på Skicka.

Plants vs. Zombies Heroes – Mobil

Ta bort spelaren som vän

Om någon uppträder otrevligt kan du ta bort hen som vän. Eftersom din vänlista i spelet består av dina Facebook-vänner som också spelar spelet är enda sättet att ta bort som vän i Facebook.

1. Gå till personens Facebook-profil.
  2. Klicka på knappen Vänner.
  3. Välj Ta bort vän.

Rapportera en spelare

Om du anser att spelarens uppträdande bryter mot EA:s användarvillkor kan du rapportera den. Så här gör du.

1. Tryck på Inställningar-kugghjulet.
  2. Tryck på Kontakta support.
  3. Menyerna "Hjälp" och "Om" med knappen "Kontakta support".

4. Peka på knappen Kontakta oss längst upp på sidan.
  5. På EA Hjälp-sidan visas en rådgivares ikon så du kan kontakta EA Hjälp och skapa ett ärende.

6. Välj Anmäl en spelare.
  7. Skriv in informationen i webbformuläret för e-post.
  8. Skicka in din anmälan genom att klicka på Mejla oss.

Plants vs. Zombies 3

1. Tryck på spelarens namn i spelet.
  2. Tryck på Report Player.
  3. Välj en anledning:
    • Fusk
    • Spelarnamn
  4. Skriv in relevant information.
  5. Tryck på Report.

Pogo – Online

I chatten  (klassisk Pogo)

1. I fliken Vem är här eller i chatten väljer du spelaren.
  2. Klicka på rullgardinsikonen bredvid namnet och välj Rapportera stötande språkbruk.
  3. Välj typ bland alternativen.
  4. I vissa spel måste du ange spelarens namn manuellt. Klicka på Lägg till spelare, Välj deras namn och klicka sedan på Klar.
    • Om de redan har lämnat rummet kommer deras namn inte att visas på listan. I så fall väljer du Inte en spelare.
  5. Beskriv problemet i rutan.
  6. Klicka på Skicka förfrågan.

Anmälda spelare ignoreras automatiskt så att du inte ser deras kommentarer i chatten. Men du kanske även vill blockera spelaren så att de inte kan kontakta dig över huvud taget.

I gästboken

1. Gå till din Pogo-profil.
  2. I avdelningen Min gästbok klickar du på Visa hela gästboken.
  3. Gå till det stötande inlägget och klicka på Alternativ.
  4. Välj Rapportera stötande språkbruk
    • Du kan även blockera spelaren genom att klicka på Alternativ igen och välja Blockera spelare.
  5. Välj typ bland alternativen.
  6. Beskriv problemet i rutan.
  7. Klicka på Skicka.

Anmäla en spelares profil

Använd det här kontaktformuläret. Beskriv problemet och lägg till annan relevant information. Klicka sedan på Mejla oss

Blockera spelare

1. Klicka på Friends på Pogo-menyn.
  2. Rulla ner på sidan och klicka på Blocked Player List.
  3. Ange spelarens skärmnamn och klicka på Add to My Blocked List.

Stäng av en spelares ljud

Om en spelares beteende inte kvalificerar sig som övergrepp eller trakasserier, men du inte vill se deras kommentarer, kan du stänga av dem.

1. I fliken Vem är här eller i chatten väljer du spelaren.
  2. Klicka på rullgardinsikonen bredvid namnet och välj Mute.

Rocket Arena

Du kan anmäla eller ignorera en spelare på tre olika sätt i Rocket Arena.
  • Klicka på eller välj en spelare efter att du hittat spelaren genom att söka på användarnamnet. Välj Internetalternativ i listan.
  • Anmälningsalternativ för användarnamn i Rocket Arena

• Du kan ignorera en spelare i en match genom att öppna huvudmenyn och sedan välja alternativet Mute Players. Klicka på spelaren som du vill ignorera.
  • Anmälningsalternativ i slutet av en match i Rocket Arena

• När en match är slut kan du anmäla en spelare genom att klicka på den spelarens namn. Sedan väljer du bland alternativen som visas.

Star Wars™ Battlefront™ II – PC

Du måste ha Origin I Spelet igång på PC. Följ sedan dessa steg:

1. Tryck på Esc för att öppna resultattavlan.
  2. Klicka på användarnamnet du vill rapportera.
  3. Välj Visa profil.
  4. Klicka på rullgardinsmenyn i Origins spelöverlägg.
  5. Välj Anmäl spelare.

Star Wars™ Battlefront™ – PC

1. Tryck på Escape.
  2. Gå till Scoreboard.
  3. Klicka på användarens namn.
  4. Välj Anmäl spelare i Origin-gränssnittet i spelet.

Star Wars™: Galaxy of Heroes – Mobil

Anmälan på forumen

Skicka ett meddelande till CG_Leviathanspelforumen för att rapportera misstänkt fusk eller andra problem. Ha med så mycket av nedanstående information som möjligt:

• Din ally-kod (som anmälare).
  • Namn i spelet och ally-kod (om möjligt) på den spelare du anmäler.
  • Alla namn på guilds som är kopplade till den spelare du anmäler.
  • En kort beskrivning av problemet.
  • Datum, tid och spelläge/platser i spelet.
  • Andra detaljer och skärmbilder du vill ha med.

Anmäl ett problem med en guildmedlem till din guildledare

Berätta för guildledaren att du trakasseras av en guildmedlem. Om de beslutar att det är rätt sak att göra kan de utesluta spelaren från guilden.

Att du ber guildledaren att utesluta någon innebär inte att de måste göra det. Det är upp till guildledaren.

Om guildledaren inte vill utesluta spelaren kan du lämna guilden eller starta en egen. Du förlorar inget av din valuta eller dina föremål.

Blockera spelarkommunikation

1. Tryck på en spelare för att få upp spelarens profil från chatt, guild/ally eller inbjudningar.
  2. Tryck på Mute/Report.
  3. Tryck på Mute.
  4. Popupp-skärmen för att tysta eller anmäla i Star Wars Galaxy of Heroes

När du har blockerat någon kommunikation med Mute-knappen kommer knappen att ändras till Unmute. Om du vill ta bort blockeringen senare kan du göra det här.

Anmäl spelare

1. Tryck på en spelare för att få upp spelarens profil från chatt, guild/ally eller inbjudningar.
  2. Tryck på Mute/Report.
  3. Tryck på Mute and Report.
  4. Popupp-skärmen för att tysta eller anmäla i Star Wars Galaxy of Heroes

5. Välj kategori för anmälan: Stötande språk, stötande namn, eller fusk.
  6. Popupp-skärmen för att anmäla spelare i Star Wars Galaxy of Heroes

7. Peka på Bekräfta.
  8. Popupp-skärmen för kategorier för anmälan i Star Wars Galaxy of Heroes

9. Tryck på Report.
  10. Popupp-skärmen för att anmäla spelare och kategoriskärmen i Star Wars Galaxy of Heroes

Star Wars™: Squadrons™

Du kan anmäla en spelare direkt från poängtavlan under eller efter en strid:

1. Öppna poängtavlan.
  2. Välj spelarens namn.
  3. Öppna Alternativ.
  4. Välj Anmäl olämpligt namn om deras namn är stötande eller Anmäl spelare om du behöver anmäla dem för något annat.

Eller så kan du rapportera olämpliga namn genom det sociala fönstret:

1. Sök efter deras namn med hjälp av Lägg till vän.
  2. Välj spelaren bland sökresultaten.
  3. Välj Anmäl olämpligt namn.

Star Wars™: The Old Republic

Anmäla olämpligt uppträdande, trakasserier, spelares namn eller ett guildnamn

1. Tryck på Ctrl+/ eller klicka på Customer Service på systemmenyn.
  2. Klicka på Create Ticket.
  3. Välj kategori utifrån vad du anmäler:
    • Anmäl olämpligt beteende hos spelare
    • Anmäl spelarnamn/guildnamn
    • Anmäla trakasserier
  4. Skriv in en beskrivning för att berätta vad du anmäler och varför.
  5. Klicka på Create Ticket.

Anmäl en spelare inifrån spelet

Om du stöter på spelare som beter sig olämpligt kan du anmäla dem direkt i spelet:

1. Klicka på spelaren.
  2. Högerklicka på spelarens porträtt.
  3. Klicka på Additional Commands.
  4. Klicka på Report.
  5. Välj kategori utifrån vad du anmäler:
    • Anmäl spam
    • Anmäl dödshot/självmordshot
    • Anmäla trakasserier
    • Anmäl karaktärsnamn
    • Anmäl guildnamn

Vi hämtar informationen till din anmälan från spelet direkt.

Anmäla fusk i Star Wars™: The Old Republic™

Följ stegen i det här foruminlägget för att anmäla fusk eller vinsthandel i PvP i SW:TOR.

The Sims Mobile

Det finns två sätt att anmäla kränkningar och stötande namn i The Sims Mobile. Observera att du bara kan anmäla saker i The Sims Mobile när du är på en spelares fest:

1. När du är på en fest ser du en gul flagga på festikonen som sitter på festpanelen i den huvudsakliga festlistan. Peka på flaggan så får du olika alternativ för att anmäla.

Anmäl en spelare i The Sims Mobiles festchatt.
  2. När du öppnar festchatten finns en gul flagga uppe till höger. Klicka på den för att se alternativ för att anmäla spelare från festchatten.

Anmäl en spelare på The Sims Mobiles festpanel.

Vad du än anmäler ska du lämna all information du har så att vi kan se till att överträdelserna upphör. Du måste vara vid en spelares fest för att se anmälningsflaggan.

The Sims 4

Anmäl en spelare från Galleriet

1. Välj Eget innehåll.
  2. Välj spelarens innehållsruta.
  3. Klicka på flaggikonen (anmäl).
  4. Rapporteringsflaggan visas längst ner på spelarens ruta för eget innehåll.

5. Välj orsak till din anmälan.
  6. Anmälningsalternativfönster med valbara typer av stötande innehåll och beskrivningsruta.

7. Skriv in en beskrivning av det stötande innehållet.
  8. Klicka på Report.

Titanfall 2 – PC

Anmäl en spelare inifrån spelet:

1. Starta ett spel för flera spelare
  2. Ladda poängtavlan genom att trycka på Tab.
  3. Tryck på Home för att kunna välja profil.
  4. Använd tangenternaPage Up och Page Down för att hitta spelaren du vill anmäla.
  5. Tryck på End för att ladda profilen.
  6. Klicka på nedåtpilen högst upp på profilsidan.
  7. Välj Report User.
  8. Välj varför du anmäler spelaren.
  9. Berätta för oss var det du anmälde hände.
  10. Ge oss mer information som hjälper oss att undersöka saken.
  11. Klicka på Skicka.

Stegen för att blockera en spelare är mycket lik anmälan via Origin:

1. Gå med i flerspelarlobbyn.
  2. Tryck på mellanslag eller vänsterklicka på en karaktär för att inspektera utrustningen hos den spelare du anmäler.
  3. Tryck på mellanslag eller vänsterklicka igen för att se profilen.
  4. Klicka på nedåtpilen högst upp på profilsidan.
  5. Välj Blockera användare.
  6. Klicka på Blockera användare.

UFC 4

Anmäla en spelare

Du kan rapportera en spelare från deras Guild-sida:

1. Öppna spelarens Profile -sida genom att trycka på spelarnamnet i:
    • Din matchhistorik (om du slagits mot hen nyligen)
    • Din sida med Head-to-Head-resultat
  2. Peka på View Guild på spelarens profilsida.
    • Om spelaren är med i ditt Guild kan du öppna din egen guild-medlemslista.
  3. Peka på spelarens namn i listan.
  4. Tryck på Report.
  5. Välj om du vill anmäla spelarens namn eller att hen fuskar.
  6. Välj sedan det alternativ som bäst beskriver varför du anmäler det.
  7. Peka på ✏️-ikonen i rutan Details för att lägga till mer information som hjälper oss i undersökningen.
  8. När du är redo pekar du på Send Report.
  9. Du får ett bekräftelsemeddelande som talar om att din anmälan har skickats.

Anmäla ett Guild

Så här anmäler du ett Guild för stötande namn eller beskrivning:

1. Öppna Social Hub.
  2. Om du är i ett guild pekar du på Switch Guilds (du kommer inte att byta på riktigt).
  3. Peka på Switch och sök sedan efter ett Guild.
  4. Peka på namnet i listan för att öppna Guild-sidan.
  5. Peka på ⚠️-symbolen på Guildets logotyp.
  6. Välj om du vill anmäla Guild name eller Guild Description.
  7. Välj det alternativ som bäst beskriver varför du anmäler det.
  8. Peka på ✏️-ikonen i rutan Details för att lägga till mer information som hjälper oss i undersökningen.
  9. När du är redo pekar du på Send Report.
  10. Du får ett bekräftelsemeddelande som talar om att din anmälan har skickats.
  11. Använd <-knappen för att gå tillbaka till samlingsnavet.

UFC 2 och 3

Anmäla en spelare i en match.

1. Starta en match mot den skapade fightern (CAF).
  2. Pausa matchen och välj Report Player

Alternativet Report Player visas också i menyn efter fighten.

Answers HQ

På Answers HQ kan du flagga och anmäla själva inlägget:

1. Gå till inlägget du anmäler och klicka på de tre punkterna i det övre högra hörnet.
  2. Klicka på Report.
  3. Fyll i rapporteringsformuläret och klicka på Submit.

Din rapport kommer att skickas till vårt community-team för granskning.

Spelforum

Vi sköter även forum för några av våra mest populära spel.

Du kan anmäla inlägg där också. Så här gör du:

1. Se till att du är inloggad på forumet där du såg inlägget som du vill anmäla.
  2. Hitta inlägget
  3. Klicka på Flag-knappen i det.
  4. Klicka på Report.
  5. Välj Reason och tala om för oss varför du anmäler det.
  6. Klicka på Send Report.

Om en annan spelare har skickat dig trakasserande meddelanden i en chatt på PlayStation eller Xbox kan du anmäla dem direkt till PlayStation och Xbox. Hur man gör det kan du läsa på deras webbplatser:

Om du har sett något på Twitter, Facebook eller någon annan onlineplattform kan du göra en rapport direkt till den plattformen.

Om ditt spel inte finns med i listan ovan kan du ändå anmäla spelare i spelet via Origin eller EA app:

EA app

1. Öppna din vänlista.
  2. Klicka på knappen Add a Friend.
  3. Sök efter det ID som används av spelaren du vill anmäla.
  4. Klicka på namnet för att öppna användarens profil.
  5. Klicka på ... bredvid profilnamnet.
  6. Välj ⚠️ Send Report.
  7. Välj varför du anmäler spelaren.
  8. Berätta för oss var det du anmälde hände.
  9. Ge oss mer information som hjälper oss att undersöka saken.
  10. Klicka på Skicka.

Origin

1. Öppna din vänlista.
  2. Klicka på knappen Add a Friend.
  3. Sök efter det ID som används av spelaren du vill anmäla.
  4. Klicka på namnet för att öppna användarens profil.
  5. Klicka på nedåtpilen högst upp på profilsidan.
  6. Välj Report User.
  7. Välj varför du anmäler spelaren.
  8. Berätta för oss var det du anmälde hände.
  9. Ge oss mer information som hjälper oss att undersöka saken.
  10. Klicka på Skicka.

EA Hjälp

Om du inte kan anmäla i spelet av något skäl eller behöver anmäla något som hänt online kan du berätta mer om det här i EA:s hjälpcenter:

1. Klicka på Kontakta oss, som du hittar på alla sidor i EA:s hjälpcenter.
    • Vi rekommenderar att du loggar in på ditt EA-konto.
  2. Välj produkt.
  3. Välj plattform.
  4. Som ämne väljer du Rapportera bekymmer eller trakasserier.
  5. Som Problem kan du välja Verkligt hot, Rapportera spelare eller Rapportera webbplats.

Sedan öppnas ett webbformulär där du kan berätta mer om vad som hände.

Vi undersöker nu din anmälan och går vidare enligt vår policy. Men vi kan inte berätta om vår utredning, eller vilka åtgärder vi vidtar på andras konton, av integritetsskäl.

Om du får en uppdatering via e-post från oss som säger att vi inte har agerat på kontot kommer ärendet att avslutas. Du kommer inte att kunna skicka in eller öppna din anmälan igen och våra rådgivare kommer inte att kunna hjälpa till.